Översittarkärring!

Försök att komma med något annat än det du gör idag, Maud Olofsson. Att stå i partiledardebatten och bara mala en massa skit och inte komma med något som håller är skrattretande. "Vi är bättre än er", "Vi har kommit längre", "Ni har misslyckats" etc. Man kan inte bli annat än frustrerad när man lyssnar till denna pajkastning till det rödgröna blocket! Socialdemokraterna fick totalt sett större mandat om man jämför varje enskilt parti med varandra. Att det sedan finns de partier som är så fruktansvärt kåta på att få en plats i regeringen, att de vänder kappan efter vinden, är ett stort skämt mot majoriteten i Sverige!

Hetsjakten mot sjuka och arbetslösa är fruktansvärd.

För att vara sjuk idag, måste man vara frisk. Med den synen, så försvinner de som inte har stöd och orkar strida mot beslut som tagits över huvudet på proffesionella och rutinerade läkare och den sjukes ord/symptom.. Och dem som orkar, och får stöd, dem måste vara friska eftersom det finns tid och ork att sätta sig emot det beslut som övervägs att fattas.

Det finns ingen acceptens mot sjuka och arbetslösa idag, det är fult och värdelöst att vara det.

  • Är detta ett sätt att hjälpa människor på?
  • Är detta något som ni är stolt över? Att putta svaga människor ännu längre ned i det svarta hålet.
  • Hur tänker man när beslut som detta tas? Att vara sjuk inte skall vara acceptabelt? Att man tror att man skall komma åt dem som "fuskar" genom att minska den lilla ersättning som finns idag.
Aldrig att detta är ett solidariskt tänkande.

Motivera, och gör något aktivt mot detta! Det går inte att höja avgifter och minska antalet sjukskrivna bara för att det finns dem som har bestämt att det inte är acceptabelt att vara sjukskriven. Snälla, det är inget man ber om, att vara sjukskriven eller arbetslös. Alla vill arbeta, och dem som inte vill eller kan har med största sannolikhet en god anledning till detta.

Det är inte konstigt att antalet sjukskrivna minskar med tanke på den politik som finns idag. Är man utbränd, deprimerad och inte känner någon ork för livet överhuvudtaget, hur är det då tänkt att man skall kunna sköta sitt jobb på ett proffesionellt sätt? Tack, för att ni tvingar dessa människor ut i jobb igen, trots att de för närvarande inte är kompitabel att göra det dem kan. Arbetsgivarna vill INTE ha tillbaka sådana människor, och ger hellre chansen åt ny arbetskraft tills att den ordinarie har tillfrisknat.

Jag må vara lat när jag är hemma på min fritid, men jag ÄR en arbetsmyra när jag kan ge 100%.. Vilket jag inte kan nu, och det är många med mig. Jag och andra VILL arbeta, och på grund av detta så tror jag att att det är vi som vill arbeta mycket, och är lojala mot de företag vi jobbar för, är dem som tillslut går in i väggen och inte orkar mer. Att det behövs en paus, för att rehabiliteras och lugna ner det som fått dig att gå in i väggen, eller reda ut det som gör dig deprimerad och på grund av detta, gått in i väggen.

Det räcker att man är bra, och kan sitt arbete.. Man behöver inte ta på sig mer ansvar än det är tänkt från början! Man skall kunna få fortsätta att leva, utan att bli ifrågasatt av dem som inte har en aning om vem du är.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0