> Warning < >Warning<

 Just allot of bullshit.Morgonens ämne handlar inte helt otippat om mina negativa känslor. För en gångs skull ska jag inte sitta och beskriva hur ledsen jag är över det som komma skall med Moro. Ämnet att avhandla den här måndagsmorgonen går inte helt otippat till den lilla pansarvagnen mellan mig och vissa "närstående".

Var och hälsade på några viktiga personer i mitt liv som jag tyvärr inte haft möjlighet att träffa lika mycket som vanligt. Självklart kom det på tal, det där om att jag och en ur min familj inte kommer överrens för tillfället och inte har gjort sedan en ganska lång tid tillbaka. Det hela handlar förstås om mitt tidiga giftemål, tillsammans med en man som har två barn sedan tidigare och till råga på allt är nästan 13 år äldre än mig.

En av de här viktiga personerna sa att allt var accepterat och att det är mitt val. Ja, det är mitt val, men om det är accepterat skulle jag och min man få en stor ursäkt. Jag är också skyldig en ursäkt, det är jag medveten om, dock är jag inte så säker på att min släkting inser att h*n har en hel del att be mig om ursäkt för. Det här får jag antagligen en massa skit för om det kommer ut, men vad gör det, blod är inte tjockare än vatten och det är ingenting jag saknar.

- Ville bara att du skulle få resa, upptäcka världen.


"Ville bara att du skulle få träffa några killar, få lite erfarenhet innan du stadgade dig".


- Ville bara att du skulle få den möjlighet till studier och arbete som du drömde om.B-U-L-L-S-H-I-T.


Allt handlar om vad den här personer tycker och vad den här personen ångrar. Ser inga som helst andra orsaker till det. Förr, om man blev gravid, var man i princip tvungen att gifta sig och så blev det. Jag gifte mig av egen fri vilja, med en man jag älskar och är trygg med. Ingen annan har faktiskt förstått sig på mig lika mycket som han gör, han gör mig trygg, även om vi har våra dispyter. Precis som alla andra par. Detta är ingenting jag säger för att nervärdera dem som faktiskt bryr sig om mig och accepterar mig för den jag är. Det bara är så.

Förresten så finns det ingen som har sagt något om de övriga i min släkt och familj. En av mina föräldrars syskon träffade tillexempel sina respektive i unga år. Båda två är gifta idag och verkar ha ett (åtminstone utåt sett) lyckligt förhållande. Har dem rest mycket innan de träffade varandra? Vad jag vet mest tillsammans. 

Jag vill också resa och det tänker jag göra, tillsammans med min man. Tillsammans med mina vänner. Inga långresor, men tillräckligt långa för att mitt psyke skall klara av det. Jag tänker utbilda mig till det jag vill, min man stoppar mig inte. Skulle jag komma in på veterinärhögskolan i Uppsala, då skulle han stötta mig fast att det skulle bli extremt jobbigt. Grejen är bara den att jag inte HAR den kapaciteten att komma in på veterinärhögskolan. Jag får vända mig till det jag kan och är bra på. Mycket möjligt att jag skulle komma in på veterinärutbildningen om det inte var speciella krav på att man skall ha MVG i Fysik A & B, Kemi A & B, samt Biologi A & B. 

Där är jag över. Min hjärna är skadad och även om den inte skulle vara det så har jag svårt att se hur jag skulle klara dessa ämnen. Det är bara så det är, vissa föds med matematikhjärna, andra med svenska- och samhällshjärna. Sådana som jag.  


Jag får känna som jag gör, och jag gör det för att jag har rätt att sätta mig själv i främsta rum.

OK?

Min ledstjärna i mörkret

Vaknade upp pigg och utvilad klockan 16.30 idag, skönt att få sova bort det onda i livet. Har varit och inhandlat en liten påse med plockgodis på Coop för en stund sedan, om man räknar bort den lilla utflykten så är det första gången jag sitter den här kvällen. Känner mig redan nu piggare i knoppen än vad jag gjorde igår...

Dock hade jag en släng av "Gud-vad-jag-kommer-att-sakna-Moro!"-känsla förut. Kom att tänka lite på när han glatt välkomnar mig till stallet och då var det nästan som att tårarna började att rinna. Igen. Varför i hela friden utsätter man sig för något sånt här? Jag vill bara att någon skall ruska om mig och säga att allt är en mardröm, men så kommer det förstås inte att bli. Skit. Tråkar säkert ut er med mina sorger, men jag blir inte klok på det här... Det värsta är, att jag antagligen kommer riskera att utsätta mig för samma skit igen efter ett tag, när längtan efter egen häst blir för stor.

"En vän är den som lyser upp hela världen när den slocknat" - Moro är liksom mitt ljus.

Ångest de luxe?

En nära vän till mig beklagade sig över all negativitet som flödar på bloggar runt om i landet och visst, jag håller med henne, men nu måste jag bara få fortsätta att vara lite negativ. Sitter på jobbet och försöker kombinera studier och arbete, går sisådär eftersom jag är så himla trött och mår allmänt piss. I början av sommaren var det lite jobbigt att jobba nätter, men jag vande mig snabbt och nattpassen har varit de absolut bästa eftersom jag har fått så mycket gjort.

Nu, nu mår jag bara så pissigt och jag längtar efter sängen. Många gånger har jag sovit bort min ångest och ofta har det varit riktigt skönt, men nu när jag jobbar finns det ingen möjlighet att sova bort den så då får man försöka på andra sätt. Jag försöker genom att blogga, öppna mig helt och blotta mina arma stackars ångestfyllda känslor mitt i natten. Många gånger har även det hjälpt, i alla fall en liten bit på vägen och jag hoppas att de här känslorna är övergående. Just nu känns det dock som att jag skulle behöva bryta ihop en stund, få ett rejält sammanbrott och bara få grina, skrika och tycka synd om mig själv.

Det kommer inte att hända.

Istället fick jag lite att göra här på plastfabriken, en del av mina ångestkänslor lättades och nu är det "bara" 3 timmar kvar av den här natten innan jag får åka hem. Längtar så mycket efter min säng just nu, ska sova hela dagen tills att det är dags för middag, dusch och tillbaka till "helvetet" igen. 

Men nu tänker vi positivt!  

Mela gläs, fettjockis?!

De här dagarna som har varit har inte varit särskilt positiva, bara gått runt och känt mig apatisk och omotiverad. Kan det vara vädret månne? Många har uttryckt sig med viss negativitet den här veckan och jag förstår dem till fullo. Önskar bara att jag kunde ta tag i skiten och göra något istället för att bara tycka synd om mig själv. 

Red Ella idag, hon börjar kännas mer uppspelt över att få ridas nu, trots den tjocka magen och den bristande konditionen. Har börjat att trava henne mer nu så idag när jag skulle se hur hon reagerade när jag smackade på henne, och då föll hon över i en pigg galopp. Lät henne inte galoppera men fattade en galopp senare och till en början var hon riktigt pigg och laddad, men ganska snart dog hon av en aning.

Träffade den berömde Coach H ikväll också som glatt erbjöd sin erfarenhet om och när det blir dags för att införskaffa en ny häst. Känns skönt att veta att jag kommer att ha den allra bästa backupen den här gången när det är dags för hästletandet, när jag köpte Moro så var det ändå lite av ett spontanköp eftersom det gick i stöpet med en annan polack jag var intresserad av.

Ska försöka att rida i morgon också, då blir det i paddocken.

Regning eftermiddag

Hade tänkt att rida nu på eftermiddagen... men eftersom regnet bara vräker ner och det faktum att jag inte har några regnkläder gör att jag låter bli. Skall dock åka upp och ta på Moro ett täcke eftersom det skall regna hela natten, skall samtidigt passa på att ge honom några äpplen så han får mumsa lite.

Försökte att så med mig Sessan runt lunchtid på en uteritt i skogen men hon ville jobba på en hemläxa hon fått från Coach H, vilket förstås är förståeligt. Hade dock uppskattat lite sällskap eftersom det alltid är roligare om man är minst två som rider tillsammans. Pik där, lilla Hitler! När inte hon ville följa med så bestämde jag mig för att följa med Sofie, Eric och mamma till Birsta istället och där hittade vi lite smått och gott.

I morgon blir det antagligen Birsta för min del igen, skall åka iväg med Överste Morr och införskaffa lite gott och blandat till henne. Hon har äntligen bestämt sig för Sundsvall och det tackar jag för! :) Har saknat henne otroligt mycket den här sommaren. Skönt att ha henne hemma igen!

Är man depressivt lagd så är man

Har funderat på vilka fördelar det är med att vara fri från allt ansvar vad gäller hästeriet när man inte äger en egen häst. Ekonomin framförallt, och ekonomin bidrar till att det finns andra möjligheter och mer tid till annat här i livet. Till exempel att röja upp och kosta på det lilla råtthål vi bor i så att vi så småningom kan flytta härifrån, vill inte bo mitt i Söråker med grannar från alla håll. Vill bo på en hästgård och göra sådant jag tycker är roligt och givande istället för att hålla på med en trädgård som ändå redan har förfallit (klipper dock endast gräsmattan om jag måste).

Först och främst skall badrummet färdigställas, sedan skall trappen som vi aldrig blir klar med bli just klar och jag ska rensa ur garderoben där vi slängt allt på hög och fixa så att vi får lite av en städskrubb/förvaringsskrubb. Efter det någon gång skall vi göra i ordning hallen och resten av huset, men det kommer när det kommer, nu kommer vi i alla fall ha helt andra möjligheter till förändring.

Jag funderar på att "fitta" upp mig själv, vilket jag gjort många gånger tidigare men aldrig funnit tid till. En bootcamp tillsammans med Sessan och förhoppningsvis Översten om hon bestämmer sig för att gå utbildningen som hon blivit antagen till i Sundsvall?! Livet skulle vara mycket enklare om jag kunde komma i 38/40 istället för den storlek (generous) jag har idag.

Jag försöker att inte se eventuella problem som kommer att uppstå, detta efter råd från ett flertal personer att tänka lite positivt för än gång skull. Problemet finns ändå där, jag är depressivt lagd och när nedstämdheten slår till mig så slår den till HÅRT. Det är som natt och dag, verkligen... Man kan inte tro att jag är samma trevliga, glada person när det händer. Jag tappar all verklighetsuppfattning och vill verkligen bara dö och försvinna från det här livet. Det är jobbigt och ledsamt...

Puss

Tacksam för de ljuspunkter som finns

For inte direkt upp till stallet, men jag drog inte täcket över huvudet heller och det är bra. Jag och Jonny uträttade några ärenden och hämtade barnen, efter det hoppade jag in i duschen och följde sedan med syster Sofie och Erik till Selånger marknad. Köpte en påse baconsnacks och åt en majskolv innan vi for hem, det var trevligt att få lite andrum. For hem, bytte om och åkte upp till stallet där Moro välkomnade mig med ett ljudligt gnägg, Ella, hon pratade också när jag kom för att hämta henne.

Red ut i skogen, tänkte, började att känna på henne, vände om och red hem eftersom det började att mörkna och tog istället en sväng i paddocken. Böjde åt höger, böjde åt vänster, travade lite lätt och flyttade henne för skänkeln. Lätta steg med den stora, bastanta kroppen och vi gjorde ett par tre skänkelvikningar i båda varv, när jag var lite för övertydlig blev det missförstånd och bakdelsvändningen var ett faktum.

Finns mycket att ta tillvara på, längtar redan tills att vi kan anmäla oss till vår första dressyrtävling tillsammans. Hopptävling är inte aktuell på bra länge, om ens någonsin, innan dess måste både hon och jag bli så pass fit att vi tar oss igenom banan utan skaderisk. Blir nog ingen riktig hopptant dessutom, men dressyr och gymnastikhoppning skall inte vara helt omöjligt.

Tack!

Älskade ängel

Bloggandet går inte särskilt bra i kombination med heltidsstudier, heltidsarbete och älskad häst att ta hand om... Snart är arbetet slut för den här gången och den älskade hästen försvinner snart ut ur mitt liv, så kanske kan bloggandet snart återupptas igen. Som de flesta redan vet är min lilla prins utdömd av veterinären och det finns inget som helst hopp för att han ska bli bra igen, stackars liten. Jag vill bara att allt ska bli bra igen så att han fortsätter att ge mig glädje även i framtiden.

Har väntat på besked från försäkringsbolaget, med hopp om att de inte skall strula, och jag fick som jag ville, men när beskedet kom ville jag absolut inte ha det. Ville inte se scenariot framför mig där jag måste åka iväg med honom på våran sista resa tillsammans. Har legat tyst och stilla som en pinne på soffan sedan jag öppnade mailet från IF och bara grubblat på det här, det finns ingen återvändo och alla vet, framförallt jag att det inte finns något annat alternativ än det som komma skall. Tänkte på vad min terapeut brukade säga till mig, att när det känns som sämst, så ska jag (man) göra precis tvärtom.

Min hjärna säger åt mig nu och de senaste två timmarna att krypa ned under täcket igen och stanna där hela dagen, bara sova bort det som gör ont inom mig. Jag vill inte må dåligt, jag hatar att må dåligt eftersom det förstör hela mitt liv och därför är det väldigt lätt att dra täcker över huvudet och vänta på att sömnen skall infalla. Funderar dock på att försöka bryta mönstret och göra det som min terapeut säger, att göra precis tvärtom. Åka upp till stallet, pyssla med Moro och sedan rida ut en sväng med också älskade Ella. Jag HAR något som motiverar mig mitt upp i allt elände, och det är EllaBella och hennes rutin, en ren läromästare.

Hon pratar med mig lite lätt när jag kommer till hagen och verkar uppskatta min tid tillsammans med henne, med tålamod kommer hon att bli en supertrevlig häst som kommer att hålla mitt humör uppe. Att skaffa en ny häst i dagsläget, känns så långt borta, även om jag vet att jag någon gång i framtiden inte kommer att nöja mig med att rida någon annans häst i längden. Men att vänta tills utbildning är färdig, är inte en dum tanke, snarare väldigt bra eftersom jag har tid att låta "ersättningspengarna" växa på hög tillsammans med ett sparande vilket därmed ger bättre förutsättningar för att hitta en fin pärla när det är dags.

Önskar dock att försäkringsbolaget fick behålla sina jäkla pengar och att Moro skulle slippa sin smärta i hovarna, att han fick stanna kvar hos mig i minst 10 år till frisk och kry innan det blev dags för honom att lägga skorna på hyllan. Jag har liksom planerat mitt liv och kommande hem efter de förutsättningar som skulle passa honom bäst, så som han är uppfödd, på lösdrift tillsammans med andra likasinnade. Nu behöver jag inte spola de planerna helt, men det är ändå något som jag tänkt mig, en gammal polack som med sin livserfarenhet kanske uppfostrar mitt unga nytillskott. Det här kommer alltså inte att ske, inte tillsammans med världens bästa polackprins! Tråkigt, men helt oundvikligt.

Ett tråkigt avslut på veckan...

Pust och stön. Somnade i soffan efter att jag ätit lite kvällsmat efter en dag på jobbet, en tråkig och allmänt seg dag där jag bara ville säga upp mig med omedelbar verkan. Suck. Har nu 24 timmar ledigt innan det är dags för de avslutande två nätterna på den här cykeln och det ser jag fram emot. Är inte taggad överhuvudtaget att jobba nu, men det är väl bara tillfälligt.


På torsdag åker vi in till PH-vet och kollar tassarna på min polackprins igen, får se vad det blir av det här men det bådar inte gott. Det är bara att ta det som det kommer helt enkelt, men det är extremt tråkigt om han inte håller bättre än så här, då finns det bara en utväg. Får se vad Per säger på torsdag om situationen, om han vill fortsätta ge det en chans eller om det snart är över.

Lilla hjärtat!

RSS 2.0