En ostabil ägare ger en ostabil polack..

Nu är det fyra dagar sedan jag red, ytterligare ett "långt" uppehåll igen. Kommer oftast in i en "latperiod" efter att ha ridit och haft trevligt i några dagar. Den här perioden har kantats av mer irritation och trötthet så jag har av den anledningen låtit ridningen varit. Jag känner mig själv och jag orkar inte riktigt med en ouppfostrad och respektlös polack som sätter den sidan till när han märker att jag inte är på humör. Så fort jag är lugn och avslappnad så är han lugn och avslappnad, det går liksom hand i hand det där.

Idag har varit en ganska bra dag, så jag skall ge ridningen ett försök ikväll. Det blir antingen bara en sväng i skritt och beroende på hur det går kanske det vore lämpligt att få springa av sig. Han rör på sig så pass mycket i hagen så det är absolut ingen fara, men det beror som sagt på hur det känns om och när vi väl kommer ut.

Tycker att det är tråkigt att det är så här, faktiskt. Hade gärna velat komma igång och träna på riktigt nu, ge mig själv en utmaning. Men det har liksom inte fungerat hittills och vi får väl se hur det blir nu framöver,

Wild and crazy, liksom!

Jag hade tänkt att rida idag. Men... Eftersom jag inte red igår så kommer den obligatoriska dagen nummer två där jag alltid känner att "ähh, han klarar sig, jag orkar ändå inte!". Nej, nu orkar jag inte rida idag heller, igår var det dock regnet som satte stop. Jag orkar inte för att jag suttit och kört bil som en galning kors och tvärs genom Sundsvall idag. Först bilkö i 20 minuter, jag svängde av och for runt och det tog ytterligare 20 minuter. När jag var norr om Birsta pustade jag ut, men redan vid Timrå blev det kö igen, ytterligare 10 minuter i kö. Det hade hänt en olycka.

Något säger mig att jag skall hålla mig borta från ridningen idag. Och jag är dessutom trött och irriterad.


Jag har däremot fyndat på Hööks idag! Fanns så mkt som jag ville ha, men jag höll fingrarna i styr. Detta blev i alla fall mitt kap: 


En "swettis-jacka" , som det så fint heter..En svart ridbyxa som var SÅ sköna att ha på sig, lite lägre midja på dem, så först blev det värsta "kameltån" (för er som inte är införstådda i vad detta betyder så tänk er en kameltå, precis mellan dina ben! Eller din tjejs ben..). Tänkte första inte köpa dem, men sen så tänkte jag "ähh, vad tusan, dyra ridbyxor till halva priset". Så jag köpte dem. Jonny vet fortfarande inget.. Det är nog bäst så!

Och sist men inte minst köpte jag ett snygg träns till Moro som jag tänkte att jag skulle matcha med drressyrsadeln om jag skall ut och träna bland folk så småning om. Det var väldigt snyggt i mitt tycke:
Värmland, jag känner redan söttman av din avundsjuka! Och det känns BRA! ;)

So long.

FRAMSTEG!

Usch, det är grått och trist ute så idag blev det ingen ridning. Desto mer ridning har det varit under veckan, både av mig själv och grannen som jag tillslut tagit hjälp av. Moro är duktig och jag får fler och fler "aha"-upplevelser, vilket är fruktansvärt trevligt. Lika trevligt är det att stå på sidan och se att han verkligen kan prestera med lite mer tydliga hjälper än vad jag gett honom. Här är några bilder på honom och grannen för någon dag sedan:

           


Jag tränade på det som jag fått i "hemläxa" och det gick väl sådär, fattade lite och ingenting så jag ropade på mamma att ringa "ridakuten", a.k.a grannen. Det finns väl någon mening med att jag har dragit ut på att ta hjälp av henne också, vill inte vara besvärlig, men när det är 50 meter över så känner hon antagligen inget besvär om hon bara inte har något annat för sig. TOPPEN! Tycker jag äntligen, för på bara en vecka har jag förstått att jag är alldeles för hård i handen och att det är då Moro sätter sig på tvären, samt några andra småsaker som påverkar både Moro och mig.

Är jag bara stadig men lätt i handen så går han på riktigt fint och när jag red igår så kändes det så fruktansvärt trevligt att rida. Det var en helt annan häst och jag fick en helt annan hållning, han var pigg och positiv och den alerta traven var riktigt härlig att känna. Är dock lite orättvist att rida på ojämn gräsplan, så jag ser fram emot när han skall flyttas på bete om en vecka för då får jag närmre till paddock och får således chansen att rida "riktigt" igen.

Idag har dem fått stått inne när det ösregnat, skall snart åka och släppa ut dem.. Tror att det gjort dem gott!

Lätt i steget och tvär i handen..

Jag borde uppdatera mer ofta, men det har varit mycket nu. Moro är en riktig humörhäst och eftersom jag varit på dåligt humör har han varit på "dåligt" humör han också. Han är pigg och glad av den nya maten, orkar trava på riktigt bra ute och har mycket energi att göra av med. Dessvärre sätter han sig gärna på tvären då han "tvingas" att jobba rätt, så det är ett steg vi måste ta oss över.

Jag har bestämt mig för att sätta en rimlig målplanering, jag vet dock inte vad den målplaneringen skall innehålla ännu.

På återseende!

Fossil fixar biffen.. Eller lammet!

Suck.

Jag har fått lite hjälp med min polack nu i ett par dagar! Otroligt roligt och spännande att se att han kan med tydliga och ärliga signaler, vilket jag inte har gett honom. Har fått lite att öva på, enkla övningar som måste återupprepas. Blir bara lite fundersam över hur det skall bli i sommar då vi skall låta hästarna gå på bete. Var meningen att jag skulle göra i ordning men det finns inte tid eller pengar till det. Jag får väl helt enkelt riva ut och fylla upp samt ordna några kedjor så att jag kan sätta fast honom. Att gå och lata sig i sommarvärmen är inget jag tänker tillåta!

Det ordnar sig nog.

Fossil på kollo, ja, han är tydligen inte så trevlig med hagkamraterna herr och fru bä med likasinnade. Får se hur det blir där, men tanken var att det skulle komma fler hingstar dit och det vore väl det bästa för att se om någon kan sätta honom på plats.

RSS 2.0