Fan vad jag är bra!

Wow vad roligt! Idag hade vi lite gymnastikövningar med totalt fyra studs och en fem och en halvas oxer. Jag försökte verkligen tänka på att hålla om med benen och det kändes som att jag lyckades ganska bra. Fick mycket beröm idag av Elin och det kändes förstås extra roligt. Det började bra men blev sedan lite sämre, för att sedan bli bra igen. Elin har tjatat på att jag måste släppa fram Pojken lite mer så att han får möjlighet att se hindret och förbereda sig mer, att inte rida så mycket i form. 


                                               
                                               Källa:  http://hasthoppning.ifokus.se


Idag tror jag att det släppte rejält och jag gav verkligen honom utrymme att göra ett bra arbete. För min del så kändes det bara roligt att hoppa studs. Snacka om självförtroendehöjare dessutom! Jag höll om med benen, gav honom chansen att ta fina språng och jag bara flöt med och det med en BRA balans. Fasiken vad skoj när allting klaffar!

"BRA JOSEFINE! Precis så ska du rida på enstaka hinder också!"

Det är bara så roligt när arbetet lönar sig, känner verkligen att jag är på rätt spår. Det enda som jag hade behövt förbättra idag var konditionen. Jag och Jonny har bestämt oss för Hälsohuset och i dagarna ska vi göra slag i saken. Har en liten dagbok som jag ska försöka sätta upp mål i, förhoppningsvis kan man lägga upp en plan tillsammans med någon träningsguru så att jag har något att träna efter. Så det inte blir helt random liksom, vore ganska onödigt att inte gå in med en plan som jag gjort förut.

 

Mera häst !

I kväll ska jag rida igen och det ser jag fram emot väldigt mycket, hoppas lite på att det blir ett hästbyte för mig och jag får rida den lite större hästen igen. Han är också en ärlig häst som hoppar allt men däremot är han lite svårare att rida för mig då han är så storgalopperad och det är jag inte van. Jag måste lära mig att använda mina ben och vikthjälper om jag skall kunna rida den här hästen bra. 

Angående att jag måste lära mig att använda mina ben i ridningen mer så måste jag hitta något bra knep. Jag blir stum i skänkeln och rider för mycket med tygeln. Tror att det ska vara bättre, fast att det i princip aldrig blir bra med den sortens ridning.

Jag måste bli mer rörlig i benen tror jag och sitta ned djupt i sadeln, men hur gör man? Det jag tänker på främst är att jag blir låst när jag har fötterna i stigbygeln, så att släppa dem när jag kan är ett bra knep. Vet inte riktigt varför jag känner mig låst med stigbygeln på foten, men alltid när jag släpper dem så blir jag mer rörlig. Någon som har koll på detta?

Problemet med att rida på ridskola är att jag endast rider en timme åt gången en gång i veckan och det innebär att jag inte hinner rida fram som jag vill. Vi har ca 10-15 minuters uppvärmning och eftersom hästen jag rider i princip aldrig går lektionen före så kan ni bara tänka er hur det blir. Katastrof i mina ögon, skulle vilja ha 20-30 minuter FÖRE själva lektionen, men det går nog inte riktigt.

Har ni några tips och idéer? Om någon vet av beskrivande bilder på hur man ställer hästen och lägger skänklarna rätt för att utöva en skola vore jag väldigt tacksam över om ni kunde länka till det. Min skadade hjärna har svårt att ta in uppgifter direkt från en ridlärare som inte enbart fokuserar på mig. Haha. Jag vill gärna titta på klassiska exempel innan min ridning så att jag redan innan kan skapa mig en bild om hur man gör. Handlar inte om att jag är kass på att rida, mer på att jag faktiskt HAR svårt att komma ihåg och upprepa om jag själv inte kan/får komma på beskrivande exempel på hur man gör.

Där brukar världens bästa Eva Hägglund eller Rid-Hitler göra ett bra arbete med mig, eftersom jag får chansen att ställa alla de här "dumma" frågorna hundra gånger som de flesta kan efter att ha ridit det en gång tidigare.

Funderar på att gå till en naprapat/kiropraktor för att kolla upp om jag verkligen är sned som jag misstänker. Tror att det skulle hjälpa mig i ridningen mycket, så efter nyår bör jag nog senast kolla upp detta.

Kaaaaaallt!

Det är extremt kallt här i huset idag. Eldade inte som jag skulle igår kväll och det fick vi sota för i morse. Dessvärre var det även så att jag sov så otroligt hårt medan jag drömde (konstig nog?) och sov ett par timmar mer än vad jag hade tänkt från början. Det tar nu väldigt lång tid att få upp värmen i huset och det känns verkligen! Usch.

Gotta love hästlivet!

Har suttit och knåpat ihop en liten låtlista på spotify och alldeles snart tänkte jag titta på Beck - Levande begravd. Tänkte att jag skulle blogga lite förut men av någon anledning tappade jag bort vad jag verkligen skulle blogga om. Antagligen något om hästar och ridning eftersom jag tametusan tror att det är det mitt liv handlar om. Jag har alltid mått som bäst när jag varit hästägare, det går inte att komma ifrån och det måste väl betyda något?

Just nu trivs jag dock ganska bra att rida en gång i veckan på ridskola eftersom jag inte har möjlighet att köpa egen ännu. Har ändå en massa annat jag måste och vill fokusera på, så därför får ridning och utveckling stå taktiskt tillbaka. Ett tag i alla fall. Senare, när jag har utvecklats mer så ska jag höra mig för med min nya klubb om vilka möjligheter det finns att hyra häst och ordna träning för bästaste Coach H.

Jag är inte helt säker på vilka regler som gäller uppe i Härnösand, men det finns information på hemsidan om att man kan hyra häst för extern träning. Frågan är bara hur det fungerar, surströmmingarna på THF tillåter det inte och det har sin orsak också. Mer elever, mer lektioner och större efterfrågan som det verkar. Helt förståeligt. Fast man skulle kunna önska sig ett bättre bemötande av vissa.

Men! Ser ni? Nu handlade det här inlägget ändå om hästar, tänka sig...

Alkoholen tar fram den rätta sidan?

Ska alldeles snart åka och hämta min syster och hennes kompis i Härnösand. Deras klassgäng skulle ha klasshäng på bland annat Bittens ikväll, "mitt" gamla hak. Jag saknar inte det livet men ibland kan jag känna att det bara skulle vara så skönt att gå ut och bli lite waisted för en gångs skull. Som somliga vet brukar det dock inte fungera särskilt bra för mig och alla känslor inombords som egentligen borde rinner över annars kommer ut.

Nästa gång jag åker till läkaren kanske jag ska se till att supa mig dyngrak så att jag får ur mig allt jag behöver få ur mig. Det är ju en plan, men om det är en bra sådan vill jag inte sia om...

Bätte halvtank än fulltank

Det blev ingen tävling idag. Vaknade aldrig av mitt telealarm och när jag väl vaknade fanns det alldeles för lite tid till att stiga upp, göra mig i ordning och åka upp till Härnösand. Kände mig dessutom alldeles för trött och har den senaste veckan varit helt oväcklig på mornarna. Jag som annars vaknar för minsta lilla och faktiskt KAN kliva upp om jag måste, till skillnad mot för vissa andra. Inga namn nämnda. Eller vad säger du Översten?

Har sedan jag klev upp bara eldat, ätit frukost och funderat på hur vi ska lösa det med matsedelsplanering i framtiden. Läste i min gamle klasskamrat Romaniques blogg om hur hon och hennes sambo gör, och min hjärnverksamhet gick då på högvarv. Jag har ingen matinspiration, vi bestämmer från dag till dag och handlar allt för ofta på tom mage. Big mistake. Sedan dess har jag suttit och bläddrat i gamla viktväktarböcker för att hitta lite inspiration. Inser att det finns så mycket gott och enkelt och som dessutom är fettsnålt.

Funderar på att plocka ut så pass mycket recept att det räcker till en eller två månader, för att sedan altinera dessa matsedlar. I matsedeln för att inte tråka ut mina sammanboende kan valfria rätter komma att bli aktuella, mycket för att jag själv inte vill vara utan leverstuvningen gjord på ren grädde och söndagssteken ibland. Både min man och hans barn har deras favoriträtter som de nog antagligen inte vill vara utan. Dessutom, vill jag kunna unna mig något gott till helgen men för den sakens skull behöver det inte bli onyttigt.

Vad tror ni? Hur GÖR ni?

Vägen till framgång går över en oxer

Kvällens snackis är inte IDOL 2010 och dess vinnare - det är Jay och Minnah's påstådda romans.

Hur ligger det till egentligen? Är de ett kärlekspar? Ett simpelt PR-trick? I'm dying to know! Jag är helt klart den där typen som äääälskar skvaller, så länge det inte involverar mig själv. Tycker till skillnad mot för många andra att Jay verkligen gjorde vinnarlåten bäst, men Minnah har varit min ständige favorit. Mjauu.

Har precis borstat tänderna, i morgon "tävlar" jag hoppning på klubbnivå. Vet inte om det blir en eller två klasser, beror helt på bana och vilket pris det blir (för att delta alltså). Om det blir två klasser, då blir det med två olika hästar. Den ena en häst som jag inte hoppat så många gånger tidigare. Det räckte dock inte att jag rider i klubbens träningsgrupp med inriktning hopp för att få vara med, nej, jag skulle minsann ha ridit minst LC:1 med minst 50%.

Letade upp mina gamla resultat och kommer att slänga upp en LB:1 med godkända resultat framför ögonen på dem. Sug på den ni, ni som bestämt dessa regler! Jag är nämligen en ryttare med oanade förmågor! Moahahaha... 

Här var det trångt om saligheten!

Lever i en upp- och nedvärld. Gott när det är bra. Tragiskt när det är dåligt. Ärnt'e kul så sej. Nya tag, NYA tag!

Kallt om golvet, önskar mig golvvärme i julklapp.

Riddagboken

Måndag 6/12, 17:45-18:45.


Igår var det banhoppning på schemat, 8 språng på en höjd av ca 70 cm. Medan Elin gick och sänkte från föregående grupp fick vi själva värma upp hästarna. Jag red Pojken och jag fokuserade på att få honom att lyssna på start och stop, samt att lyssna för skänkeln. Pojken är väldigt tacksam att rida men han har inte den ork som egentligen krävs. Saktar gärna av i galoppen när han inte orkar och är väldigt känslig i munnen. Min ridning har jag fått försöka ställa om och rida mer med skänklar och vikthjälper. Det går sådär.

Pojken hoppar allt men han tänker inte direkt på hur tekniken fungerar, han hoppar i alla lägen och det har sina för- och nackdelar. Jag har då inte heller så mycket ork i kroppen och mina ben har aldrig varit en stark sida hos mig, så rundan blev ofokuserad, hattig och jobbig att rida. Jag orkar inte rida på framåt och framförallt så vågar jag inte, det sitter fortfarande i hos mig när Kulla hade världens fart mot hindret men grisnitade så att jag flög av inte bara en och två gånger, utan tre och fyra rakt ned i hindren. Illa.

När vi tog de tre sista hindren om igen så gick det mycket bättre, Pojken fick lite extra driv från pisken och det kändes bättre. Han orkar inte skjuta på bakifrån så den där extra farten behövs så att han kommer på bra på hindret. Läskigt tycker jag, men jag kan inte hålla tillbaka honom så mycket eftersom han behöver komma framåt på ett eller annat sätt.

Fördelar: Jag vågar numera komma i galopp på första sprången och det utan tvekan. 

Nackdelar: Jag orkar inte att hålla om med benen och är trots min nyfunna fördel inte tillräckligt bestämd. 
 
Att tänka på till nästa gång: Håll om! Träna kondition och styrka för att orka mer. Tänk på att alla hästar inte är som Pojken, sjysst och hoppar allt. Benen måste finnas där, annars kommer det att sluta som med Kulla - krasch rakt in i hindren = skador. Aj, aj.

Hoppträning ridskolegrupp

Som jag redan berättat så rider jag numera i en hoppgrupp på Härnösands ridklubb, tränar för en ung tjej som heter Elin Hellström och henne har jag stort förtroende för. Det är inte som att rida privat för världens bästa Eva Hägglund, men det är i alla fall hoppträning. Dessutom slipper jag att vara medryttare och höra från ägare att jag inte får göra si och inte så. Skönt så.

Har kommit att få en liten favorit av de tre hästar jag hittills ridit, Pojken är hans namn. Han är en av de där två "feta" kallbloden, men det har visat sig att vi funkat ganska bra ihop. Han är ärlig och väldigt tacksam att rida när man är lite feg så som jag är. Om ni undrar över att jag bara ridit tre av ridskolans alla hästar så är det så, att när man är en liten tjockis får man ett mer begränsat utbud. Så ligger det till, och det är tråkigt men jag har mig själv att skylla.

Träning är på gång, så snart vi kan  bestämma oss för vad vi har råd med. Har varit sjuk så länge i omgångar, så jag hoppas att det är över och att jag och Jonny kommer igång snart.

I'm back!

Nu ska jag börja blogga igen. I alla fall när livet är på topp. Helt på topp är det inte nu, men jag gör mitt bästa.

Kommer ganska precis hem från en hoppträning i Härnösand. Jag valde att fortsätta eftersom jag anser att det kan vara bra för mig att lära mig att reglera och lita på den häst jag rider. Lär mig faktiskt något nytt varje gång, ska försöka att skriva en riddagbok här i bloggen för att kunna tittat tillbaka på vad vi gjort. Mina tankar om passet, vad jag behöver tänka på och så. Känner att min kondition inte alls finns där och jag går stadigt upp i vikt. Ser knappt tårna längre när jag står i duschen. Eller nej, jag sitter ju faktiskt ned när jag duschar. Är det värre att inte se tårna då? Antagligen.

RSS 2.0