Ytterligare ett skäl att gå ur EU !

EU's senaste förslag om att beskatta mobilanvändare efter deras sms- och e-mailanvändande är ytterst pinsamt. Jag är helt klart för skatter, men någonstans går faktiskt gränsen och detta är bara ytterligare ett dumt drag från EU-parlamentet..  


Källa:

http://www.n24.se/dynamiskt/it_telekom/did_12785048.asp

Du är mitt solsken i mörkret.

Like fire tonight, You light up the sky! You are the power, you heat up my heart..

Oh yeah,  You are my sunshine, My light bright in day, Incredible passion to show me the way.
My body's on fire it's burning so hot, Every day, every night...

Klagomuren.

Trots att jag smått börjar inse att jag inte kommer att gå ut med de betyg jag strävat efter, så känns det inte lika hopplöst som det gjort tidigare gånger. Okej, egentligen ljuger jag när jag säger så eftersom det känns som ett stort misslyckande eftersom jag alltid har varit en person som har haft lätt för att plugga och lära mig. Något har hänt med mig under det gågna året och jag vet inte riktigt vad det är, men det är något som inte stämmer.

Nu ska det väl inte låta allt för nattsvart, men det faktum att allt som sägs till mig går in genom det ena örat och ut genom det andra trots en vilja att lära mig är en jobbig situation jag tar i tu med dagligen. Det som tidigare försvårade min vardag genom att ha svårt att göra flera saker samtidigt har utvecklats till att inte förstå den information som jag dagligen måste ta åt mig. Det inkluderar allt som sägs och inte

Jag känner bara en stor uppgivenhet när jag tänker på det..
 
Jag har gett upp för länge sedan, men egentligen alldeles för tidigt. Det är lättare att bara sätta sig ner och konstatera den fakta som säger att det kommer skita sig, i fler än en handfull med ämnen.

Typiskt,


Jag behöver M E R tid, omgående..

Tiden jag spenderade i Stockholm tycks inte ha existerat i min värld här hemma i Norrland.. Jag har varit en vecka för sen och varje gång blir jag chockad över att det är ett visst datum som jag inte trodde, och jag har inte lärt mig. Förän nu, nu när jag satt och trallade i min farmors kök i skogen och insåg att den 7e Juni kommer med stormsteg. 2 veckor på skolan blev snabbt till 1 och paniken rent ut sagt spred sig i kroppen på mig.

Hur ska jag klara av det här? Det blir en hektisk vecka, sedan får jag se till att ha hemstudier och till sist får jag besöka skolan när jag har ledig tid över. När det nu blir, med mitt knöliga arbetsschema..

Allt kan köpas, utom tid. (Schweiz)

En live-dvd var beställd..

Det jobb som så lättvindigt blåste över mig ger mig trubbel i andra situationer.. t.ex. att jag missar min livs konsert just på grund av knöliga arbetstider och dyr resa t/r till den vackra staden Göteborg. Ett par stycken andra i landet kommer att få möjligheten att se Robbie Williams live på Ullevi den 1 Juli, m i n enda möjlighet. Det är så typiskt..

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=29144216 - Om du känner dig sugen på R.W..

I övrigt plågas jag av min onda sida som vill få mig att ge med mig. Egentligen kan man ju tycka att det är den sidan som borde värna om mig eftersom den goda är mer mesig. Det fungerar ganska bra, men ibland är dragningskraften alldeles för stor.


"Köp en live-dvd med honom istället!" - Som om det vore samma sak...

Cowabunga !

Nu har jag bestämt mig för att det sista tåget har lämnat stationen, och den enda möjligheten till att jag ändrar uppfattning är om helvetet fryser till is. Och det lär inte ske inom den närmaste tiden så jag tänker inte stå här ensam och stampa i backen i hopp om att den gör det. Nej, nu är det över och jag tänker leva livet fullt ut och få det jag förtjänar!

Foton.

Okej, titta här:

jag3

Haha, Oj vad kul att fota sig själv...

jag2

Alá fjortonåring egentligen, men hey..

jag

Ohh ja, då var det klart då... Jag slängde upp nästan identiska bilder i olika vinklar, och voilá ! 

*  "Titta på mig, jag är 14 ! "Hopp byts mot förtvivlan...

Jag slits mellan hopp och förtvivlan den ena dagen efter den andra och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Gårdagens känsla som gjorde mig galet lycklig och glad har idag blivit till den raka motsatsen.. Att man låter någon påverka ens inre känslor så otroligt negativt kan inte alls vara bra för själen överhuvud taget. Jag vill forsätta känna den här känslan som får mig att sväva på moln och som gör att orden som kommer från mina läppar enbart är positiva och kärleksfulla.

Även om det är en låtsaskänsla inom mig så vill jag hellre att den är i övertag istället för den här jobbiga känslan som för tillfället hänger som en tung kedja runt min hals. Jag kan dessutom inte låta det här fortgå eftersom den psykiska hälsan än så länge är väldigt instabil och inte klarar av annat än egosim. Att då behöva fundera över det här gör det inte bättre.

Jag känner mig starkare och vackrare än tidigare, det gäller bara att förmedla det till andra runt omkring mig. Jag förtjänar verkligen det bästa och tänker inte nöja mig med mindre.

Förälskad.

love

De senaste två dagarna har mina steg varit oerhört lätta och jag har nästintill svävat fram på gator och torg. Det är så här jag vill känna om och när jag någon gång faller för någon! Och kan det vara så enkelt att jag redan hunnit göra det? Även om jag är medveten om att det är något som egentligen är fullkomligt hopplöst så vill jag inte mer än att spendera all min tid med honom.

Jag är alldeles fylld av underbara känslor samtidigt som jag vet att det är en övergåenda fas tills jag inser på riktigt att det bara är en låtsaskänsla. Men det är en låtsaskänsla som jag vill känna jämt, och en känsla för någon som känner detsamma för mig.

Nu är jag inte alls en lika bra diktare som Markka Stentätt och hennes väninna Murke.. Men kunde jag, så skulle jag knåpa ihop en fantastisk dikt om hur kär jag känner mig och om hur bra vi skulle passa tillsammans. 

Underbart, jag är förälskad...
 

En evighet.

Politik:

Nu är jag nästan helt övertygad om vart jag står politiskt och jag har blivit frälst. Efter pratstunder med högt uppsatta ledamöter och efter att ha fått följa dem i sitt arbete under en veckas tid så förstår jag att jag kommer att få leta i all oändlighet om jag ska hitta ett parti som är precis enligt mina normer. Då får jag nog ta och starta ett eget om det ska kunna gå.

Bland de viktigaste frågorna på min lista står miljö främst, och om det är någon som kan påverka detta på bästa sätt så är miljöpartiet det absolut bästa partiet att klamra sig fast vid.

Och som det inte vore nog så är jag alldeles förälskad i Gustav Fridolin. Okej, mitt tjat om honom kanske borde skippas men han är underbart duktig i det han håller på med och jag kan inte annat än inspireras av honom. Nu borde man kanske inte ta det där med att jag är förälskad i honom på alldeles för stort allvar dock men efter dagens möte med honom så känns det som om att jag svävar en meter ovanför marken.

Schlager:

Jag har inte engagerat mig lika mycket som tidigare år, och jag tyckte nog att BWO skulle ha gått vidare från finalen i Globen men... Carola gjorde en helt fantastisk uppvisning i gårdagens semifinal, hon utklassade alla röstmässigt, hade en av de snyggaste outfiten och utstrålade mest självförtroende och lycka. De andra var simpla kareokesångare i jämförelse, ja, förrutom finska Lordi som övertygade enormt mycket.

Anna Vissi blir förstås svår att tampas med i finalen, men när vann en ballad senast?

Jag håller förstås alla tummar och tår för Carola, även om jag är splittrad vad det gäller henne. Hon är någon som man älskar att hata lika mycket som man hatar att älska henne!


RÖSTA på Carola och Grönt senare i höst ! (Nu kan ju inte Sverige rösta på Carola men...)

http://mp.se/files/90400-90499/file_90493.jpg

Gammal goding?

Detta såg jag på Mp's riksdagskansli idag, något som roade mig otroligt mycket:

"Gå med i EMU så slipper du växla pengar.. Halshugg dig så slipper du tvätta håret!"

Gustav Fridolin

Jag är helt betagen av en människa som är så duktigt och på något sätt förmedlar känslor på så sätt som jag inte hört någon annan politiker göra tidigare (Bortsett från Anna Lind). Jag pratar förstås om Gustav Fridolin från miljöpartiet, han är ung, begåvad och en stor förebild för alla i landet. Främst för den yngre generationen som ser att politiker inte enbart är gamla och tråkiga.

Med sin underbara skånska dialekt kämpar han för det han tror på och han får oss som står på sidan att titta på honom med beundran i blicken. Tyvärr, får man väl säga, så ställer han inte upp i riksdagsvalet eftersom han väljer att bredda sin utbildning, vilket förstås kan vara bra för honom själv om det nu är det han ska göra (Jag har egentligen ingen koll på varför han inte ställer upp..). Men vi har säkerligen inte sett det sista av honom heller.

Jag vill inte låta alldeles besatt av killen, men som jag nämnde tidigare så är det verkligen svårt att inte titta på honom och hans bedrifter med beundran i blicken. Jag har tagit del av olika debatter, möten med ledamöterna från Mp, diverse interpellationer och andra frågot till regeringen, och han är verkligen så outstanding.

Jag kan inte annat än buga och bocka (niga i det här fallet) och hoppas på att det kommer fler som han ganska snart.
Grön eller Röd?

Trängselavgift

Dagarna fortsätter och trots att allergin har dämpats så har hostan tagit över. Fast jag måste passa mig för att klaga och vara bitter över saker, det är något som man får leva med och man inte besöker farbror doktorn. Värst är ändå när det stör min och andras sömn.. P1 blir säkert galen på mig då jag vaknar mitt i natten och hostar lungorna ur mig.

Sak samma. Imorse var jag på presskonferens på Hilton Hotel i Södermalm, tillsammans med Mp's språkrör och diverse presstalesmän. Förvisso stog jag bara i kulisserna och bevittnade det och intressant var det då de presenterade de första SIFO-undersökningarna från Stockholm.

Väldigt positivt resultat:

Ja: 62%
Nej: 30%
Osäker: 8%

Vilket måste ses som vädligt bra.

Gustav Fridolin går precis förbi utanför rummet där jag sitter och babblar politik med skånsk dialekt över telefonen. Oerhört duktig och insatt kille som behövs i riksdagen, det är svårt att inte titta på honom med lite beundran i blicken. Han om någon kommer att övertyga många i landet om att Miljöpartiet är det parti de måste rösta på.

Vad tycker jag själv? Det är klart att det är väldigt mycket att hålla reda på, och mina åsikter är definitivt röd-gröna/grön-röda men vart jag lutar mest vet jag inte. Väldigt intressant att lyssna på diverse frågor som tas upp på olika möten angåenda Jordbruk t.ex. som speglar Naturbruksgymnasiet Nordviks inställning.

Röd?
röd
Eller...

Grön?

grön

Absolut inte blå...

Citat.

-DET TRAGISKA ÄR INTE DE ONDA MÄNNISKORNAS GÄRNINGAR.
  UTAN DE GODA MÄNNISKORNAS TYSTNAD!" -
Martin Luther King

Mången ting.

För det första:
Världen är fullt av otäcka och elaka människor. De som inte vet vad solidaritet innebär borde snabbt ta reda på det. Olyckor händer så lätt och är man den som orsakar den så att det drabbar andra, då sticker man inte därifrån. Det bli bara än värre om man gör det eftersom bilisten egentligen inte var den som var ansvarig eftersom man enligt lag ska stanna med cykeln och över,  men att trycka på gasen och lämna platsen gör ju inte att det ser särskilt ljust ut för honom.

Jag blev vittne till en sådan händelse idag, och det var inte roligt.

För det andra:
Jag avskyr det här som pesten. Jag vill så himla mycket, men jag kan inte direkt göra någonting åt det. Varenda gång är det samma sak och jag blir vek som kokad spagetti, trots att jag varit hård och bestämd innan. Jag förstår inte varför jag utsätter mig för detta...

För det tredje:
Peter Eriksson har börjat blogga på miljöpartiets hemsida, och han är otroligt duktig på att uttrycka sig i text. Men det är väl också en förutsättning om man har det jobb som han har.

För det fjärde:
Jag vet inte om jag vågar jubla riktigt än, men min allergi har varit lite bättre de senaste dagarna. Jag vaknar inte längre om nätterna även om jag sover lite oroligt, men det beror nog mest på att jag saknar min säng.

För det femte:
Jag längtar hem lite, men samtidigt är det skönt att ta vara på sig själv. Nu tänker jag avsluta och ta en runda på Gamla stan innan min rast är slut.

Ingen rubrik.

Ensam i Sveriges största stad, där man dessutom trängs med flera tusen människor varje dag för att ta sig fram.

I morse när jag på egen hand skulle ta mig från Västra Hanninge till Gamla stan så blev det smått kaotiskt ett tag, skulle jag hitta fram i tid, och skulle jag ens hitta fram någon gång? Efter att ha sprungit upp och ner för många trappor på centralen så orienterade jag mig tillslut fram till pendeltåget som jag skulle på.

Jag befinner mig på riksdagskanslitet för tillfället, och smått intressanta händelser sker hela tiden.


Miljöpariet


Jag tog mig hit, men att sedan ta sig hem... Det blir en annan fråga..

Jag hatar att älska våren.

Jag känner mig egentligen lyckligt lottad över att bo i Sverige med de förutsättningar som vi har. Vi har fyra underbara årstider och med Socialdemokraterna i topp i Sveriges regering så ska alla vara med. Ingen ska vara bättre än någon annan, och alla ska ha lika värde. Åtminstone är det något som man kämpar för, och att då släppa in Moderaterna i styret skulle bli katastrofalt på många olika sätt eftersom de skulle rasera allt och sedan börja bygga på en ny idé.

Ett Sverige (ännu) mer likt USA! - tss..

Huvudämnet idag är inte Sveriges politik utan den förbaskade våren som jag älskar, men ändå avskyr så mycket. Nu har det snart gått 14 dagar sedan jag sov en hel natt utan att vakna varje timme för att hämta andan, snyta min nos och pilla lite i ögonen som är alldeles igenklistrade. Jag pratar förstås om allt vad våren innebär för oss allergiker, pollen.

Utan att överdriva.

Jag har tillbringat några dagar i vackra Oxelösund tillsammans med en av mina bästa väninnor. Förrutom att alltid görs så som vi brukar, det vill säga att äta tills vi spyr och sedan klaga över hur feta vi är så har vi även hunnit med Vårruset i Norrköping. Jag får vara nöjd över tid och resultat med tanke på min jobbiga allergi, som förvisso är en ganska bra sak att skylla på ifall man skulle tröttna, men som jag mycket hellre skulle vilja vara utan.

Det finns planer på Tjejmilen den 27e Augusti, men innan dess ska jag hinna med att avverka Vårruset hemma i Sundsvall och Östersund - Trondheim tillsammans med mina släktingar. Ja, om de välkomnar mig som springer som en snigel hasar sig fram och bara beklagar mig över onda knän eller jobbig allergi. Men det är något de får så lov att göra, och förhoppningsvis har jag väl hunnit träna mig i bättre form tills dess.

Nu väntar jag på att min själsfrände från Sundsvall ska dyka upp på cityterminalen i Sthlm, vi ska äta en bit mat innan våra vägar skiljs åt då han åker till Gotland och jag själv åker till Västra Hanninge för att tillbringa min tid på den kommande veckan.

Den viktigaste människan i livet är du själv, men trots det så bör du ta vara på andra runt omkring dig.
Have fun !

Ge mig en minut att visa vem jag är.

Det är dags att jag slutar beklaga mig över vad livet hittills gett mig.

Det är inte lätt alla gånger, när man gång på gång drabbas av det ena bakslaget efter det andra. Folk förväntar sig lyckliga ögon och leende läppar, och inte att man mår illa inombords och tycker synd om sig själv. Det hjälper varken dem eller den som är drabbad, och det måste man inse någon gång.

Visst, det är nog ganska lätt att förstå om man bara kommit så långt i sin tankeverksamhet, men att sedan göra något åt det på riktigt är svårare. Och har man kommit en bit på vägen, är det lätt att ramla ihop i en hög på golver av ren vana när man stöter på någon motgång.

En dag då du är ledsen, är längre än en månads lycka! - Och det stämmer ganska bra också. För dem som tror att de mår dåligt när en hockeymatch har förlorats eller som blivit avvisad av en kille/tjej som de varit intresserad av förstår inte hur det är att må dåligt på riktigt.

Nu när ljuset tittar fram och man möts av människor som gömt sig hemma under vintern så reagerar man på hur stor inverkan mörkret har på varje individ.. Även om det inte är den största orsaken till att det blivit som det blivit, då hjälper det inte att tända lampan och hoppas att allt ska ordna sig.

Även om man från den ena dagen till den andra kan vridas totalt åt det andra hållet så får man ta vara på varje positiv upplevelse som står i ens väg och utnyttja dem då det känns som att mörkret håller på att ta i överhand. Det fungerade ett tag förrut, och det gav två positiva månader. Nu gäller det bara att upprepa samma upplevelse, och utrota det här för gott. 

Vi föds gråtande, lever klagande och dör besvikna. (USA)

Är jag blind?

Ibland funderar jag över varför det är så svårt att släppa vissa händelser, saker eller människor. Det kan vara något pinsamt och ibland är det så att en del människor som trampar rakt in ens liv, är sådana människor som man varken vill eller kan släppa taget ifrån. Det trots att man gång på gång blir bränd och lämnad ensam.

Självklart finns det dem som absolut hör hemma i vårat liv, men det är skillnad.. Säg att 50 % av dem man möter bryr sig om och älskar sin medmänniska, och den andra 50 % endast behöver någon att utnyttja så kan man egentligen aldrig riktigt veta vem som hör till vilken sida. Inte förän det har gått så långt att det är för svårt att släppa taget. 

"Vi är lika goda kålsupar allihop"" - Och visst är det så att jag någon gång utnyttjat någon för en tjänst eller för att få tillgång till något som gör att jag känner mig bättre för en stund. Men jag borde veta bättre.. Trots detta så utsätter jag mig ändå för tortyen, fast än att jag inte behöver och egentligen inte är kapabel till att tänka på andra än mig själv.

Det är en konstig värld vi är uppväxta i.. Där känslor är i uppror mot varandra och där man hellre vill se något annat än det som egentligen är. Svårt och oacceptabelt, för det mesta.Blind

Ingen är så blind som den som inte vill se. (England)

Glöm inte bort att du är värdelös.

Nu sitter jag här framför skärmen igen, ytterligare en gång där jag försvinner snabbt ur sikte för att fly undan både stress och press. Jag kommer nog aldrig kunna förklara med ord så att min omgivning förstår mig och min situation. Den situation som gör att jag saknar förmåga totalt att ens lära mig någonting av det som jag behöver lära mig för att klara av skolan.

Jag vill, men klarar det inte. Jag försöker gång på gång, men klarar det inte. Jag planerar, men det håller inte. Det finns ingenting som direkt fungerar i min värld, och det finns ingen som kan förstå det. Trots upprepade försök att få hjälp både inifrån och utifrån. (Finns det ens några ord som heter det?)

Jag vill så gärna tro att jag är en stark människa, trots allt som jag stått ut med de senaste åren. Men då jag gång på gång träffas av ett bakslag efter det andra så tvivlar jag mycket starkt på att det verkligen är så. 

Det värsta är att jag sitter och tycker synd om mig själv, och det är ännu värre än att sakna den där förmågan att lära sig saker.. Vi har försökt både det ena och det andra genom skola och jag känner att de ställer upp på mig. Ja, fast inte på det sätt som jag skulle behöva eftersom ingen riktigt förstår. Hemma så gå morfar och maler på om att jag funderar på att hoppa av skolan till släktingar trots att jag aldrig sagt det till honom, och vill hellre att jag klarar mig skolan, än att jag klarar mig levande ur livet.

Jag blir inte riktigt klok måste jag säga och även om jag ler mer än tidigare så är insidan alldeles förkolnad och ler desvärre inte.

Glöm inte bort att du  är  Värdelös.  

1 maj - demonstranter och SSU.

röd


Inspirerande händelser i Härnösand idag.

Miljöpartiet har alltid legat mig varmt om hjärtat, dock lutar det mer och mer åt att jag har socialistiska åsikter trots detta. Dock ser jag gärna ett fortsatt sammarbete dem emellan, just för att De gröna kämpar mer för att värna om miljön. Men det är också det enda egentligen, och visst är det så att båda vill ha min röst dessutom. Jag är inte riktigt säker ännu..

SSU försöker förstås få över mig på deras sida. Det är inte långt ifrån, kan jag säga. Jag vill vara aktiv inom något som jag anser är viktigt, och något som intresserar mig.

Det var i övrigt en trevlig dag, om man bortser från vissa saker som jag egentligen bara kan skratta åt. Efter att ha gått alldeles ensam en längre tid, så dyker det upp flertalet människor som förvisso inte intresserar mig ett dugg, men som vill ha både telefonnummer och mailadresser. Jag blir galen, jag orkar inte med sånt. Trots att jag vill, men inte av vem som helst.

Jag är ytlig och kräsen...

Förövrigt så var det ett väldig härligt inslag på torget efter alla tal och så.. Carro var förstås väldigt duktig, och drog till sig många applåder. Inte minst från vårat håll.. Afrikansk dans bjöds det dessutom på, väldigt skönt inslag och ett folkslag som verkligen kan bjuda på sig själva.

1 maj


Härligt!
RSS 2.0