Ridning och shopping på schemat!

Idag vankades det ridpass i ridhuset med ridtjejerna, visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig då Moro flög som en dåre i boxen då jag tog in honom. Han var irriterad på något, vi var förvisso många i stallet och det fanns två busande hundar som kan ha fått honom störd, vet ju sedan tidigare att när det blir för mycket för honom så blir han lätt stirrig. När vi red iväg så var det inga problem, i ridhuset var lamporna avslagna men det hade vattnas i manegen så att det var alldeles sloffsigt och geggigt på vissa partier.

Började med lite lydnad, start och stop, för att få både honom och mig koncentrerad. Ibland får jag till det relativt bra (som i halvgodkänt) och vi får till en helt ok halt. Oftast är det dock så att jag sitter med alldeles för långa tyglar och får det till en utdragen halvhalt som slutligen blir en halt. Det där måste jag bli mycket bättre på! Travade igång honom och sedan samma sak där, start och stop, vilket också gick relativt bra. Han kändes pigg och alert, och jag tror dessutom att jag lyckades att rama in honom lite bättre. Mina ben har blivit mer aktiva (ungefär som att de lever ett eget liv) och jag kan parera honom något bättre än tidigare.

Galopperade lite och det kändes riktigt fint och skrittade honom sedan en kort stund för att sedan återuppta arbetet. Det låg två bommar i manegen, en mot mitten på medellinjen och en närmast karantänstallet som vi använde oss av. Kände direkt att det är det här jag rider för, även om det bara är bommar att galoppera över så känns det otroligt roligt att komma rätt och inse att jag faktiskt har blicken och förmågan att kunna rida på lite bättre. Det enda som jag inte var nöjd med där var min oförmåga att göra halvhalter i galoppen, ibland går det snabbare och snabbare där jag tillslut inser att jag måste göra något åt saken. Glömmer jag halvhalterna och Moro bara rinner iväg, då blir också vägen sämre och sämre. Skulle aldrig fungera på en banhoppning!


Att visualisera till nästa gång:

* Halvhalter, alla gångarter (framförallt galoppen)
* KORTA TYGLARNA! (Hur svårt ska det vara?)
* Slappna av i axlar och skuldror!

Det här gjorde jag/vi bra:

* Blicken i bommarbetet!
* Galoppfattningarna (bättre än sist)


Mellandagsshopping: Jackan passade mig bra och jag tror att tränset kommer att passa bra till sadeln. Dock lite väl mycket blingbling för min smak, men det är helt klart mycket snyggare än det halvdassiga träns jag har nu. Dessutom inhandlades en jacka till Morr, som också var på halva priset. Den fanns i Large och jag kunde faktiskt ha den, men jag valde att ta den andra istället. Dock fanns inga thermoöverdragsbyxor, slut hos leverantören så de föväntade sig inget den närmaste tiden heller.

Nu blir det avslutningen på samhällskursen!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0