För fet för ett fuck ?

Ikväll har jag åter igen insett att min kondition är lika med noll och att jag skulle behöva tappa rätt många kilon. Mer motion och en balanserad kost vore det ultimata, men man skall orka med detta också. Känns som att motivationen inte sitter särskillt länge, och jag vill som vanligt se resultat på helst en dag.

Nu har jag förvisso en helt annan hjälp än tidigare, men det är lätt att skylla på dåliga knän, pollenallergi eller gud vet vad. Någon gång måste jag ta tag i detta, särskillt eftersom det vore trevligt att rida lite lättare hästar än alla bulldoozrar på ridskolan.

Det finns så många olika mål att uppnå med bättre kondition och smalare midja, ändå  har det hela tiden alltid slutat i katastrof. I år var det den satans påsken som förstörde allt, med musten och allt godis som är tillåtet att äta under denna tid. Jag drack bubbelvatten istället för cola och jag åt frukt istället för att äta en massa onyttigt. Den tiden är förbi, även om jag ständigt påstår att jag skall sluta med diverse saker.

Numer säger jag helt enkelt att jag skall försöka sluta, då gör det liksom ingenting om jag skulle råka dricka en cola ibland. Tyvärr blir det inte bara ibland, utan rätt ofta och detta är något som jag skulle behöva få ett slut på.

NU, är det tack och god natt, och det skall bli skönt.

Adiós.

Gratinerad fis, varsågod!

Idag började det, min väg tillbaka till livet och verkligheten.

Jag har varit nervös och ser med spända ögon på vägen framför mig. Jag är fortfarande nervös, men med vissa spänningar släppta. Risken finns att min sambo kommer att råka ut för den tyska ugnen* mer än han redan gör på grund av detta. Det kändes i alla fall väldigt bra idag och jag har förhoppningar om att det kommer att fortsätta på det spåret.

Adiós.


* Kvinna som släpper en elak fis under täcket, och håller fast respektive eller liknande under detta. loverofl

Ovilliga kommentarer om ESC..

Lördagens nederlag vill jag egentligen inte komentera men... Fiasko!*

Ungefär som vanligt. Sverige är alltid bäst, fast jag börjar hålla med om att vi många gånger skickar bidrag som är alldeles för gammalmodig.. Min favorit, tro det eller ej, visades bli Israels bidrag med Boaz och dennes Fire in your eyes. Även om  den är annorlunda, vet inte riktigt vad den handlar om, men det låter som en låt som skulle kunna ge folk hopp.

Jag inbillar mig i alla fall att den är stärkande för själen. roflimage12

Till skillnad mot min vän Carlós så tycker jag riktigt bra om Charlotte på flera sätt och med 10-15 kg mer på kroppen så vore hon nästan i närheten till perfekt. Det vill säga, närmast man kan komma att vara perfekt, utan att vara det. Har vissa övriga synpunkter på utseendet, men nu handlar det om hennes låt och röst, och inte hennes midja och bröst.. (Jag kan rimma!)

Tycker i vilket fall som helst att hon var urbra, och den Ryske pojkspolingen inte alls var i närheten av henne. Däremot hade jag hoppats att Armenien eller Norge hade tagit förstaplatsen före honom.. Men, jag är inte gud och får aldrig bestämma på ESC vem som är värdig vinnare. Så... Jag får väl helt enkelt acceptera att hela europa är med och utser en medelmåttig sopsäck.


Adiós.


* Röstningsfiasko,
Charlotte gjorde ingen besviken.

Trägen vinner, eller?

Vi har möblerat om i vardagsrum respektive matrum, dessutom har vi skiftat så att matrummet numera står bredvid köket. På grund av detta har våran tillgång till internet varit begränsad, men idag så fixade vi en längre kabel så att vi kan surfa.

J for för ca 30 minuter sedan, så nu sitter jag ensam i huset medan han jobbar... 

Under gårdagen var jag på Hagmyren i Hudiksvall för att titta när min syster skulle tävla, det var även Doris, våran innekatt. Detta kan ni se och läsa mer om på Värmlands blogg...  För övrigt så är tålamod en bra egenskap, det fick jag uppleva igår när jag och Mighty stod på samma ställe i 45 minuter innan vi gick framåt.

Han vägrade att gå framåt.
Jag vägrade att gå bakåt.

Då finns det bara ett alternativ kvar: Att vänta ut honom.

Tomten jag vill ha ett riktigt liv..

..Ett sånt som man har, när man är liten.

Ungefär som då ja, inga större bekymmer utan mer så som när man kunde sätta ett bamse-plåster på det ställe som det gör ont på. Ja, att ha precis den inställning som barnet i följande scenario har:


"Idag satt jag på bussen och tårarna började rinna när jag tänkte på pappas begravning imorgon.


Då kom det fram ett barn i kanske 4-5-årsåldern och frågade vad det var som gjorde att jag grät. Jag förklarade att jag saknade min pappa eftersom han nu är i himlen och då kan det göra lite ont i hjärtat ibland när jag tänker på att han inte är på jorden mer.


Då tog han min hand, lade huvudet lite på sned och sa:


När jag har ont brukar jag få bamseplåster, om du sätter ett bamseplåster på ditt hjärta kanske det gör mindre ont.


Då kunde jag inte låta bli att le lite. Vad tror ni, tror ni bamseplåster hjälper mot ont i hjärtat av sorg? "Trots att jag är sjuk sedan hemkomsten till Sverige så har det på något sätt varit en underbar vecka i alla fall. Trots de svåra magsmärtorna och den dåliga magen. Trots att jag stått över både ridning och annat inspirerande i livet just nu. Ja, i princip så har  veckan varit bättre än någon annan vecka tidigare i vinter.. Vet inte vad det beror på, men jag tänker inte kasta mig ut över kanten och ropa hej ännu.

Jag har varit med förr och jag vet av tidigare erfarenheter att det finns både toppar och dalar. Jag förväntar mig en dal mycket snart, men samtidigt förbereder jag mig på att klara av den utmaning som kommer och helt enkelt göra den resan mycket kort.

Vecka 21 är veckan då jag tänker på riktigt att inleds vägen tillbaka till det riktiga och kompletta livet

Adiós..

Aj, sa hon som fick sprutan i stjärten..

Äntligen hemma. Nu vill jag aldrig åka igen, inte utan den jag har kär åtminstone. Nu vill jag bara vara hemma och pyssla med saker, i den mån jag orkar och har tid. Det är mycket som skulle behöva göras, saker som aldrig tenderar att hända i verkligheten. Inte nog med detta, till råga på allt har jag råkat ut för världens förkylning, i kombination med att våren tittat fram så är detta inget som är trevligt = pollenallergi. Ja, det ÄR synd om mig och jag hoppas att omvärlden håller med mig.

Jag måste göra en lista, på allt som skall göras. Och sedan bocka av efter att varje syssla är avklarad.

Adiós.
RSS 2.0