Viktresultat vecka 2:

-0,9 kg på en vecka!

Fast egentligen är det bara -0,5 kg eftersom jag gick upp 0,4 kg veckan före det.


DOCK, så har jag ätit kladdkaka två kvällar i rad så jag är inte så hoppfull på att det skall fortstätta nedåt.

Save the last dance

Har nyss tittat på en av mina favorit-filmer, Save the last dance med Julia Stiles. Den är så otroligt bra, men sen så är jag en som det så fint heter på engelska "sucker" för happy ending-filmer. Gärna med sång och dans inblandat förstås, eller sport. Blir själv riktigt sugen på att gå ut och dansa när jag ser filmen, jag rycks liksom med när jag hör musiken spelas.

På tal om att dansa så var det riktigt länge sedan jag var ut, sist var i slutet av oktober 2007 och då drack jag ALLDELES för mycket alkohol. Hej och hå, gumman Janson. Blev riktigt avskräckt den gången, 2007 var i överlag ett psykiskt jobbigt år med alldeles för många failerade krogrundor. Det var inte en bra idé att blanda alkohol med mina känslor som var det första dryga kvartalet på året. 

Det vet jag nu. Och den gången i slutet av oktober påminde mig om den första delen av året, så, nykteristförbundet fick sig en ny icke betalande medlem. Om det nu finns något som heter nykteristförbundet, och om man betalar någon form av medlemsavgift. 

Det var då, och jag saknar den uppfriskande kokos- och citrondrinken.

 

Ok, update om viktnedgången.

I torsdags stod vågen på + 0,4 kg mot för veckan därpå, det visade sig dock att jag gick in i helvetesveckan. Hela kroppen vätskefylls och det är det ena med det tredje. TYVÄRR har jag inte kämpat alls med viktväktarna sedan i onsdags, kände ingen lust till det då jag kom in på att det måste vara enkelt. Och det ÄR enkelt, egentligen, att gå ner i vikt. Kom inte och säg något annat. Allting handlar bara om val och medvetenhet.

Nu när jag ligger på drygt 25 kgs övervikt så MÅSTE jag tänka på vad jag stoppar i mig, och jag MÅSTE göra av med mer energi än vad jag stoppar i mig. Det är alldeles för mycket måsten, men det är också sanningen.. Jag vill dock göra om dessa måsten till en vana, och inte göra dem för att jag just måste. Krångligt? Välkommen till min värld. Jag krånglar till allting, viker mig för att jag har kompisbesök och så vidare.

Egentligen är det bara att lägga av och göra det som känns rätt, min kropp säger ju ifrån när det blir fel. Trots detta så fortsätter jag och plågar den. Det MÅSTE bli ett stop på det här, och det MÅSTE göras om till en vana att äta rätt. Jag har hittat min frukost nu, helt perfekt.


Det är okej att unna sig något extra om man har väninnan på besök, men det är inte okej så länge man är i viktminskningfasen. Hitta målvikten, stanna där. Hur svårt kan det vara? Jag är dock rädd för att jag blir för manisk, som alltid annars. Att det till slut blir alldeles för mycket måsten, och att jag viker ner mig för att det antingen är synd om mig, eller att jag är värd det.

Skulle vilja gå i någon form av terapi för detta, kalorier skall vara något man äter för att man MÅSTE, inte för att det är gott eller av en vana i tid och otid. Känner mig så tragisk när jag gång på gång känner att jag sviker mig själv. Jag skulle må så mycket bättre av att gå ner till målvikt och stanna där, samt att slippa den psykiska påfrestningen som kan stoppas i munnen.

NEJ, jag blir inte klok på detta. Analysera, ännu mer!


Jag återkommer.

Viktnedgång, ett helvete..

Nää, vet ni vad? Jag blir galen.. Igår kände jag ett sådant enormt sug efter något på kvällen, jag avstod, men när jag sitter i soffan och tittar på tv så har det blivit en vana att ha något att äta. När jag sedan HAR något att äta, t ex godis, så äter jag inte alls särskillt mycket. Ofta 5-6 godisar och sedan är jag nöjd, det är inte så mycket mot för vad jag skulle kunna äta. När jag INTE har något, så känns det som om att jag håller på att klättra på väggarna. Och då har jag försökt med annat..
Jag kommer antagligen inte ha gått ner något på torsdag, smygvägde mig idag och vågen stod på +0.1 kg, SUCK.

Vill helst slippa denna fokus på mat, tycker det är så fruktansvärt jobbigt att vara så manisk. Men samtidigt, har jag inte en planering på vad som skall ätas så blir jag bara leds och åker och köper skräpmat. Förstår inte varför jag ser maten som bland det bästa på dagen heller.. Eller egentligen inte, men jag älskar god mat och det vill jag ha, helst varje dag.

Det bästa vore om jag kunde fokusera på att äta regelbundet, lite nyttigare som med viktväktarna och inte behöva tänka på att jag skall gå ner i vikt. Jag VILL gå ner i vikt, trivs egentligen inte så som jag ser ut nu, men samtidigt har jag väldigt svårt att känna disciplinen en längre tid. Allt blir för fokuserat på att jag MÅSTE gå ner i vikt, inte att jag vill eller att det vore bra.

Nej, jag skulle behöva en månad på Tjockholmen, eller pepp med Anna Skipper. Om ens det skulle hjälpa.

Söndagssteken blev en gryta..

Det märks på en gång då jag dagen före har ätit godis eller annat sött, att begäret sätter in direkt. Det har säkert en hel del att göra med att jag inte följde 3-timmarsregeln idag och fick äta en oplanerad sen lunch. Håller på att göra älggryta nu, det är SÅ gott, och så pointssnålt! Brukar räkna 5-7 points/middag beroende på om jag äter potatisen på duoval. Och morötterna, dem skule jag kunna äta, enbart. Fantastiskt gott!

Frukost: 3
Lunch: 8
Middag: 5
Mellanmål: 1 + 3
Kvällsmål: 2

Uppdatering: "Unnade" mig lite vaniljvisp till halvfrysta hallon och liiiite riven choklad i, detta efter att jag och Nea hade varit och slängt en massa skräp på sopstationen. Ikväll blir det max en eller två riskakor

Totalt: 22
Antal sparade: 2
Totalt sparade: 3,5

Lördagssnask och vind i håret!

Lördag är min "ätardag" där jag inte kommer att räkna points, men försöka att tänka mig för så att jag inte äter för mycket av allting. Till frukost blev det skinkmackor med senap, ingen lunch, någon riskaka och den fetaste tacogratäng någonsin. Som det tyvärr blev lite för mycket av. Dessutom har jag köpt lite snaskelisnask att förgylla kvällen med, men som vanligt köper jag som vanligt alldeles för mycket. Och det som blir över brukar Jonny äta upp!


Vi har hjälpt mamma idag med att rensa ur torpet, det var lite trevligt trots att det blåste så mycket ute. Det blev dock diskussion med hög ton ang. en byggnad där vi skall inreda ett kallstall men så småning om blev stämningen något lugnare. Huvudsaken är att det kommer att bli SÅ bra, och det kommer det att bli, alla gånger. Men i och med att det blir ett kallstall så är kommer det att vara så sjukt kallt på vintern.

I morgon kör jag igång med points igen och till frukost blir det havregrynsgröt, hallon som jag sockrar något och mjölk. Hur gott som helst, det var det jag åt till frukost igår. En halv tesked socker är en av de tre tillåtna per dag, så där räknar jag ingen points alls på. Försöker dessutom dricka vatten lite nu och då och det märks då jag får springa på toaletten hela tiden!

Gårdagens points:

Frukost: 3
Lunch: 8
Middag: 8
Mellanmål: 5

Totalt: 24
Antal sparade: 0

Totalt sparade: 1,5 points

Mina mått:

Tänkte blotta mig själv och visa upp respektive mått på olika kroppsdelar, som jag hade med samma vikt för ett par veckor sedan då jag beställde min klänning. Tanken är att jag skall mäta mig en gång i månaden och datum för nästa mätning blir den 8/5.

Byst: 111 cm
Midja: 100 cm
Höft: 118 cm
Lår: 75 cm
Rumpa: 121 cm


Jag vet att det är gigantiskt mycket, så ni behöver inte påpeka detta för mig!

Dagens middag: Kantarelldoftande fläskfilé

Ingredienser, 4 personer


500 g fläskfilé (3) = Duoval
Kantareller, färska, frysta el konserv (0)
2 msk kantarellfond (0)
2 tomater i bitar (0)
3,5 dl milda mat extra 4% (4) (Per person: 1)*
Färsk timjan (0)
Salt (0)
Peppar (0)
Valfri mängd pasta el ris (4) = duoval

En portion = 8 points

Servera någon form av grönsaker till, gärna ångkokta.


Gör så här


Skär filen i mindre bitar. Krydda med salt o peppar. Stek i teflonpanna tillsammans med svampen tills de är gyllenbruna ( tillsätt vatten om det blir torrt). Slå över mildan, fonden o de hackade tomaterna. Rör om o låt småkoka en stund. Strö över timjan: Servera med valfri mängd pasta el ris kokad enl anv.


Är osäker på hur mycket points denna mejeriprodukt innehåller, men den som är dubbelt så fet innehåller knappt 8 points per 3,5 dl.

Uppdatering av dagens meny:

Kvällsmålet spårade ur en aning, men vad gör det, jag har ej överstigit antalet points idag. Det som däremot blev fel idag var att det blev frunch istället för frukost och lunch och att jag på kvällsmålet tog mjukt bröd istället för hårt när jag insåg att jag var tvungen att äta minst 17 points. Och när jag hade tagit en smörgås med skinka på, då kändes det så mjukt och gott att jag tog en till skiva.


Kvällsmål: 2 runda smörgåsar (4), helgsinka utan fett (3) = duoval, tillåten mängd senap/dag (0)

7 points


Totalt antal points torsdag: 3 + 9,5 + 3 + 7 = 22,5 points

Antal sparade points: 1,5

Metod för effektiv viktnedgång: Viktväktarna

Men med inte allt för strama tyglar.

* Regelbundna måltider, 3-timmarsregel
* Ett glas vatten, 6 gånger om dagen
* Frukt och grönt
* Kromtabletter
* "Ätardag" = Unna dig en god middag med efterrätt, med måtta exempelvis varje lördag.


För extra effektiv viktnedgång, lägg till motion.

Farmors goda, kalla fisksås:

2 dl creme fraiche (4,5) - Yoplaites 8%
2 msk senap (1)
1 msk socker (2)
½ tsk salt (0)
1 krd vitpeppar (0)
1½ tsk vinäger (0)
1 dl hackad dill (0)

Rör samman allt, låt stå i minst två timmar.


Per stor matsked, beräknad på stora ätmatskedar räknar jag 0,5 points om man får ut 12 matskedar av satsen. Kan rekomendera denna fisksås väldigt starkt, då den skapat ett legendariskt rykte bland släkt och nära vänner. Blir väl halshuggen när det upptäcks att detta recept ligger ute, men det är alldeles för GOTT för att undanhållas.

Smaklig måltid!

Planerad meny, torsdag:

Uppdaterad:

Förbrukning av points/dag: 24
Minsta förbrukning/dag: 17
Max antal sparade/dag: 4

Frukost/Lunch:
1 portion havregrynsgröt (2), kanel (0), 1 rivet äpple (0), 2 dl lättmjölk (1).

Kommentar: Gröten tillsammans med rivet äpple och kanel var för mig ingen höjdare. Det gick helt klart att äta men i och med att jag inte tål äpple, allra minst nu på våren så var jag tvungen att blanda ihop den med gröten. Jag hade gärna velat haft den på gröten, tillsammans med kanelen. Jag lade på lite ovanpå också, dumt i och med att det nu klias i halsen.


3 points


Mellanmål: 3 st smaksatta riskakor (3), vatten (0)

Kommentar: Enkelt att ha med sig ut till Moro, eller i bilen, eller i väskan. 


3 points


Middag: 3 potatisar (3), 1, 1/4 laxfile (5), farmors fisksås (1,5), broccoli (0), vatten/pepsi max (0) 

Kommentar: Farmors fisksås är en hel del points i, skall ta reda på ingridienser och räkna ut vad det blir för hela satsen. 


9,5 points


Kvällsmål: Återkommer

Utöver det jag redan har skrivit så blev det lite mer points på middagen och en extra points för mellanmålet då jag tog en riskaka en timme före middag då jag hade dammsugat och skulle plocka med disken. Farmors fisksås innehåller totalt 6,5 points på hela satsen, per matsked blir det ungefär en 0,5 points. Typ. Vet inte exakt, men har räknat att det skulle kunna vara det ungefärliga värdet.  

Uppdrag: Viktminskning.

Efter drygt 4 månader i ide tycker jag att det är dags att komma igång med bloggandet igen. Jag har förvisso hållt igång något på systerbloggen http://strindlund.blogg.se/hastlivet där jag skriver om mig och min polack Moro, samt hagkompisen Fossil. Då mitt övriga liv inte passar in på den så väljer jag däför att öppna upp denna igen, önskar bara att jag var lite mer kreativ så att jag kunde designa om den. Tycker den blir så tråkig i längden då jag ser de som har de allra värsta designerna.

Före jul och nyår höll jag igång riktigt bra med viktväktarna och gick ner 7,1 kg på 7 veckor. Dessvärre orsakade julhelgen mig bara en massa oregelbundenheter som fick mig att tappa motivationen helt. Ja, och efter det har jag inte gjort något alls för att gå ner i vikt. Men jag tror att det nu är dags, har suttit och planerat lite och insett att jag vill och måste gå ner 15 kg tills den 22 augusti då jag och min sambo Jonny gifter oss.

Detta uppehåll har resulterat i +4 kg igen så det är i princip som att börja om på ruta ett igen.

Skall försöka hålla alla uppdaterade genom min blogg, och genom den även hålla mitt humör uppe! Har tyvärr haft ett humör som pendlat kraftigt under den här perioden. Min mage säger ifrån all skräpmat som jag under de här månaderna slängt i mig.

Uppdaterar senare veckan 16´s matschema, den kommer inte vara helt spikad men jag kommer att lägga fokus på regelbundna mattider och hyffsat matintag för att få rutin på det hela.

På återseende!
RSS 2.0