Hurra, Hurra! Grattis världens bästa Värmland!

Varför blir det mörkt så snabbt nu? För en kvart sedan skulle jag gå ut och klippa gräsmattan, nu är det nästan svart ute. Jag kommer inte hinna att klippa gräset idag, så jag får göra det i morgon istället. Idag fyller min trogne vapendragare (eller egentligen Foppas..) 22 år, det firade vi igår tillsammans med bland annat god mat på kvällen. Det kanske är lika bra att ta det lugnt idag, det är ju inte varje dag världens bästa Morr fyller år! Dessutom är det både Idol och säsongspremiär av Grey´s anatomy ikväll, spännande värre. Till det avslutande programet i vår rann det floder av tårar när jag och alla andra insåg att det var George som kommit in på aktuen med livshotande skador.

Inget Grey´s utan George...Åhhh, vad ledsen jag blir.

Nog om det, inatt klockan 00.00 försvinner vårat internet. Tele2 är boven i dramat, som lovade oss bredband hos dem, sade upp det vi hade och sedan meddelar alldeles för sent att de inte kommer att kunna leverera bredband till oss. Jag blir galen. Får se vad Glocalnet kan göra åt saken.

Öka antalet besökare på din blogg? Jag vet hur!

Wow. Hittade in på en sida genom hästtjejen Showjumper´s blogg som gör att man kan locka fler besökare.

Från den 27/9 till idag den 29/9 har jag ökat mina sidsvisningar från 9 st till 53 stycken. Antalet unika besökare har gått från 7 stycken till 41 stycken. Snacka om ökning! Hur många som sedan verkligen satt sig ner och tittat igenom min blogg vet väl bara de som har gjort det, och ärligt talat bryr jag mig inte så mycket. Eller jo, jag bryr mig, om jag skulle tjäna pengar på det.. Vilket inte är särskilt troligt. Och jo, föresten, jag har inte en aning om  vad det innebär med unika besökare eller ökade sidvisningar.

Någon kanske vill förklara det för en ärthjärna som mig?

Att jag sedan inte haft särskilt många besökare tidigare rör inte mig i ryggen, jag skriver enbart för mitt eget nöjes skull. Samt för att uppdatera uttråkade vänner om mitt så spännande liv, förstås. Hoppas att alla nya besökare finner något nöje här hos mig.


Vill ni ha fler besökare på eran blogg? Klicka vidare på följande länk:

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=Strindlund

Berätta gärna hur det går.

Lycka till!

Mannen som kunde trixa med hästar..

Snark.

Ytterligare en dag har snart passerat, en dag som jag har spenderat tillsammans med Värmland med bland annat storhandling, macdonalds-lunch och avslutningsvis en två-rätters middag på Victoria. Fick för övrigt besök av en specialiserad hästkarl som trixade och fixade med polacken ikväll, hoppas på en förbättring i kroppen nu. Min privata beridare fick mycket beröm för sitt arbete under sommaren, och jag kan inte annat än att hålla med honom. För övrigt så tyckte han att min kära polack var en trevlig, samarbetsvillig och en snygg häst med goda förutsättningar. Trevliga grundlinjer och gott temperament.

Fick känslan av att han kunde mer än bara att trixa fysiskt med hästar.


För övrigt så har jag följande planer onsdag, torsdag och fredag:

* Fortsätta städa
* Fortsätta putsa trapp
* Skritta igång polack
* Sova


Har insett att om jag känner mig snygg, så får jag mer energi. Så den här erfarenheten ska tas tillvara på!

Tisdag i badrummet (och bilen..)

Jag är fan snygg. Och hör sen!

   

Fler snygga bilder kommer förstås att pryda min blogg inom kort! Haha

Nej nu...

..Drabbades jag av nattlig ekonomiångest. Fyfan. Nu går jag och lägger mig!

Fortsättning.. "Julens önskelista"

Jag har velat ha en systemkamera länge nu, men jag insåg för ett par dagar sedan att det skulle räcka med en vanlig och bra digitalkamera. Mina krav är att den ska reagera snabbt och inte ta sjuttio år på sig för att ta en bild. Hade en gång en digitalkamera som min syster lade beslag på, det var ett riktigt praktexemplar på vad man inte ska ha. Tänk er att fotografera en hund, eller en häst, man trycker på utlösaren framme vid huvudet i hopp om att få med hela hästen/hunden men nej.. man får ett fin bild på hästen/hundens bakdel istället. Det går fetbort.

1. Globus Crincle, dressyrsadel
2. Digitalkamera
3. Presentkort på Hästsportbutik, typ 10 000 kr

Jag återkommer med mer förslag.


Dessvärre vann jag inte tävlingen som http://showjumper.blogg.se hade med benlindorna, men nu ska jag se till att vara med i varje tävling hon lägger ut. Någon gång måste det vara min tur!

Dagens ros- och ris.

Rosen går till:

Sebastian Hydre, schampo och conditioner:Pris: ca 270 kr/st (Trudes, Sundsvall)


Och dagens ris:Pris: Paketpris, 249 kr (lokal hårfrisör)Jag bloggar normalt inte om mode, skönhet eller gud vet vad.. Jag känner dock att det är min plikt att varna människor som tycker om sitt hår. På Maria Nila´s hemsida beskriver man "I CARE"-serien: "Maria Nilas nya serie - I Care - skyddar mot storstadens smuts, avgaser och fria radikaler. De stärker även fjällskiktet och ger ett glansigt och friskt hår." - Och deras specialutformade serie inför sommarens sol- och bad lovar ett bra skydd till ett friskt hår. Tro mig, serien håller inte vad den lovar..

Använde det allra första gångerna på utlandsresan till Turkiet, "perfekt" tyckte jag, där blir det en massa sol och bad i saltvatten. Kan inte bli bättre! Hej och hå, håret kändes aldrig rent under resan och det var torrt och riktigt tovigt. Trodde det berodde på saltvattnet, så jag var övertygad om att det skulle bli ändring då jag kom hem till Sverige. Men nej, det kändes som att jag tvättade ovanpå håret och det blev bara tovigare och tovigare. Har inte tappat så här mycket hår på jag vet inte hur länge. Saken var klar, jag gick in på Birsta i Sundsvall och skulle införskaffa mig mitt trogna från Sebastian Proffesional, 2+1. Två delar protein, en del fukt.

Sortimentet har dock bytts ut och istället fick jag med mig Sebastian Hydre hem, vilket var ett lyckoköp. Det här finns att läsa på deras hemsida: "Hydre - Schampo, balsam och inpackning som består av en intensiv och näringsrik formula som återfuktar torrt, frizzigt och behandlat hår. Ger nytt liv, len fyllighet och spänst. Skyddar färgat hår." - Håller verkligen vad det lovar. Mitt hår kändes fantastiskt, efter bara en tvätt, får se hur det ser ut efter ett par veckor. Rekomenderas verkligen!


Josefine

Globus Crincle, rakt in på julens önskelista!

Den här dressyrsadeln vill jag ha, den är både snygg och riktigt bekväm. Tänk att få rida i den där i träning istället för den jag har nu. En hoppsadel är inte att föredra vid dressyrridning, åtminstone så tycker jag att det blir bekvämare med en sadel gjord för ändamålet.


Pris: 11 890 kr

Källa:

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=320565&deptid=26&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC


Vill någon efterskänka den summan till mig så tackar jag och tar emot.

Bloggar jag läser, Del 2:

Ganska nyligen hittade jag till min gamla bukefavorit´s blogg som handlar om hennes liv, ett liv som innebär mycket hästar, hundar och ett snyggt yttre. Verkligen en härlig kombination, i framtiden ska jag främst anamma lite inspiration från bloggfavorit från första delen med en massa sminktips, och nu även Showjumper som tipsar om trevliga ridövningar och annat roligt i sin blogg försöka övergå till något liknande.

Du finner henne på: http://showjumper.blogg.se

Det är mycket tack vare henne som jag insåg att allting går, men dessvärre bor vi i olika delar av landet. Under den hästlösa tiden fick jag tips om jag bad om det och Showjumper pushade på ett bra sätt. Hennes blogg är verkligen något som tilltalar mig, så som Kenza eller Blondinbella tilltalar någon annan. Det här är en blogg att minnas om hästar är något som är ett dagligt inslag i era liv.


Måste även tillägga att hon har trevliga tävlingar ibland, det här är den första jag är med i: http://showjumper.blogg.se/2009/september/utlottning-igen.html#comment

Tänk att få en uppsättning av de där lindorna! Tyckte färgen var så fruktansvärt snygg, men de finns att vinna i marinblått också. Så OM jag vinner, då är det marinblått som gäller. Håll tummarna för att det är jag som vinner!

Adíos

Polacken rastar matte

Idag har polacken hoppat Josefine, han skötte sig fint medan jag med näbbar och klor klamrade mig fast för att absolut inte falla av i språnget. Det resulterade i att jag helt tappade fokus efter hindret och fick av någon anledning inte stop förrän vi var ute på vägen.. Men trägen vinner, för i sista språnget, då såg jag minsann ut som en äkta hoppryttare. Åtminstone i anridningen, över och efter språnget ska vi inte tala om. Det måste ha varit århundradets klumpigaste avslut efter krysset, både från min och polackens sida.

Det här insåg jag efter dagens ridpass:

* Jag är egentligen tuffare än jag tror
* Jag måste slappna av och inte spänna mig som en fiolsträng när vi kommer i galopp
* Bom före hindret gör mig mer avslappnad
* Jag måste fokusera och bara låta det vara över hindret så att jag hinner med att styra efteråt

Men vilken utveckling! Jag tycker att jag skötte mig relativt bra idag, trots att jag blev rädd och inte riktigt vågade att rida på utan bom före hindret. Men det är roligt också, jag får så mycket konstruktiv kritik och jag lär mig något nytt varje gång. Anledningen till varför jag blev rädd idag var för att Moro bjöd på hindret och blev bara piggare efter varje språng. DÄRFÖR måste jag lära mig att slappna av mer, desto piggare han blir desto mer feg blir jag. Fel kombination där.

Måste dock berömma min styrka som blivit bättre, orkar bra mycket mer nu och jag känner mig mer och mer bekväm på hästryggen. Även min balans kommer sakta men säkert, men än en gång, finns mycket kvar att jobba på och det kommer jag att fortsätta att göra. Snegden (uttalas: Snejden), i vinter ska vi ge gärnet. 

Markarbete och hoppträning är något jag skall klämma in mer i mitt ridschema.

Vem står där brevid foppa och skiner som en sol?

Värmland!Källa: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/article5863322.ab

Alldeles till vänster om spelare #27´s huvud ser man MrsForsberg hir self.

F-Kändis!

I tröttaste laget. Liksom!

Natten till idag satt jag i bilen och skjutsade glada människor till och från Härnösand. Jag kom i säng 04.00 på morgonen och det var väldigt länge sedan jag höll mig vaken så länge. Ställde klockan på 09.00 i vanligt ordning, men jag snoozade, snoozade och slog sedan av klockan och sov vidare. 11.00 vaknar jag till och säger med panikartad röst till Jonny att klockan är just 11.00 varpå han kliver upp. Jag sätter mig upp i sängen men tänker att "Nää, en liten stund till" och nästa gång jag vaknar är klockan 12.00. Lite Värmlands-varning på mig där..

Blir galen. Jag skulle vilja klara mig på max fem-sex timmars sömn per natt, men verkligheten är att jag kräver mycket mer sömn än så. När jag mådde som allra bäst under dagen var då jag låg i sängen vid 22.00 och klev upp runt 08.00-09.00. Tio till elva timmars sömn alltså. Då hade jag ingen häst att ta hand om, bara mig själv, men jag känner liksom att jag inte har tid att sova. Jag vill inte sova.. Jag vill göra mycket, utnyttja dagen som jag numera tycker har alldeles för få timmar.

Varför är det så? Jag vet att när jag genomgick en neuropsykologisk utredning så kom man bland annat fram till att mitt sömnbehov är stort, men för mig hade det känts bättre om det var mindre. Jag vet att jag fungerar sämre på dagen om jag inte fått tillräckligt med sammanhängande tid att sova. Och om jag då har svårt att somna, eller sover dåligt under natten.. Då är det tack och godnatt kommande dag.


För övrigt så ringer AK och säger att hon och de andra fixar min vinterhage medan de ändå håller på. TACK! Väldigt snällt tycker jag. Har en stackars karl med syltrygg som inte fixar det just nu och pappa jobbar, men tanken var att fixa det till veckan. Nu slipper vi det! Tjänster och gentjänster! Uppskattar jag väldigt mycket!

NU ska jag städa. Det ni, vågen!

Härlig galoppsväng i skogen..

Oj vad roligt det var att rida idag, hade sällskap av AK och Karl och Moro var riktigt på hugget. Blev mycket galoppträning ute till skogs och när det gick lite utför så gick det även utför för mig. Haha. Jag är lite rädd för att Moro ska slå upp huvudet när jag tar för mycket i tygeln, i och med detta så galopperade han förbi Karl som hade fin och samlad galopp. Jag försökte förklara för Moro att vi inte var på Täby Galopp och slutligen så insåg väl även han det..

I vilket fall som helst så var det riktigt roligt, han har aldrig haft sådan här framåtbjudning tidigare. Minns från början då jag precis köpt honom och han knappt ville gå framåt med sällskap ens, då var det inte roligt. Alls. Men det är det nu, underbart.

I morgon ska vi eventuellt slå ner lite stolp i hagarna där de ska stå i vinter, blir lite frustrerad över det där. Hyr man in en häst så är det inte hästägarens uppgift att ordna det där. Det måste vara stallägarens ansvar gent emot sina betalande hyresgäster och deras hästar att det är stabilt och säkert. Jag vet att det är väldigt smidigt att slippa hämta hö och sådant själv, men ibland önskar jag att vi kunde sätta oss ner och bara kunde bestämma att vi ordnar allting själv så man slipper all denna förvirring. Får se vad vi kommer fram till, för hur det än är så tar det en hel del tid att åka och hämta hö och spån om vartannat.


Det kanske går att hitta en bra lösning på det där. Hoppas jag.

Utmana storbloggarna? Njaa..

I vanlig ordning sätter jag mig framför datorn när jag kommer hem, trots att det är långt ifrån avkopplande. Vet inte riktigt vad jag håller på med, men jag surfar runt i brist på fantasi. Och ork, förstås. Latast i Söråker, kanske i hela Timrå kommun. Måste bli ändring på det, så vill jag inte ha det i fortsättningen. Många plus till mig dock, klev upp 07:15 i morse och for upp till hästarna, det har inte hänt sedan i juli någon gång då jag jobbade dag. Uppgång 05:30.

Har för övrigt funderat på hur jag skall kunna erövra blogg-Sverige, men jag inser att jag inte kan erbjuda det de största bloggarna gör. Fest, mode, smink och diverse annat som inte ingår i min vardag.. Förhoppningsvis kan jag hålla denna snygga yta åtminstone några dagar i veckan. Istället erbjuder jag riktiga och djupa känslor, hästlivet och någon gång också något musiktips via youtube, och med det... blir det ingen tv-karriär. Klart är i alla fall att jag skall fixa till designen på bloggen. Eller rättare sagt, överlåta det till Zandra som fixat till den nuvarande.. 

Måste dock prata med henne om det först. 


Nej, nu skall jag återgå till latandet. I morgon, då ska jag minsann städa. Det lovar jag. Och förresten, jag skall ligga i soffan och fundera på hur jag kan tänka mig att göra med trappen. Det är dags att bli klar nu, fattar inte vad det sitter i. Hur kan det vara så svårt?

Adiós 

Bloggar jag läser: Del 1.

De få bloggar jag läser brukar räkna upp vilka bloggar de i sin tur läser. Så jag tänkte göra samma sak. Fast jag har inget direkt att skryta med, om man nu vill göra det, mer än att jag läser en otroligt duktig makeup-artist´s blogg då och då. Det närmaste jag kan komma Blondinbella. Fast det går inte ens att jämföra, den här tjejen, Linda.. Hon är så fruktansvärt duktig att sminka sig själv och andra, dessutom är hon snygg och ger smarta tips som jag någon gång i framtiden skall anamma.

Ni finner henne på följande länk: http://micromiss.se/

Vidare så tipsar hon till exempel om att Makeup-store nu den 29 september har medlemskväll runt om i landet, det innebär 20% på hela sortimentet och annat skoj. För mig innebär det att jag inom kort måste åka till stan, fixa ett medlemskort och åka och storhandla. Det här måste jag införskaffa nu när jag lovat Jonny att jag skall försöka göra mig snygg för honom lite oftare: Concealer och Treatment mascara, som bland annat Linda tipsar om i sin blogg. Det har nämligen blivit så att jag gör mig snygg när jag skall åka ifrån honom, och det kan jag tänka mig inte sänder så trevliga signaler.

Ett snyggt yttre ger ett snyggare inre.


Carpe diem.

Fortsättning följer...Nej, nu får tant ta och lägga ifrån sig skinnbrallorna. Tänk på barnen!

Igår kändes 10 centimter som 1 meter, idag kändes 10 centimeter som... tja, 10 centimeter! Men det var roligt och även om jag inte fick världens finaste fattningar till galoppen idag så kämpade vi på. Jag fick till och med beröm godkänt av rid-Hitler idag, kanske till och med lite till. Jag vet inte, men eftersom hon med glada gestikulerande ord beskrev min framfart inom ridsporten för sin kära katt Fido så tror jag faktiskt att det var lite bättre än bra. Efter mina förutsättningar och på min nivå alltså. Hur mycket hennes andra man Lennart bryr sig, det vet jag inte, han tycker mest om att jaga och ligga på soffan om dagarna.

Eller nej, Lennart är katten. Fido mannen. Så var det!

*Skriver upp i anteckningarna
*

Det känns roligt med ridningen igen, bättre än någonsin. Jag märker att min ork och balans är bättre, men det är också långt ifrån bra. Men det känns bättre, och jag lär mig nya saker varje gång tillsammans med storsyrran. Drömmen är att kunna sätta sig i sadeln och bara rida, som en dröm, utan att behöva tänka på så jäkla mycket. Ungefär som när man hart lärt sig att cykla, eller köra bil. Det enda man måste fokusera på är att styra och att resten bara flyter på liksom. Jag kanske kommer dit någon dag, och när jag märker av förbättringar hos mig själv så känns det otroligt roligt och inspirerande.

Jag är bra och utvecklingsbar!Spenderade flera timmar på Birsta idag, tiden bara flög iväg. Det var trevligt, vi hittade mycket fint och jag drack ett väldigt gott och svalkande iste med smak av citron på Waynes Coffey. Kände en smula dåligt samvete över att jag lämnar Jonny hemma så mycket på dagarna, så till honom köpte jag kaffebönor på Kahls med smak av Irish Cream. Luktade så gott att nästan jag blev sugen på att börja dricka kaffe. Han förlåter mig alltid när jag kommer hem med goda överraskningar! Hihi

Nästa gång jag åker på Birsta ska jag handla en massa chokladpraliner där. Mums!


Tanten snyggrumpa, tack för idag! ;)

Nya tider är bättre tider, eller?

Som ung var jag en orädd dåre som hoppade allt med alla hästar. Idag hoppar jag inget, med någon häst.. Men vinden har vänt, jag hoppade min lilla dåre och jag är väääldigt väldigt stolt över det. Hela 10-15 cm och det var galet roligt! Det kändes som en hel meter, och många rädslor försvann för stunden. Jag kände mig oövervinnerlig. Men det var förstås nära på att jag inte fick uppleva det här ögonblicket.. 

Det lilla hindret "revs" av min kära mentor, rid-Hitler och ingen annan än min nya "syster" flera gånger. Jag har tydligen blivit adopterad, och det är bra. I vilket fall som helst så såg jag min chans där, att smita undan, men det gick inte. Jag hade till och med lagt upp lädren och spänt upp sadelgjorden för att demonstrera att jag inte skulle orka mer idag. Men, nej, det var inte ens meningen att jag tänkte tanken, för upp i galopp skulle jag och två galoppsprång in och hopp. Över skulle jag. Över kom jag. Jag besteg ett berg!

Nu kanske ni tycker att jag överdriver väldigt mycket, och ja, det stämmer med all säkerhet också.. Men, för mig som är/har varit så fruktansvärt hopprädd på senare år, med noll kondition och darriga ben.. Ni förstår själva. För mig är det stort, och det kändes bra. Det kommer att komma en stund när jag inser att jag helst av allt vill radera det här inlägget i bloggen, eller att det glöms bort, men det tar vi den dagen det händer.

Just nu, måste jag hoppa i säng och förbereda mig med skönhetssöm inför morgondagen då vi har bestämt en ny riddejt. I morgon blir det mockning av hela stallet och det tycker jag är en bra uppladdning som mjukar upp armar och axlar. Kanske. Haha

GODNATT!

Det här önskar jag att jag fick höra i tid:

Och dessutom förstå att det var/är mitt liv jag lever och ingen annans..

"Sluta lev ditt liv som andra vill du ska leva det. Du måste ingenting alls, ta istället reda på vad du vill. Vad du verkligen vill, sen ser du till att få det. Komvux, folkhögskola, ingen skola, jobb etc spelar ingen roll så länge du följer dina värderingar. Varför gå tillbaka efter håltimmen? Du mår dåligt av bara tanken och du kommer inte slutföra utbildningen. Gör något kul och bra av dagen, om morgondagen vet du inget alls, gårdagen kommer aldrig tillbaka. Kvar finns bara idag." - Mixomax

Idag släppte vi allt och bara... umgicks!

Idag bestämde jag mig för en ridpaus och en mysstund tillsammans med polacken, så istället för att ta in honom från hagen så tog jag med en stor morot och ett päron som jag lät honom mumsa på. Jag gosade lite med honom, han skulle kliva över mig ett par gånger och sedan äta upp mina fingrar och kläder. Vanligtvis skulle jag nog bara flytta på mig och mesa på, men jag tycker mig kunna se en förändring hos mig. Framförallt ser jag den förändringen i Moro eftersom han ganska omgående slappnade av och sökte kontakt på annat vis när jag sa ifrån.

Han viftade ganska rejält på svansen och stampade i marken på grund av alla irriterande småkryp som inte vill försvinna. Det är väl tack vare det fina vädret som de fortfarande håller sig vid liv. Som den omtänksamme hästägare jag är så började jag att klia honom, överallt där han inte kom åt själv och han sträääääckte på sig och läpparna började att fladdra upp mot himlen. Jag kliade honom på halsen och han började att leta sig ner på mina smalben och tillsist på fötterna där han gärna ville klia tillbaka!

"Nähä du tack, det räcker att jag kliar dig, mig behöver du inte bekymra dig om!" Jag kliade honom under magen och han sträckte bak huvudet som om han ville säga: "Här matte, här kliar det jättemycket!", varpå jag kliar och han åter igen sträcker ut på sig och riktigt njuter av det. Samma sak på andra sidan.

Kärlek. Det var äkta kärlek!

Nattblogg.

Jag blir glad när jag upptäcker att det är övergående. Hellre en dags depp och två dagar halleluhja än sjuttiotre dagars totalt jävla mörker, som det var förr. Jag är starkare, även om jag för tillfället är osäker på om jag kommer att uppleva någon höst i mitt vuxna liv precis som vilken annan som helst. Jag skall försöka att inte fokusera på det mörka, utan det ljusa i livet som gör att det är roligt att leva. Det är nu som allt börjar att falla på plats, jag är gift med den jag älskar, jag har en bärplockare som är en jävel på att springa och det bästa av allt är att jag har hunnit träffa så många otroligt bra människor i livet som gör mig glad och trygg. Förutom min man då..

Fast det kan väl aldrig få vara riktigt bra, ändå. När det ljusnar upp hos mig själv så svartnar det för en annan. Känns lite svårt att gotta sig i sin egen lycka, som förvisso kommer och går, men än en gång är bättre än det djupa svarta skiten som trakasserat så länge i livet, när det bara är själva fan för andra i min närhet. Det ska bara gå troll i vissa saker och det unnar jag ingen annan. 

I sådana tider rekommenderar jag må-bra-musik som Johnny Cash:

För övrigt var jag och polacken ute och klättrade bland stock och sten ikväll, det kändes lite vanskligt men min pålitlige polack visade vart skåper skulle stå. Han tog minsann inga risker i onödan och travade på i den takt han själv kände för och parerade bra. Som den "åhhh-jag-tycker-synd-om-dig"-ägare jag är så lät jag honom göra det också. Han var så duktig, så efteråt masserade jag honom lite lätt med Arnika och matade honom med päron. Han fullkomligt älskar päron! Det tycker jag är gulligt. Sen fick han en fylld krubba med mat och gottigott inför natten! Låter så mysigt när hästarna äter.

Kalle är extremt gullig, stor som ett berg och suger i sig maten och riktigt står och smackar på den. Hans läppar är alldeles full av mat och det syns verkligen att han njuter av den, dagens höjdpunkt liksom. Precis som Moro, som fått för vana att få lite gojs efter ett ridpass. Det är nog därför han tycker det är roligt att jobba nu, eftersom han vet att han kommer att få något i krubban efteråt. Eller, så är det bara för att han är den typen av häst.Gottigott!

Det är ORIMLIGT!

Alltså jag får krupp. Dessa jäkla myndigheter som ALDRIG kan säga något annat än exakt det som står i deras regler. Är det så svårt att lära sig att svara "Ja" eller "Nej" på en simpel fråga som man tycker att dem skall kunna i sitt arbete? Visst, jag förstår att det är mycket regler att hålla reda på och att det ändras i princip hela tiden.. Men då får man väl faktiskt ta och hålla sig ajour eftersom det här är deras jobb. Och värst är de som inte ens ger det en chans och själva försöker läsa sig till vad som gäller och inte.

Tack och lov har jag träffat på två stycken trevliga människor på telefon..

Det ska inte krävas att man ringer 5-6 gånger och maila flera gånger där man ställer exakt samma fråga, ibland på annat sätt för att försöka göra sig förstådd, och alltid får exakt samma svar att: "om du tittar under blablabla så står det att blablabla!". Ja, men jag har redan tittat på den regeln sjuttio gånger men jag förstår ändå inte när ni skall krångla till det. Fel att punkta upp för oss vanligt hjärndöda, skulle behövas med tanke på att ni själva aldrig kan ge ett rakt och bra svar på en fråga. 

Är det svårt att svara på följande fråga: Om man är mitt i en period med kassa-ersättning och börjar studera, får jag då vid avslutandet av studierna fortsätta där jag slutade och stämpla mina kvarvarande kassadagar? Tydligen är det väldigt svårt. Jag tycker att det är en så tydlig fråga, men ändå är det ingen som kan ge mig ett bra och riktigt svar på detta. Jag känner som Kishti gjorde när hon såg följande tjej på audition, ca 20-22 sekunder in i klippet:


Det är ORIMLIGT!


Tack och Hej. 

Det här är min favoritlåt just nu:

Elin Sigvardsson och Lars Eriksson med Love


Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Skulle skriva en blogg om hur irriterad jag blir på alla skit-reklamer som sätter sig i huvudet jämt. Alla ni som lyssnar på reklam-radio någon gång  i veckan, eller som sitter i soffan och zappar mellan alla avbrott i en serie som man så gärna vill se utan de här avbrotten, ni har sett eller hört de här irriterande reklamerna som jag menar. Ni vet den lilla försynta gulliga gubben på tv:n som skall redovisa sin idé för styrelsen och plötsligt bryter han ut i en skrattretande rolig flummig dans och sjunger: "Du kan smsa eller ringa, messa eller riiiing. Fråga anything!". Eller den på radion om ett låninstitut: "Om banken säger nej, kanske vi säger okej - Intercredit, intercredit....". Gud. Jag blir så fruktansvärt irriterad över att de alltid ska sätta sig i huvudet.

Det finns där när jag står och mockar i stallet, kör bil eller står i duschen. Jag "visslar" på detta, blåser in och ut och nynnar detta om och om igen. Det stör mig, och sådana företag som kommit på det här borde få ställas inför rätta. Man borde stämma dem och sätta dem i fängelset. irriterande är det.


Det här var alltså det som jag skulle skriva om... Men så råkade jag fastna på facebook där min mentor frågade hur ridningen gått idag. Vi kom in på det ena med det tredje och jag kände bara sådan enorm glädje inombords. Jag behöver aldrig vara rädd för att misslyckas eller göra fel. Ärlighet beskriver vår relation bäst, och det känns så bra och naturligt. Jag är halvdeppig om vartannat, men den här relationen med alla kontakter den inneburit är så bra för mig. Jag mår bra av det här sällskapet och jag behöver verkligen inte känna mig som en "jobbig" skit, vilket jag gjort i större delen av mitt liv i nya sällskap.

Till en början var jag ganska spänd och avvaktande mot den nya kontakten, men nu känner jag mig omtyckt och jag kan slappna av. Allt är ärligt. Det här vill jag fortsätta med! Jag och behöver absolut inte känna mig i vägen. 

Tänk vad mycket ärlighet kan göra. Det är alltid något jag bett om men inte fått!

TACK!  

Tack för att du finns:

Min personliga kritiker och vän i höstmörkret!

Värmland, Morr, Modolid och bästis!

Din vänskap betyder mycket för mig.

Tack!

Vi gräver djupt ikväll...

Det är mina återkommande depressioner som fäller krokben på mig gång på gång. Höstdepressionen är något som ganska många människor i landet lider av, skulle tro att risken för höstdepression ökar ju längre upp i landet man bor. Pratade med en av tjejerna i stallet om det, det ganska uppenbara om att det börjar bli mörkare och kallare den här tiden på året. Fast än så länge har vi ju haft ganska bra och soligt väder i Söråker, men det märks ändå att hösten är här. Och att den började att komma redan i mitten av augusti. Tråkigt. Jag mår bättre av vackra och varma dagar, det öppnar upp för så mycket i livet. 

Hos mig har en konstig känsla hunnit infinna sig i kroppen. Det är en känsla som innebär att jag vara vaken länge, sitta framför datorn och filosofera. Kanske skriva en djup blogg om livet eller surra med Värmland tills att hon får krupp. Jag vill sova länge på morgonen och jag vill väldigt gärna ta en powernap efter att ha fått i mig ett mål lagad mat på eftermiddagen. Det här är den enkla delen. Det är ingen match att leva på det sättet om man nu är som mig, en slacker med licence to sleep. 

Det är känslorna som väller över en om dåtiden, nutiden och framtiden. Framförallt framtiden eftersom jag inte har haft några större mål sedan mitt allra första sammanbrott någon gång hösten -03. När tryggheten försvann och jag började att tröstäta på allvar. Förut var jag helt inställd på min karriär som jurist i USA, jag hade allt ställt framför mig: Först gymnasiet. Sedan studier ett år på universitet i Sverige, efter det Harward Law School och sedan en lägenhet i Detroit. Självklart för att kunna följa Mr H.Z och hans framfart i NHL. Mycket har dock hunnit ändra sig sedan dess...

 Jag går aldrig och ser en hockeymatch, jag tog aldrig studenten och jag har dessutom varit sjukskriven. Allt det där som jag sa att jag aldrig skulle bli, en slacker och en sådan person jag tidigare såg ner på. Tänk vad mycket som kan förändras så snabbt!Som person är jag antagligen ganska jobbig att leva med nu. Utan större gnista och ett evigt tjat om att jag går först i mitt liv. Nu levar jag i ett liv tillsammans med någon annan och måste ta hänsyn till honom, och det gör jag så gärna eftersom han ställer upp och visar att han finns där. Gång på gång. Känslorna om att livet inte kan vara ett liv så här är det allra jobbigaste med depressioner. Och tröstätandet förstås, utan det skulle jag kunna vara normalviktig och snygg.

Skulle jag må bättre då? Jag inbillar mig förstås att snygg är lika med glad, och en glad människa får det lättare i livet. Men det är förstås ingenting jag kan säga med säkerhet, det är ju bara en bild som jag visualiserat i många många år. Antagligen inte med så stor sanningshalt, förstås, men gräset är alltid grönare på andra sidan.

Nog med dravel. Nu ska jag träna! Kondition och styrka. Sju indiansteg till ugnen, fyra med biceps på kladdkakan och några knäböj vid besticklådan. Det får avsluta min kväll ikväll! Eller nej, det där var också bara en dröm. GodnattI drömmarnas värld..

Sov läääänge idag. Det var skönt, men drömmarna som jag gärna drömmer var väldigt konstig. Och läskig. En av dem var inspirerad av jobb, studier och Robinsson/Kändisdjungeln. Samt lite utlandet, förstås. Skulle på arbetsintervju i grupp om 10 stycken, mig inräknad. Människan som håller i detta börjar med att säga: "Det var väldigt många ansökningar till detta arbete, alla ni som sitter här är noggrant utvalda för kommande uppdrag. Ni var de 10 bästa sökande!". Well, det låter ju absolut bra, varpå vi får i uppgift att hitta en lösning på en massa frågor. Jag kommer på den exceptionella idén om att få låna Nationalencyklopedin för att luska fram lite till om det vi nu skulle luska om. 

Rätt som det är ligger jag och min grupp på en flotte i floden, som går från Duvedsbacken i Söråker, ner till OK/Q8-macken och upp vid ICA och till Folkets hus. I den här floden skall vi på flotten undersöka hur länge man kan lura med sig djur under vattnet, med något som de är väldigt förtjusta i. När det är min tur så får jag förstås en huggorm, men det visade sig när den klättrade upp på land så var det någon form av bagge. Jag och mina kamrater kämpade samtidigt med att vi skulle få med oss visst många kroppsdelar från dessa djur. Jag tog ett halsband som jag lockade ormen med och klämde av huvudet, och en kille tog och skakade ur innehållet på baggen.

Vidare har vi klarat uppdraget och vi blir upphämtad av en båt, en båt som skall ta oss till Bondi Beach i Alanya.

Det säger väl allt.. Bondi beach ligger definitivt inte i Alanya, och Alanya ligger definitivt INTE vid Söråkers Folkets hus. Men det var inte det här jag skulle blogga om, jag skulle berätta om hur leds jag är över att behöva gå ner i vikt. För det är ju det jag vill, men jag tror jag är döende ibland. Orkar därför inte kämpa. SUCK.

Sadlar säljes:

http://www.blocket.se/vasternorrland/Gold_medal___Thorowgood_T4_23057759.htm?ca=4&w=1

Mkt fin välvårdad sadel av märket gold medal , 17,5" 31 bom vidd. stigläder o stigbyglar ingår. röd brun färg.

Pris: 4500:-


Mkt fin och välvårdad sadel av märket Thorowgood T4, 17", normal mot vid. Stigläder och stigbyglar ingår. Cutback, passar häst med hög manke. Mycket lite använd!

Pris: 3000:-

Billigare vid snabb affär

Plötslig såg jag ljuset!

Satt i soffan och tittade på 2½ men härom dagen där Alan försöker pränta in i sin son Jake´s huvud att han måste plugga inför matteprovet. Att han måste ha högre mål än vad Jake har, medan Jake ställer in sig på exakt godkänt. 67 poäng. Alan säger då att han måste skärpa sig, för folk som honom kallas för "slackers" och det är inte bra. Jake rycker på axlarna.

Jag har en teori: I hela mitt liv har jag blivit bombad med uppmaningar om att jag måste vara bra i skolan. Mina föräldrar har förvisso sagt att det räcker med godkänt, det är huvudsaken. Men har man en sträng rektor i släkten och andra med höga visioner så sätts man liksom med kniven mot strupen och blir tvingad att plugga arslet av sig. Klarar man av det, så fine, men är man som mig med svagt psyke från andra sidan av släkten* så kommer det bara gå utför.

Därför är jag som jag är. Jag är en slöfock utan dess like. Jag städar sällan, samtidigt som jag får dåligt samvete och håller på att skämmas ögonen ur mig när folk kommer hit. Jag är slarvig, jag ligger gärna i soffan och pillar mig i naveln och jag vill få allting serverat åt mig. En "slacker" helt enkelt. Jag hade höga mål med studierna, orimliga mål. Det har förstört min hjärna och istället har latmasken letat sig in i mitt huvud, på så sätt överför den negativ energi till resten av min kropp.

Pressen och mina egna mål visade vägen till ett liv som slöfock. Jag tro att om man är som Jake i "two and a half men" och har den inställningen när man är barn, så har man mer energi när man blir äldre och tvingas bli vuxen. Man gör som man vill och lever sitt eget liv. Vanligtvis kortsluter min latmask hela min kropp och lilla hjärna, så att när jag verkligen ska plugga så orkar jag inte det heller. 


Men nu jävlar, nu är jag på gång. Men slackern finns kvar inom mig ett tag till!


* Men så mycket lättsammare!  

Såhär glad var jag idag:

                        

                            


Jag är så stolt över mig själv och Moro idag, gud vad vi var duktiga! Jag utvecklas och Moro står ut med mig! Jag red inte ens så här bra första gången för Hitler som jag gjorde ensam idag! Många uttropstecken! Cowabunga! Jag satte mer press på mig idag och försökte verkligen att koncentrera mig på det jag gjorde. Moro var ganska avslappnad och gick mellan hjälperna hyffsat bra. Min ena ridstövel har dock gått sönder i dragkedjan, så jag fick rida i vanliga skor idag. Det kändes. Men jag sitter ändå och dinglar med benen titt som tätt, speciellt när jag blir trött. Som jag beskrev tidigare så känns det på något sätt som om att jag liksom försöker sparka mig ur sadeln, haha.. Jag vet inte hur jag skall beskriva det som..

Det här trodde jag aldrig en månad in som hästägare till denne polack! Roligt, roligt!

I morgon blir det lite mer träning, men denna gång i sällskap av Hitler!

Tröttelitrött uppdatering:

Kastar lite blomsterblad över bästigaste bästa Hanna för att även hon tillstår med två böcker till mina tilltänkta kurser! Helt underbart! Jag behöver bara köpa till en bok och det känns riktigt riktigt bra! Det växer inte pengar på träd, direkt. Kommande natt skall jag spendera med min man, förstås, men också med att fundera på vilka kurser som skall läsas när osv.


I morgon ska jag rida, hoppas på att det går bra eftersom jag ska rida själv. Men jag får försöka tänka på mina uppenbara negativa saker som jag har för mig. När detta sitter på plats kanske jag kan försöka komma ifrån själva den här grejen att försöka sparka mig upp i lättridning, eller hur jag skall förklara. När jag blev trött så såg det ut som på filmen att jag liksom sparkar mig upp ur sadeln, eller hur jag ska säga.. medan benen hänger och slänger som några sladdlampor. Detta skall jag komma ifrån! Uppdatering om detta i morgon, förhoppningsvis!

Nu ska jag borsta gaddarna och hoppa till sängs.

Tisdagens ros går till:

Elenor Bengtsson, som lånar ut en massa kurslitteratur till mig! Detta sparar jag tusenlappar på! TACK!

Jag är en trött hästägare!

Suck. Här hemma ser det i vanlig ordning ut som ett bombnedslag.. Och varje gång jag tar tag i det och det ser bra ut igen, så hinner jag bara vända mig om så ser det lika illa ut som vanligt. Man får skämmas när det kommer hit folk och skall häsla på. Det känns inte som någon optimal miljö att leva i, men ändå blir det så här! Idag har jag i alla fall klippt gräset, på ena halvan, resten får Jonny ta itu med.

Det ligger kläder i högar runt hela huset. Måste orka att ta tag i det, särskilt om jag nu skall börja att plugga. Det är också ett gissel, blir tokig på vuxenlivet. Gud vad skönt det var att vara barn/tonåring, slippa tänka på allt det här i samma omfattning.

Hitler skrev ett sms om att hon skulle rida runt 11-tiden idag, så om jag också skulle rida kanske vi kunde träffas då. Jag skickade ett sms om att jag inte mådde så bra, vilket jag inte gjorde heller... Jag låg utslagen i sängen och ville inte kliva upp ur den idag. Men det gjorde jag, så småningom. Hon kanske tror att jag blev vettskrämd förra gången, för då var det verkligen kämpigt att rida.

Idag tar jag och Moro ledigt från ridningen, istället ska jag massera honom och pussa extra mycket på honom! I morgon laddar jag om och rider igen!

Dagens ros:

Tusen rosor till rid-Hitler som står ut med mitt analyserande,  mina "bortförklaringar" och mitt pustande och stönande om vartannat. Jag vill tacka dig för att du fortfarande (efter några veckor som just rid-Hitler..) ställer upp som du gör och orkar lyssna på min hemska röst, som absolut inte kan tillhöra mig.. Likt en ostyrbar studsboll sitter jag ned i travarbetet där dina ledord: "Övning ger färdighet" är något du verkligen får hålla fast vid om du vill ha fortsatt umgängesrätt till polacken! Med honom ingår även en flummig ägare och ryttare som måste träna, träna, träna. Fast det vet ju du bättre än någon annan! 

Tack för att du är den du är, och du, fortsätt att stå ut med mig.

Det behöver jag!~*~*~Jag har nu sett mig själv rida på film, och därav denna uppenbarelse och behov av att uttrycka min tacksamhet!

En ny dag, nya uppenbarelser!

Efter dagens dejt med Hitler så for jag direkt till stan och hämtade upp Värmland, tillsammans har vi bestämt att spendera helgen med varandra eftersom min man (haha) jobbar i helgen. Eller nej, jag har bestämt att vi ska spendera den tillsammans. Tycker det är trevligt att ha någon annan än Jonny att köra med då och då, och dessutom så tycker hon om kladdkaka lika mycket som jag gör. Vi for in på Hööks och köpte ett grönt schabrak, inte särskilt snyggt, men nytt eftersom jag har bestämt mig för att jag måste hålla efter och byta ut då och då. Man kan förstås tvätta, men köper man ett schabrak för 79 spänn så kan man ju kasta det efter ett par gångers ridning.

Ok, nej, jag skämtar. Jag slänger aldrig något! Särskilt inte sådant som man alltid har användning för.. 

Red förstås idag också, och det är SÅ roligt! Jag får liksom uppenbarelser hela tiden, och jag tycker självklart om att upprepa hur mycket jag suger åt mig av att jag har lärt mig nya saker, gång på gång liksom. Hitler drar i vanlig ordning en djup suck och säger åter igen att hon aldrig säger något hon inte menar. Och tro det eller ej, men mellan sina diktatiska befallningar så får jag lite beröm. Mycket om jag gör något som hon själv inte hunnit att säga till om.


I morgon ska jag och Värmland skritta ut, själv tänkte jag ta med mig min cykel så att jag slipper gå. Jag tänker nämligen vara så generös att Värmland slipper gå på sidan om. Och själv, ja, så orkar jag inte gå så det var ett riktigt smart drag att jag skulle ta med cykeln.

Meddelande till intresserade:

Uppdatering om den stora dagen kommer inom kort, där kommer jag att visa lite bättre bilder än de jag hittills visat. Trots att de var otroligt fina, men tagna med Carros mobil. Jag har just för tillfället en oförmåga att sätta ord på det jag ser i huvudet och minns tillbaka till. Förhoppningsvis återkommer det snart och då kan jag uppdatera med lite bättre text än vad jag kan för tillfället.

Fru Larsson

Vackra bilder på oss från bröllopsresan i Side!

Vi är vackra, men redigerade:
Martyren fortsätter att jaga mig!

Ok, vem släppte lös satan och hans anhängare? Rid-Hitler och hans soldater? Kärt barn har många namn! Orättvisa namn. Men idag var det själva fan som lät mig inta "jockeytsits" i sadeln och galoppera varv på varv i evigheter, tills att jag föll huvudstupa framåt i sadeln och ner på halsen på polacken. Stackars bärplockare. Själv ville jag påpeka att det faktiskt lutade i den svängen och att det var därför som jag föll framåt. Och vilken reaktion möts jag av från mitten av paddocken? Ett rått och nöjt skratt om att jag minsann skulle se fältryttare i aktion, det här var ingenting så det var bara att kämpa vidare med detta. 

Jag var så trött så trött, men oj vad roligt jag hade. Det är så fruktansvärt trevligt att rida Moro och se sådan skillnad när jag gör rätt. Det är verkligen möjligt att jag rider så, och det får jag faktiskt tacke denna rid-Hitler för! Seriöst. Jag blir alldeles salig när jag tänker på vilken lyckoträff det var att låta henne hjälpa mig. Fast ibland känner jag mig väldigt hopplös när jag harvar runt och gör misstag på misstag. Men det tar sig, sa mordbrännaren.. och så vidare! 

Nu ska jag bara träna på att bli förbannad, säga ifrån och fortsätta att visualisera. Det kanske hjälper att visualisera när jag med bestämd basröst ryter till åt min ibland odrägliga häst som kör över mig? Ja, det går ju att testa i alla fall. Sen ska nog Värmland få agera övningsexemplar i helgen och berätta vad som låter bäst, skrämmande som bestämt. Då vet jag vilket läge jag i framtiden skall använda mig av! Hon tycker inte det minsta synd om mig. I en msn-konversation uttrycker hon sig så här: Jag tror det är bra för dig att ha en rid-Hitler!   Vidare undrar hon om rid-Hitler inte kan agera skol-Hitler också!? Det går inte vidare bra för min dam att vara vaken på skoltid! Men det var väl ingen skräll?    

Personlig misär!

Åhh, jag kände igen mig i Miss Värmland idag när jag satt och försökte räkna ut hur mycket pengar jag kommer få från a-kassan, och hoppade högt av glädje när jag insåg att sommarens jobb har resulterat i höjd a-kassa, med minst 2000 kronor! Tjoho! Men sen så insåg jag att a-kassan bara ger ersättning för 21 dagar per månad och det innebar inte alls många ören över det jag hade före sommaren. Misär.. Som hon så ofta brukar uttrycka sig. Och nu är jag så jädrans mätt i magen att jag skulle kunna spy, bara någon petar på den.

Det om något är inte misär, förstås.. Men förstå poängen. Jag får inte det här att gå ihop, hur ska man hinna vara fru, hästägare OCH inneha ett arbete på heltid? Och förutom tiden, vart kommer pengarna ifrån när man är arbetslös? Nej, jag förstår det inte. Men den dagen det blir så, den dagen märker jag väl hur det går. Den lilla ersättning jag har från a-kassan hjälper mig inte i dagsläget särskilt långt, då blir det till att gå och fråga Herr Larsson om han kan öppna plånkan och sponsra mig. Nu för tiden har han förstås inget val, allt hans är mitt och vise versa.. Men vad spelar det för roll när han tjänar 3 gånger så mycket som mig? haha, det är bara jag som "tjänar" på det. Och det är ju verkligen inte anledningen till att jag gifte mig.

Ok, nej, jag driver. Nu ordbajsar jag, på grund av stress. Suck.

Ursäkta mig, men just nu vill jag bara lägga mig ner och dö. Pengar är ett nödvändigt ont, och detta skulle jag kanske ha insett innan jag gick och köpte mig en häst som kostar multum varje månad.

Adiós!

Euforiska känslor är bra för själen!

Oj vad jag är bra! Och min häst är så bra! Idag har jag ridit igen och jag utvecklas, från ena dagen till den andra. Självklart sträcker jag på mig och förutom en massa klappar på polacken så blev det även någon klapp på min egen axel idag. Det är inte perfekt, men jag kände genast en förbättring från gårdagen. Men så är det ju den där kvinnan som jag måste stå ut med ibland, hon som har hökögon och ser precis allt... Hon kommer minsann och tar ner mig på jorden igen när jag svävar iväg på moln. Tillfällig bitterhet infinner sig hos mig.

Men sen så, tillbaka i verkligheten. Tack vare detta så utvecklades min ridning till fruktansvärt bra ridning under några minuter. Jag tyckte åtminstone det, och när jag satt där på hästryggen och insåg att det faktiskt var JAG som red min häst så här, då infann sig ett stort leende på mina läppar. Detta har hänt efter 2-3 dagar med höken, tänk då vad som kan hända med min ridning om några veckor till och sedan ytterligare ett par månader.


SPÄNNANDE!
Eufori för själen.

Livet är bra!


Tog några bilder efter ridningen ute i hagen. Är förstås ingen mästerfotograf, men jag ville bara visa något.

 

Den här hästen letar jag en sponsor till, någon som kan tänka sig att köpa den åt min gode vän Värmland. Jag tror att den här lilla hästen skulle passa henne som handen i handsken, liten, ettrig och mycket energisk! Precis som Värmland, förutom det sistnämnda. Först får jag väl ta och ringa pappa hennes, men jag vet inte vilken framgång det kommer att bringa. "Öhh, ja, jag kan lägga en sjuttio, åttio kronor.. Kanske en hundring så det räcker till maten!" Haha. Nej, förlåt. Förlåt, gud vad elak jag är, men Värmlands pappa är världens sötaste pappa. Han är så där charmigt söt så att man bara skulle vilja krama om honom! Och vi som känner honom, vet vad jag menar.

I vilket fall som helst, säg till om du vill sponsra. Alla bidrag är välkomna!  
 

Och så här fin omgivning har Mr Polack haft under sommaren!


Att visualisera är inte min starka sidan, men det kommer!

Ibland är det bara att bita ihop och lyssna på det någon annan har att säga. Idag var en bra sådan dag, fast till en början kändes det som tjat och gnat och jag skulle egentligen ha kunnat slänga ridspöet i skallen på den som tjatade på mig. Nej, det fanns aldrig i mina tankar, men jag måste liksom skriva något som fyller ut den här bloggen. Jag satt och fick blackout om vartannat och kände bara att jag i vanlig anda ville ge upp. Tacka hökögorna som håller koll på mig och rättar mig när jag gör fel och hjälper mig att analysera.

Det handlar alltså om dagens ridning som till större delen av passet innebar att jag satt och suckade för mig själv samtidigt som jag kände att frustrationen steg inombords. Desto mer frustrerad jag blev, desto hårdare i handen blev jag. Jag fattade ett par galopper, saktade av till trav och försökte att få polacken i rätt tempo och när det kändes bra tänkte jag att jag skulle slappna av och gymnatisera.. Ja, men vad hände? Att jag inte insåg det i början av ridpasset. Tänk och hjälper måste sammarbeta och när jag blev mjuk så blev Moro mjuk, jag kunde ställa honom och JAG var mycket mer lösgjord i kroppen. Han blev förstås lösgjord.

Tack för den avslutningen! Nu blir det till att visualisera i framtiden, precis som min "mentor" alltid tjatar om!

Ville bara visa bilder på en utvecklad bärplockare!

Är det möjligt att den här snyggingen tillhör mig? Ja. Världens bästa polack!

Sista bilden är på mig och Moro, ser inte allt för tokigt ut. Om man bortser från att det ser ut som att jag har ett spett i rumpan. Allt enligt min nya man, Herr Jonny Larsson. Tack så mycket!  Men jag vet att det finns mycket att jobba på, och det skall jag göra. Helt klart! Idag blir det bara bus i skogen, det tror jag både jag och Moro skulle uppskatta. 
Det är INTE samma häst som i våras! Eller jo, det är det ju, men i en annan skepnad!

SUCK

Jag har insett att jag är för lat för att blogga. Hur svårt kan det vara? Men i ett liv som fru och hästägare så finns det inte så mycket tid över. Tror jag. Eller egentligen skulle jag kunna skriva något varje dag, men det gör jag uppenbarligen inte. Jag måste och vill försöka förbättra mig, särskilt nu när Zandra hjälpt mig med bloggdesignen...

Följande skall jag uppdatera om:

* Bröllop
* Honeymoon
* Polacken
* Livet

Det borde innebära, helt uppenbart, fyra stycken nya bloggar. Minst.

Jag skall skärpa mig! ;)
RSS 2.0