Djupa känslor, och fortsatt klagomur.

Äsch, det blir aldrig riktigt som jag tänkt mig. Men det är bara när jag blir känslofylld som jag har något att berätta. Något som betyder något, och som är på riktigt även om det alltid är en upprepning av vad jag berättat tidigare.. Jag tycker verkligen inte om den här känslan, känslan som får mig att inse att livet bara är en väntan på döden. Under den tiden är det tänkt att vi ska göra något vettigt, något som tillfredsställer oss när vi har möjligheten att finnas till här i den här världen. I det här århundradet, som kanske är det bästa under en väldigt lång tid?

I vilket fall som helst, så kommer det dagar då jag verkligen vill säcka ihop totalt och bara ge upp.

Igår var en sådan dag, idag är en sådan dag.. Kanske beror det mest på mina två första, riktigt jobbiga veckor på mitt nya jobb, tanken på att skolan ännu inte är riktigt avslutad och kanske, av den anledningen att jag inte riktigt kan släppa tankarna om en viss person, när jag väl träffar någon som gör mig lite mer intresserad på andra plan än enbart det vänskapliga.

Ändock så är livet en stor tävling, vill man, så kan man. Jag vill jobba, därför kan jag, jag vill inte ta tag i skolan trots att det endast är en bråkdel kvar av det jag annars skulle ha haft att göra, och jag vill inte släppa taget om honom ännu, och därför kan jag inte.  Fast även om jag vill jobba, helst mer än vad jag gör i dagsläget så klarar jag inte av det. Idag ringde de från HL, och tack och lov, dock med dåligt samvete, så sa jag ifrån mig jobb trots att detta kan vara sista chansen. Men hey, jag har ju jobb, varför då ta livet av mig genom att jobba ännu mer?

Viljan.. eventuellt.

Jag förstår att den här bloggen kan kännas något förvirrande, och om du har orkat dig så pass lång så vill jag bara säga tack för att du orkade. Även om jag blottar stora delar av mina känslor på det här sättet, så känns det så befriande att veta att det finns folk som läser om hur jag känner, även om de flesta bara skulle rycka på axlarna och fortsätta läsa en annan blogg.

Skål, för det goda livet..

tuyy7

Nu kan jag snart inte hålla det jag en gång lovade en av mina bästa vänner. Upprepade gånger har jag försäkrat denne om att jag tar hand om mig själv, och att jag klarar av att jobba som jag hittills gjort. Jag har förvisso inte jobbat mer än någon annan, men allt det här är nytt för mig och jag lämnar inte jobbet när jag stängt porten till det. Det maler på i mitt huvud om siffror, surfittor till kunder och allt som jag kanske har gjort fel. Allt som jag har gjort fel ska vi inte ens tala om... Jag slappnar aldrig av, inte ens när jag sover, för under den tiden så drömmer jag hemska drömmar om saker jag beskrev tidigare.

Men för den sakens skull betyder det inte att jag inte tycker om att jobba. Jag älskar det, och skulle verkligen kunna jobba mer än jag gjorde om jag bara hade lite mer erfarenhet. Hade jag varit tvungen att jobba på samma sätt på HL i början så hade jag förmodligen slutat innan första månadens slut. Många av oss vet ju hur det slutade i alla fall. Jag jobbar fortfarande extra där, och i slutet av sommaren bodde jag på HL. 14 dagar under totalt 16 jobbade jag, 12 h av 24 h möjliga. Och innan det inte heller särskilt mycket ledig tid, för jag jobbade verkligen jämt och ständigt.

Men ikväll bröt jag verkligen ihop.. Efter att jag hade räknat kassan och jag började fundera över att jag lovat att jag skulle börja en timme tidigare i morgon trots det jag känt under dagen fick mig verkligen att brista, men öhhh? 1 timme, snälla, vad är det egentligen? Som tur är så är jag ledig i helgen och hinner pusta ut. Dessutom har jag (oftast) en kär mor som tycker synd om mig, som lovade mig att byta lite i morgon så att det inte blir samma sak igen.

Trots allt vill jag hellre detta än plugg som får mig att känna så här, 24/7/365, och det är ingenting jag överdriver. Det är bara ren fakta. Och just nu känner jag mig bara så utpumpad, att det förmodligen undermedvetet låter som om att min arbetsgivare är världens martyr. Och så är fallet verkligen inte, för i grund och botten så är det jag själv som vill jobba för att jag tycker om det.  

Och till sist en gammal goding som beskriver den känsla som infunnit sig under dagen:

frgr

Tack för att ni lyssnade..

Lystring; Vilken är vägen till intelligens?

Tittade igenom min blogg förrut och insåg att den är full med ointelligenta texter om ett fuckat kärleksliv med vissa inslag av enorm lycka. Tanken är väl att man genom sin blogg berättar om sin vardag för att uppdatera släkt, vänner och andra utomstående om vad som pågår i livet. Vissa, sådana som mig, väljer att vara relativt öppen medans andra är mer försiktig med vad som blottas. Det här är inte något försök till en intelligent blogg... Men det är sådana jag vill skriva, sådana som min vän Jimmy alltid lyckas skapa. Och i vissa fall även min bäste vän Värmland, när hon inte väljer att skriva om en utav världens mest överskattade och mest överbetalade idrottskarlar i dagsläget. 

(Okej, förlåt.. Jag tycker bara om att reta dig!)  

På tal om Värmland, en utav världens mest underbara människor så kommer hon inom kort och hälsar på här uppe igen. Jag önskar innerligt att jag hade henne närmre då det inte finns någon bättre människa än denne. Nu är det inte så, utan man får göra det bästa utav situationen.. som att t ex hälsa på varandra i tid och otid.

Jag vet inte vad som krävs för att jag ska börja skriva de här intelligenta bloggarna.. Jag hoppas bara att det kommer inom kort, så de som följer min blogg slipper följa mitt gnat.

Tack för att ni lyssnade.

Det går i slowmotion!

2 månader. Sextio dagar plus lite till på det har gått sedan jag sist såg och pratade med sommarens stora kärlek. Två månader senare känner jag exakt samma sak jag gjorde då, trots att jag inte hört ett knyst från karln under den tiden. Det är förvisso inget jag kan begära då han har ett annat liv med flickvän och hela kittet. Men jag då.. När ska mina känslor släppa? Om jag frågar mig själv hur de här känslorna kunde uppstå trots att vi inte umgicks privat så kommer jag först fram till att det var slumpen, men tänker sedan efter och inser att när man jobbar 12 timmar per gång med varandra i flera dagar i sträck så hinner man trots jobb umgås rätt rejält.

Tjo och tjim, vackra ord, glittrande ögon och leende läppar.

Sitter och diskuterar singellivet med en bekant från Umeå, han har i exakt samma situation som mig. Fast jag anser förstås att min situation är värre av olika anledningar. På något sätt kanske vi två skulle vara perfekta för varandra då vi var och varannan kväll beklagar oss över den situaion som är. Jag berättar för honom att jag har gett upp hoppet om killar från Sundsvall, och speciellt då mina enda kärlek gick mig förbi.

Jag vill egentligen inte ha något, och jag vill inte få några känslor från något annat håll än där jag redan funnit min kärlek. Vilket förstås är omöjligt.. Men crap, varför fortsätta tjata när det aldrig kommer bli på något annat sätt än så här?

Äckliga sommarplåga.

Livet är inte lätt. Något börjar kännas olustigt och innan man har hunnit blinka så har det skett en stor förändring. Man kan nästan fråga sig vart jag har hållit hus den senaste tiden som låter en av mina bästa vänner gå helt själv i sina funderingar utan att jag ens lyfter telefonen och ringer och frågar hur det är. Å andra sidan har jag varit borta under en veckas tid, men tycker ändå på något sätt att jag borde kunna ge mer av min tid till en människa som jag rankar väldigt högt i mitt liv.

Jag hoppas det löser sig i alla fall, till det bästa! Du betyder mest för mig :)

Men vart har jag hållit hus den senaste veckan och vad har hänt? Jag har varit i Riga på spa-resa tillsammans med min familj, och efter 4 dygn med dem vet jag aldrig om jag vill åka med dem någonstan igen. I vilket fall som helst så gjorde hotellet skäl för sina 4 stjärnor och behandlingarna var utomordentligt härliga. Men om det gjorde att vi stressade ner, det vet jag väl ändå inte?

"Fan, nu ska vi vara på 2a våningen, och efter det måste vi skynda oss och äta lunch innan vi ska på nästa behandling på våning 3. Sen går vi ut på stan, och går tillbaka en timme senare då mamma ska vara på nästa behandling och efter det middag. Uppfattat? GO!!"

Men det var trevligt. Hemresan.... INTE lika trevligt. Det var storm på Östersjön, media varnade om det och samma dag gick en båt och sjönk. Vi låg på däck 5, och det är väl lite över mitten av båten som vi åkte med och vågorna piskade våra fönster. Det var det mest fruktansvärda jag har varit med om... Det var som att åka en gunga fast tusen gånger värre och med smällar och brak i skrovet.

Man kunde inte sova på grund av den anledningen, men mest på grund av den anledningen att jag mest låg och tänkte på hur jag skulle göra om vi började sjunka och om man skulle överleva det. Tankarna på Estonia dök ju förstås upp.. Men våran kapten visste vad han gjorde och vi gungade nog mest bara med i vågorna, men händer det något så är väl även den erfarnaste lamslagen.För övrigt så kommer det att ske vissa förändringar i mitt liv framöver. Man kan kanske fråga sig om det är så smart, men faktum är att situationen är ohållbar som den är nu. Det har dessutom kommit vissa besked som klargjort för mig att jag inte är dum i huvudet, som jag allvarligt trott en längre tid. Hur detta har kommit fram spelar väl egentligen ingen roll, men för idioter där ute så har det gjorts grundliga undersökningar av legitimerade doktorer av olika grader.

Till sist vill jag bara säga att när jag tänkte tillbaka på tiden med "Gustav" idag så insåg jag att jag egentligen kanske gör en för stor grej av det. Jag är fortfarande kär i karln, trots att det gått 2 månader sedan jag träffade honom, men fine mer än så borde det inte vara, varför går jag runt och suckar och säger hans namn högt omedvetet då och då? Kärlek? HUMBUG!


En dåligt låt, det är precis det han är. Fastnar i huvudet trots att den inte borde det.
RSS 2.0