Om Moro är glad, då är Josefine glad!


Moro spanar åt ena hållet... Och det andra, tillslut går han iväg för att titta vart han hamnat!

                                    


Moro har hittat en lekkamrat i miniatyrhäst.. Åtminstone skulle jag tro att han klassar lilla Fosse som en liten mygga! Har nu laddat upp lite videoklipp på honom som jag inom kort kommer att visa upp. Först vill jag bara åter igen berätta hur intelektuell min herre är, han vet vad vissa saker handlar om med vissa "verktyg" eller redskap. Som idag då han skulle lastas, han stod och funderade bra länge, han klev på men backade ut på grund av ett misstag av mig. Han tjurar på lite till och tillslut tar jag fram repgrimman som vi använder när vi övar lite hederlig horsemanship. Jag hinner bara ta på honom grimman, så spatserar han rakt in i transporten utan frågetecken. Han lär sig, min knasboll!

Jag var jäkligt nervös när vi kom fram och det märktes på Moro att hela han var något åt det hållet också.. Mer spänd av förväntan kanske,då Klöver gav honom ett varmt välkomnande från hagen och svarade med ett starkt gnäggelignägg! Väl ute ur transporten drar han iväg och det är med nöd och näppe som jag fortfarande håller kvar. På väg upp till hagen, får han så bråttom att han drar sig ur mitt grepp, men som tur är så sprang han inte iväg utan vände om och gick raka spåret fram till mig.


Snacka om att jag var glad över det då min yngre syster spydde ur sig en massa om att jag minsann skall hålla honom i kedjegrimskaft om jag inte klarar av honom. Det var väl ren rädsla från hennes håll också då det rinner en bäck som bildar ett surhål som för tillfället var täckt med is och snö, men jag tror aldrig att den hade hållit för Moro. Som faktiskt gått upp en hel del i vikt på sistone, och det är jag glad över i och med att han varit smal som en sticka!


Väl inne i hagen så sprang han och Fossil konstant under förmiddagen, Exxet å andra sidan... vankade av och ann innan han tillslut också kunde slappna av. Gamlingen blev trött av att bara se de andra busarna springa omkring som några yrväder!


Det ska bli spännande och se hur Moro är att hantera i morgon... Han har ju som sagt sprungit av sig en hel del idag! :)

Jag är glad och förväntansfull!Så här glad och pigg var han idag då han fick träffa sina nya kamrater: 


Ny stor hage, busig kompis och fri tillgång.. DET är livet!

Moro ser ut att trivas med den 2-åriga hingsten, de springer runt i hagen och leker och har sig.. Fick till en del fina videoklipp med mobilen som jag skall lägga ut lite senare, då karln i huset fått redigerat och klippt lite! När vi kom fram slet han sig nästan från mig, han är stark den lilla (stora) busen.. Mer uppdateringar kommer senare ikväll!

Ett stycke häst med överskottsenergi skall flyttas..

Gud, jag är så fruktansvärt nervös inför morgondagen.. Finns väl egentligen inget att vara nervös över, men jag hoppas att min odrägliga herre vill sköta sig så att vi åtminstone tar oss igenom dagen utan större bekymmer. Han är odrägligt pigg och full av energi, så just nu är det inte så trevligt att handskas med honom. Den stora killen i den stora kostymen verkar inte förstå att vi människor är små i jämförelse med honom och det är ett faktum som gör honom frustrerad när jag inte vill leka på hans eget vis. 

Det märks att han blir riktigt sur när han inte får som han vill och det märks ännu mer då han har stått i sin lilla hage i några dagar. Fy, men jag hoppas att miljlöombytet gör honom riktigt gott, annars vet jag inte riktigt vad jag skall ta mig till! 

Kommer förhoppningsvis bjuda på några bilder och eventuellt någon filmsekvens från då han släpps i sin nya hage! Fast antagligen kommer jag att vara så nervös att jag glömmer bort  att fota spektaklet.. Får nog se till att lämna över det ansvaret till min äldre syster istället!

*Nervös*

Det är inte bara bärplockare som får stora skälvan över polacker..

Det blev ingen flytt i söndags, det var rena snökaoset i hela Timrå Kommun så när jag klev upp på morgonen insåg jag att det inte var någon idé att flytta Moro under de omständigheterna. Istället har vi skjutit upp flytten tills på torsdag då vi förhoppningsvis kan genomföra den. Jag längtar något så enormt då Moro har så mycket energi inne i sin kropp att han snart spricker! För honoms skull så tror jag att detta kommer att bli alldeles fantastiskt bra!

Idag var hovslagaren på besök och trots Moros otålighet så var han en av de trevligaste polacker hovslagaren hade träffat Han såg lite nervös ut när jag berättade att han kommer från Polen och att han varit i Sverige i mindre än ett år, efteråt fick jag förklaringen till att han blev lite svettig då jag sa det. Han menade på att de flesta olyckor som skett hos hovslagare han vet av så är det av knasiga polacker! Det värmde att Moro skötte sig så bra, med andra ord! Haha!

Ikväll släpper jag in odjuren, förhoppningsvis en Moro UTAN snöstyltor! Nu, plugga!Tillsammans är vi oslagbara!

..Åtminstone vill jag tro att det blir så i framtiden!

Nu har det snart gått tre veckor sedan jag startade bloggen om mitt hästliv.. Det är väl dags att skriva den första officiella bloggen om vackra herre. Läste det första inlägget som jag skrev i den här bloggen och fick en känsla av att jag i fortsättningen inte skall fortsätta kalla Moro hjärndöd, även om det var med glimten i ögat. Känns inte riktigt bra då jag verkligen ser honom som den smartaste individ (i hästväg) som jag någonsin träffat! Det är ingen överdrift, för han är verkligen smart och det finns inget ont i honom överhuvudtaget. Det är möjligt att jag i framtiden kommer att sätta mig alldeles frustrerad vid datorn och spy ut elakheter om honom, bara för att jag har så svårt att acceptera att det inte går min väg exakt hela tiden.. Samt för att Moro vet att han är en stark individ som är van att få lite som han vill! 

Jag fotograferade dessutom honom idag men jag kommer inte överrens med min nya mobiltelefon så trots sina 8,0 megapixlar så fick jag inga bra bilder. På en av bilderna ser han ut att vara kolsvart (tror jag) och den andra bilden blev bara på huvudet och en del av halsen. På den ser han ut som en av "långhalsarna" i Lillefot, för er som vet vad det är för film. Nåja, här kommer premiärbilderna: 


  

För er som inte känner till vem hästen Moro är så kan jag berätta lite om hur jag uppfattar honom efter snart 2 månader i min ägo. Han härstammar från Polen och är född -01, en ståtlig valack med lite muskler och ett något hingstigt beteende i vissa fall. Otroligt lekfull och mår som allra bäst då han får göra något minst en gång om dagen, mer än att stå in sin just nu väldigt begränsade hage. Utbildad L:C och har hoppat något med positiv attityd, som jag förstått det. Själv har jag inte en susning då jag inte kommit så långt. Däremot så hoppade han riktigt fint över uppplogad snövall på en halvmeter här om kvällen då han slet sig så där kan vi nog komma långt om vi tränar för det.

Han är en otroligt stark och lekfull individ som inte trivs med att stå ensam i en liten och skruttig hage som han gör nu. Istället skall jag antagligen redan i morgon flytta honom dit han får både en lekfull ung kompis och en äldre herre som kan uppfostra honom. Det finns mycker större möjligheter för honom där så därför väljer jag att flytta på honom från det stället han står nu. Av olika anledningar så har ridningen fått legat lite på is, och det är väl både bra och dåligt med en häst som Moro.

Han mår förstås inte helt bra av att stå, men jag är just nu för feg för att rida honom. Det har bara blivit fel när vi tagit oss ut och då tycker jag att det är bättre att ta det från backen. Å andra sidan kommer han med flytten att få ett mycket aktivare liv ute i hagen, så förhoppningsvis springer han av sig lite energi där.

     Uppdateringarna fortsätter..

Välkommen till min nya blogg!

En blogg om mig och min polack Moro, 8 år gammal.

Undertexten till rubriken är inte så allvarlig som man kan tro, även om jag vill tro att det är Moro som är hjärndöd och inte jag som är okunnig när han sätter igång. Så ja, i vår blogg får han det öknamnet tills att han blommar ut till den vackra svan han egentligen är! Då kan jag ta mig en funderare på om jag skulle kunna tänka mig att ändra just det hjärndöda till något annat, men innan dess.. Nej.

Tänkte övergå till denna blogg då partybloggen är ett minne blott, i och med det faktum att jag i princip aldrig festar till mer än nödvändigt och aldrig får tillfälle att skriva i den. Samt att det var drygt två månader sedan jag sist skrev in min huvudblogg strindlund.blogg.se, då det dykt upp en häst i mitt liv och att jag spenderar resten med min sambo och trolovade. Mina förhoppningar är att jag i denna blogg kan hålla alla intresserade uppdaterade om vad som händer med mig och min hjärndöda herre. Jag måste börja på ruta ett, igen och inse att jag har att göra med en mycket intelligent (nu säger jag emot mig själv) häst som kräver väldigt mycket ledarskap för att respektera människan (mig).

Jag lovar att uppdatera minst en gång varannan dag, var på väg att skriva varje dag, men jag vet själv att det aldrig kommer att hända så jag får så lov att försöka att uppdatera för varje dag med text och bilder för att få er att förstå hur min vardag ser ut tillsammans med Moro..

På återseende

Josefine Strindlund, med braindead horse

RSS 2.0