Till världens bästa PrinSessa!

Idag har jag flyttat ett stycke häst mindre än en kilometer bort från det förra stallet. Det dök upp en möjlighet och jag tog den direkt, har haft ett par dagars betänketid och nu fanns det ingen tvekan. Är så oerhört tacksam över att de ställer upp så här mycket på mig och min prins, och den förra hyresvärden tog det väldigt bra. Ska försöka åka bort med en blomma i morgon för att visa min uppskattning!

*~~*~~*~~*~~*


En uppmuntran till min kära Sessa är också nödvändig, tror hon är lite ledsen över en viss människas agerande på sistone! Hon förtjänar all kärlek och uppskattning för all tid och engagemang som hon alltid lägger ner! Utan henne hade jag antagligen varit galen nu, men jag älskar Moro mer än någonsin och det är tack vare henne! Utan all hjälp och engagemang hade vi aldrig varit där vi är idag.

Tack för att du finns! Du är bäst!

Hej och hå!

Vi var så duktig ikväll, även om vi båda blev trött mot slutet! Han hoppade i alla fall allt trots att han inte bjöd särskilt mycket mot slutet. Jag tyckte att det var en mycket positiv träning, precis som vanligt med Eva Hägglund. Han visade inga tecken på stelhel, men fortsatta svårigheter i vänster galopp, något som vi måste jobba bort framöver.

Hoppas, hoppas att det finns möjlighet till träning varje vecka snart!

Nej, jag är inte bitter.. Eller?

Idag har jag faktiskt tagit mig i kragen och lyckats hinna med en hel del. Klev upp 05.50 i morse efter att Jonny puttat på mig en stund, började elda, plocka med disken, åt frukost och knappade lite på datorn innan han begav sig mot jobbet. Pluggade en stund och bestämde mig för att åka till stallet för att ta av Moro benlindorna och mocka, 8.15 kom jag dit, men trots bestämda tider där hästarna ska få frukost senast 08.00 fanns det ingen morgonansvarig i sikte. Man kan alltid råka ut för olika saker, men på senaste tiden har det kommit olika bortförklaringar efter varandra och jag orkar inte att ha det så här. Har bara känt en massa negativ energi sedan Ida flyttade och det känns absolut inte roligt.

08.40 behagade morgonansvarig att komma dit, då hade jag redan släppt ut hästarna och fixat det som inte var mitt ansvar idag. Jag uppfattades antagligen som ganska sur och kort i tonen, hade inget vettigt att säga människan för tillfället, som bara pratar om det kalla vädret och hur synd det är om hästarna. Suck. Önskar det fanns någon bättre lösning för min prins, men tyvärr finns det inte det med den möjligheten med 10 minuters skrittväg till ridhuset.  

*~~*~~*~~*~~*

Kan i alla fall meddela att Moro ser bra ut igen, var antagligen en liten sträckning på årets kallaste dag som orsakade den "orenhet" som han uppvisade i tisdags. Överste Morr skulle rida och då ser jag att han rör sig något annorlunda än vanligt och ber henne byta varv, varpå hon frågar om han är halt. Jag hinner inte ens öppna munnen förrän en medelålders (?) kvinna utropar "Han är halt!!", som om att hon hade väntat på rätt tillfälle, med ett efterföljande "Han går inte rent!". Jag svarade inte ens, tycker det är så typiskt jäkla klantigt och otrevligt att kasta ur sig något sådant till en okänd människa och häst. Lite besserwisser i hennes ton där som jag inte uppskattade, för man kan faktiskt uttrycka sig på annat sätt. Kanske lite mer; "Ja, han ser halt ut!" eller "Han ser inte ut att gå rent!".


Är det bara jag som irriterar mig över sådant?

Framförallt irriterar det mig då det oftast går ett sådant tissel och tassel mellan hästfolk (eller möjligtvis hos de flesta) när det blir något liknande. Såg genast hur hon stod i stallgången och viskade, samtidigt som hon nickade mot oss. Är det inte typiskt?

Min prins!

Har inte orkat skrivit så mycket nu, har oroat mig för min lilla prins som var väldigt stel och knackig i tisdags, men det verkar inte vara någon fara för honom, masserade och lät honom vila igår, var ut på promenad idag och det syns ingenting. Att Moro alltid är lite stelare i höger bak vet vi ju, så det är normalt inget att bekymra sig för eftersom det släpper när han blivit varm. Idag tog jag hand om honom lite extra och lindade benen med liniment under benlindorna för extra effekt, inte för att jag tror att det har med saken att göra men det förvärrar ju inte.

Nu är det godnatt, måste verkligen plugga i morgon!

Jag brukar ha sex med Joel Kinnaman!

Hahahahahahahhaha, jag skrattar så jag dör:

*~~*~~*~~*

Till: Pojkvännen Johan

Sms: Joel Kinnaman är ju verkligen drömmen. skulle seriöst göra vad som helst för honom. Ibland när jag och Johan har sex brukar jag föreställa mig att han är Kinnaman. Helt sjukt! vad ska jag göra????

Svar:
okej, ibland föreställer jag dig Megan Fox


Förklaring: Skulle skicka de där till en kompis men hamnade hos pojkvännen som det var ostabilt med. Vi började bråka efter det där och gjorde slut dock inte för smset men ändå..

Tisdagen den 23/2

Det är nog något fel på mig, efter sex timmar på dagis utan lek i friskluften gjorde att jag blev helt jäkla grötig i skallen. Snacka om att jag var tacksam över att jag bara jobbade till 13.00 istället för 16.00! Vilken vekling jag känner mig som, är inte redo att gå ut på ett till pass i morgon så håll tummarna på att de inte ringer mig. Puuh. Måste ändå plugga i morgon, lägga på ett kol i och med att jag ligger långt efter i planeringen för första gången någonsin. Har inte pluggat på typ två (!) veckor i princip!

Arbete för hela slanten

Igår ringde Bäckmo förskola mig och undrade om jag ville jobba lite idag, vilket jag självklart vill! Det blir inget maratonpass, men mellan 07.00-13.00 ska jag agera lektant och fröken åt ett gäng ungar. Ska strax gå iväg i kylan, det däremot tar emot en del. Nåväl..

Skogens drottning med hov?

Idag när vi varit och lämnat fodret i stallet stod fyra stycken älgar mellan hagarna där veterinär Johansson (tror hon heter så) och den äldre mannen med nordsvensken som står där man svänger in till ridstadion. En älgmamma, och tre mindre älgar som stod och åt på träden. Tycker så synd om djuren i naturen nu, när det är så här kallt, älgen har väl minst svårt men de stackars rådjuren lär ha det riktigt svårt. Hoppas att de går in i hagarna hos hästarna om natten för att mumsa på hösliaget, det är de värd!

Fattaru galoppen eller?

Trots att jag måste plugga så känner jag att man hellre måste blogga om den reflektion som slog mig idag på den lokala hopptävlingen på THSF, alla som red hade en häst som fattade galoppen direkt. Bokstavligen talat. Det där har jag problem med, kanske försöker jag för mycket? Antagligen blir jag så "stressad" över situationen och ger inte tillräckligt tydliga hjälper till Moro, hade samma problem med Kulla som jag aldrig kände mig riktigt bekväm i. Just nu är det lite travbane-upplopps-trav på Moro alldeles innan galoppen (ok, något överdrivet), och ofta fattar han helt fel galopp.

När Överste Morr red på Färsta för drygt en vecka sedan hade lektion för Gittan förklarade hon ur ett riktigt bra perspektiv på hur man ska tänka och göra med höften. När man ska ta ett steg ned i en trappa måste man skjuta fram höften och liksom lägga över vikt på det ben/den höft som tar det första steget ned. Det är samma princip när man skall göra en galoppfattning, höften ska fram och ned i det skedet men det har inte riktigt fungerat för mig. Jag tror dock att ett stort problem är att jag inte kan sitta ned riktigt, tror att jag spjärnar emot lite med tårna. Får försöka konsultera med Eva på fredag, och fram tills dess öva! 

Hittade ett klipp på youtube på en tjej som tränade galoppfattning från skritt, och det är någonstans dit jag vill komma. När jag ger tydliga hjälper och Moro är lyhörd och fattar rätt galopp direkt:

Ridövning?

Usch, det har varit kallt och jag har varit omotiverad till ridning hela helgen. Red dock igår med AK och svans, så då fick Moro i alla fall lite motion. Släpper ut hästarna i morgon igen, tänkte rida till ridhuset och trava igenom honom.. Kanske lägga ut några bommar så att det blir lite annat för en gångs skull! Det vore trevligt med någon enkel övning, som inte kräver för mycket material. Har ni några tips? Skriv en kommentar.

"Gammal" bild på mig

Hittade en gammal bild på mig från det att jag var blond, vad tror ni, blond eller mörk?

Lokal hopptävling på THSF!

Stannade och tittade på en klass i den lokala hopptävlingen för häst, orkade inte stanna längre med vetskap om att jag har en massa studier jag måste klara av. Lite bilder blev det i alla fall!

Oops, busted!

Ja, jag erkänner, jag köpte Japp idag, igen! Och anledningen till att jag erkänner detta är för att Sessan tog mig på bar gärning, och hon kommer säkert att anmärka på detta i sin blogg. Jag som skulle ha viktväktat sedan två veckor tillbaka, men som jag självfallet inte startat ännu. Ja, och jag köpte ju inte bara en Japp, utan två, undrar om hon köper att den ena var till Jonny? :D

Värdelösa bloggar:

Jag brukar sitta och klicka in på olika bloggar via bloggtrafik.nu där det finns en hel del bloggar registrerade, några bra, många oerhört tråkiga icke läsvärda bloggar á Kissie-wannabe-typ. Jag påstår inte att min egen blogg är bättre än någon annans, har inte så många läsare själv men det finns verkligen bloggare som tar priset. Jag tror att Kissie har uttalat sig om att det borde vara 18-årsgräns på att få blogga och jag håller verkligen med om det. Det finns ingen som tvingar mig att läsa dessa värdelösa bloggar, men de tar upp ytterst dyrbar (haha) tid för mig och andra som surfar runt i jakten på underhållande läsning.  

Har funderat på att visa exempel på vad jag menar men jag vill inte hänga ut någon speciell så jag låter det vara för tillfället. Om ni har lust att se vad jag menar så registrera er gärna på första länken som visar er hur ni skall gå till väga, det finns många trevliga bloggar också.

Enjoy!

Blev det några studier?

Nej, för jag somnade och sov i ett par timmar förut, suck.

Långlördag

För första gången på länge sitter jag hemma, har ätit lunch och dessutom varit i stallet och ridit redan så jag har hela dagen framför mig. Kanske kommer jag äntligen att kunna komma igång med det andra arbetet som går ut på att göra en konfliktanalys idag. Såg nyss en repris på när Anna Haag tog OS-silvret och det är alltid lika spännande när en svensk är med och kämpar i medaljstriden. Grattis!

Moro tappade en sko idag, men Lotta skulle slå på den i morgon så det är bra, skönt att ha en hovslagare i stallet. Red tillsammans med AK och en av hennes ridtjejer, tanken var att rida upp i Snägden men det var så dålig väg där så vi vände om och gick tillbaka. Moro började att tveka redan efter bommen och det var lite samma sak som när jag precis hade köpt honom, men nu känner jag ju honom på ett helt annat sätt dock.

Nu blir det lite plugg!

Ändra design?!

Funderar på att ändra min bloggdesign, den nuvarande är söt och trevlig, men eftersom jag till mesta dels skriver om Moro och det övriga hästlivet så känner jag att jag vill göra något annorlunda.. Ska höra med Mirre Tegenfeldt om hon inte har lust att hjälpa mig att ta några vackra bilder på mig och min prins. Hon är jätteduktig och är det någon som kan hjälpa mig att få till något bra så är det hon. Hon är dock i Sydafrika nu (tror jag) och jag får vänta tills att hon kommer hem. Kommer troligtvis billigare undan än att köpa en egen systemkamera, som man enligt min man måste lägga minst 10 000 på för att få någor bra

Total hårmakeover?!

Ok, nej.. Jag har inte hunnit med så mycket som jag hade velat idag, var och klippte mig på John Bauer hos en jätteduktig och gullig tjej som hette Natalie idag för en billig peng. Jag vågar som sagt inte besöka min egna frisör förän jag gjort något åt det här eländet, hon pratade så gott om mitt hår då när jag sist var det, att det var en sådan fin blond färg och att det var så friskt och fräscht sedan jag slutade att färga håret hemma. Vad gjorde jag sen? Färgade det svart, hemma!  

Morran blev sjukt fin i håret, hon klippte av ganska mycket och färgade och jag blev SÅ avundsjuk. Nu ska jag spara ihop lite pengar och åka och fixa till färgen där, inte för att det är så mycket, men studerar man och har stora utfgifter på hästkräket varje månad så blir det tight. Överste Morr betalade typ 300 kr för sin färg och då färgade hon utväxten, samt att hon hade slingor i hela håret. Svinbilligt! 150 spänn för en klippning, så om det finns någon fattig jäkel där ute som är i behov av en makeover så kontakta mig så fixar jag!

Anja tar brons, Morr chips och dipp!

Grattis Anja till bronset!

Överste Morr är här på besök, vi skulle hyra bröllopsfotografen men av någon anledning kommer den inte ut till butik förän den 24 februari. Dåligt där! Vi hyrde en annan svensk film med Maria Lundqvist och hon brukar ju göra roliga filmer :)

I morgon ska jag lämna igen bilen, en Toyota som vi fått låna när våran fransos varit på reparation. Klippning på John Bauer sedan (då jag inte vågar gå till Jenny som jag gått till under flera år, i och med att jag färgade håret i princip svart), hästmatsshopping men dessvärre ingen hoppträning som det såg ut.

Skrev ett sms till Eva om att OM hon skulle få en avbokning så är jag flexibel, fick då som svar att hon absolut skulle höra av sig, samt att det var "kul att det suger i hopptarmen! JA, det tycker jag också!  

Denna har jag beställt från ellos.se:Finns att hitta på ellos.se,

Pris:
699:-

(Jag hade dock 300 rabatt att utnyttja, annars köper jag inte så (för mig) dyra kläder!)

Ridpass i ridhuset

Dagens ridpass kan sammanfattas genom ett litet hurra!

Jag lär mig nya saker hela tiden, fast ibland måste jag lära mig de här nya sakerna fyra, fem gånger innan det verkligen sitter. Förra gången vi red i ridhuset fick jag ju som sagt lite hjälp av Helen och det var något jag tänkte på idag, tycker att vi kämpade på hyffsat bra i skritt, trav och så småningom också i galopp. Att "dressyrrida" är inte enkelt, åtminstone tycker inte jag det, men jag försökte att tänka på det hon då sa till mig.

Tycker att det mesta funkade fint, men allt sitter givetvis inte ännu, poletten för hur Sessan menar när jag ska stödja upp yttertygeln lite till och låta honom komma fram mer med baken måste trilla ned först. Självklart förstår jag i teorin hur hon menar, men i praktiken vill det inte riktigt fungera ännu. När det skall göras mycket samtidigt så får jag som en liten kortslutning i hjärnan och detta försöker jag att ta mig förbi, men det tar tid. Jag är ju ändå 10% invalid, tack vare den fd. gamle räven på THF, Harald (haha).   

Nej, men det är intressant att rida (nästan) varje gång, och när reflektionen över ridpasset kommer så är det extra trevligt. Det är då femöringen äntligen kan lossna! Förutom sitsen och tygeln försökte jag att fokusera på det som vi brukar jobba med Eva, att öppna och sluta, fast det blev bara en sluta i mina försök. Den övningen är extremt svår (för min del) eftersom det krävs flera olika moment samtidigt. Till en början böjde Moro bara på halsen och jag försökte då förstå vad jag gjorde fel, eller snarare vad jag skulle göra för att rida en korrekt "sluta". Som tur är flikade Sessan in lite tips på hur jag måste göra för att få det att fungera, men tillslut så gjorde fick jag till det. Om än i en kort variant!Ovan: Öppna(Här får någon gärna förklara för mig, bilden ovan beskrivs som en "förvänd sluta", medan rubriker på bilden säger att det är en öppna. Är öppna och förvänd slutna samma sak?)

*~~*~~*~~*~~*~~*


Anledningen till att jag inte ger dagens ridpass ett stort hurra  är för att jag inte lyckades förstå mig på galoppen idag. Moro var som galen och studsade och rusade fram, jag kunde inte förstå varför, men efter några misslyckade försök fick jag förklaringen. Jag måste anpassa mig efter individen, när Moro blir trött tar han givetvis chansen att komma undan arbetet, det kräver att jag tar ner handen och visar vägen på så vis. Han studsade och slängde med huvudet, jag stod på tå för att själv inte studsa så mycket. Ja, åtminstone tror min hjärna att det är det bästa sättet att ta sig igenom en sådan serenad. När vi sedan kom igång och jag blandade tips från olika delar så gick det genast bättre, då vat galopparbetet fint och han pustade och frustade.

Dagens OS-garv

Alldeles innan Anja Pärsson står Marion Rolland med startnummer 20 i störtlopp, som åker ur redan fem meter efter start varpå SVT's kommentator utbrister:

"Men vad sysslar hon med?"

Skonsammare för hästens mun?

Det blev ingen ridning idag, inget plugg heller. Skräll?! 

Var och nattade hästarna förut och när jag var klar passade jag på att svänga förbi ridstadion för att se vad min gamla grupp hade på schemat, åtminstone tror jag att det var min gamla grupp som red (haha). Det stod hoppning på schemat och det var extra roligt att se att instruktören höll en trevlig och engagerad lektion. En sak började jag dock att fundera över, mycket eftersom jag själv har det syndromet, det var att de allra flesta hade alldeles för lång tygel innan, över och efter hindret.

Jag vet själv inte vad det beror på för tillfället, har lite svårt att relatera till det just nu. Har varit ofokuserad i en veckas tid nu och under den här tiden har det inte blivit mycket gjort. Det var dock ganska intressant att få följa en grupp från läktarplats som är ungefär i min nivå och som gör samma fel som mig. Även om jag inte kan svara på vad den långa tygeln beror på just nu så har hjärnverksamheten satt igång. Det betyder att jag är medveten och kan därmed sakta men säkert åtgärda problemet.

Vad tror ni andra, vad beror den långa tygeln på?

Ej rekommenderad klädsel vid ridning

Påminn mig att aldrig rida utan chaps eller ridstövlar igen. Påminn mig om att aldrig rida med "kostymbyxor" under ett par mjukisbrallor igen. Igår skulle jag vara smart och bara dra på mig ett par mjukisbyxor över de befintliga byxorna, rida i skor och dessutom i dressyrsadeln. Suck. Ni förstår själva hur det gick? För det första var den här utstyrseln den värsta jag någonsin ridit i och för det andra blev min skänkel så ostabil och fladdrig att jag trodde att jag skulle få krupp!

Ikväll tar jag in hästarna, har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska göra med ridningen. Funderar på en eventuell vilodag, att rida i mörkret är ju ändå inte min grej. I morgon är det dags för riddejt med Sessan och krokkodilen, det innebär ridning inomhus och jag vill inte gärna rida för ofta inne. Det kanske blir en skrittur runt småvägarna ute i Bergeforsen, det går ju i alla fall för sig. Jag tror både jag och Moro har dåligt mörkerseende, för han är alltid lite extra spänd kvällstid.

På fredag eventuellt hoppträning, vilket vi håller tummarna på!

Baka baka liten kaka (SEMLOR)

Jag har ju redan tjuvstartat med semelbaket tidigare i år, men nu är det dags igen:Detta är en bild jag lånade genom googlesök.

*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*


Bakandet har tagit fokus från pluggandet, så när ska jag ta tag i detta med studierna?

Bloggar jag läser, del 215:

En blogg jag klickar mig in på varje dag är min egen Sessa's blogg.Ovan: På Näset i somras


I början av 2009 var jag allt annat än lycklig över att jag hade köpt Moro, men så småningom började en kärlekssaga som är svår att beskriva med ord. Både mellan mig och Moro, och mig och Carina! Självklart läser jag hennes blogg eftersom vi spenderar mycket tid tillsammans på hästryggen, och om jag känner mig osäker i något sammanhang kan jag alltid vända mig till henne för en liten egoboost.

Carina, eller Sessan bodde ett stenkast från min mamma och när jag flyttade idiothästen ut till Våle fick förstås Carina nys om detta. Erbjudande om hennes hjälp kom genom min mamma, men jag, feg som jag är valde att avvakta. Carina Rosenholm, henne hade man allt hört talas om sedan intågandet i hästlivet! När sommaren knackade på dörren fick vi stjäla vatten från henne till hästarna och vi började att prata lite smått, jag, jag kände mig som världens tönt som försökte förklara varför jag och Moro inte kom överrens. 

"Ehh, jo det är så här.. att han backar." 


 Det var inte ridningen som var vårt största hinder, det var min oförmåga att hantera honom i överlag som ställde till det. Carina kom över och hjälpte mig, först kallades det "ridakuten", när hon låg och hånglade i soffan så var det ett projekt hon fick avbryta, och det gjorde hon. Nästa anhalt var Rid-Hitler, att ge order, det var hon bra på! När vi till sist insåg hur lika vi faktiskt är varandra så blev det PrinSessan och för min egen del Lilla Sis. Ett förhållande som är lika ömsesidigt från båda håll!

Puss på dig!

Här finner ni hennes blogg: http://fashionforoldies.zoomin.se/

Tyder du drömmar?

I natt hände det igen, drömmen som var så verklig att jag var fylld av panik i kroppen. Jag drömde om att jag tappade tänderna, en efter en, och det värsta var att jag minns att jag tänkte att "det här är fan ingen dröm, det här händer verkligen!". Mådde så illa, tänk er själv att känna att en tand är lös, man petar lite på den också ramlar den ut. Fast i hela munnen! Usch..

Kände efter med tungan på tänderna och kände att de var lösa, de lossnade och jag sparade dem i en näsduk av tyg för att kunna visa upp för akuttandläkaren. I drömmen trodde jag kanske att det gick att sätta tillbaka mina tänder, men tandläkaren tittade och luktade (?) på tänderna och sa att de börjat ruttna inifrån. Att det berodde på mitt coladrickande och godisätande, det fanns ingenting han kunde göra. 

En skräckfylld dröm.  

Kanske var det dagdrömmen om ett vitt och strålande leende som anledde till den här drömmen? Vad säger ni andra? Är drömtydning er grej, och vad betyder min dröm i sådant fall?

Födelsedagsinköp

För ett tag sedan köpte jag sex stycken tallrikar ur serien Mårbacka (decor av Pia Rönndahl) på tradera för 1150 kronor. Eftersom jag vill ha totalt tolv stycken så valde jag att lägga ut dem på försäljning igen eftersom jag är i behov av pengar.. Sen hur min prioritet är ska vi inte prata om, men i annonsen kan ni se att förtjänsten är nästan 800 kronor och jag hade bara hoppats på att få ut en dryg tusenlapp. Så här har pengar spenderats! (Fick dessutom 500 kr av farmor och farfar som var bortresta under min födelsedag).

Detta har blivit inköpt:Ledad Stigbygel från BR (Biemen De Has (BR), 569:-


Beskrivning:

BR Ledade stigbyglar.


Stigbyglar som är ledade, som ger en rörlighet och "svikt" som skonar ryttarens knä och höftleder. Mycket populär modell av stigbygel bland hoppryttare! 


Lite utmärkande design på dessa med ljus gummi på sidorna och mörk fotplatta.*~~*~~*~~*~~*~~*Sen- och kotskydd från Mark Todd, 389:-


Beskrivning:


Benskydd av slagtålig plats som är mjukt neoprenfodrade. Sitter bra på plats!


Mycket omtyckt modell på benskydd.Tack Farmor och Farfar för en god investering, nu skonar jag mina knän samtidigt som risken att släpas efter Moro efter en eventuell avramling elimineras!


Varorna är köpta från Österbo Hästgård.

 

Jan Brink håller andan, VEM var det som red på THF idag?!

Var till ridhuset med Sessan och lilla krokkodilflikkan idag, red i min dressyrsadel som jag inte känner mig riktigt hemma i än. Försökte att tänka på sitsen och jag red på längre tygel för att det inte skulle kännas så knasigt, men det fick jag minsann inte. Vi hade sällskap av gamla Robban och Helen Westerlund (kanske fd. Westerlund) och Sessan tog då chansen att fiska efter lite "gratis" hjälp från en dressyrmänniska å mina vägar. 

Helen förklarade så här; Nu när du rider så rider du som i en hoppsadel, du drar upp knäna och då faller du framåt. Att rida i en dressyrsadel är inte samma sak och måste tänka på att komma ner djupt i den. Ner med hälarna och sträck ut benen så långt du kan, höj händerna och tänk att du har en badboll mellan dina händer och din mage. Upp med blicken och fram med höften! Du måste ge efter på innertygeln ofta, och tänk hellre uppåt framåt, framförallt i volten där du vill göra tvärt om, nedåt bakåt. Tänk på vikthjälperna! Dina skänklar skall komma från den övre delen av vaden, inte hälen som gör att du drar upp och ut knäna.


Rätt vad det var så fick jag ett litet schwung och jag tycker att det gick ganska bra ett tag, om än svårt. Det är bara att öva vidare nu så tror jag att det här kommer att bli riktigt fint. Har alltid tänkt att det ska vara samma ridning oavsett om man rider inom hopp eller dressyr, men det är det verkligen inte. På hoppträningarna för Eva så måste jag ned med handen och inte störa honom innan språnget.

Hittade det här korta klippet på Jan Brink och det visar ganska tydligt vad Helen ville uppnå med mig:Här ser man klart och tydligt hur Jan rider, blicken framåt, skänklarna på plats och när han driver på Briar med benen så gör han det med vaderna. Istället för en drivning med hälen (som jag alltså har gjort och gör) kommer drivningen med hela nedre delen av benet. Samtidigt sitter han helt stilla med sina händer, när han använder dem så är det upp eller ner, där han bara rör handleden. Han skjuter fram bäckenet och är rörlig i överkroppen, han flyter bara med!

Nu är inte mitt mål Jan Brink-klass, men tycker att det var en sådan klockren beskrivning på vad jag ska sträva efter!

Dagens garv presenteras i sammarbete med; Strindlund!*

* Larsson
Ärligt, jag skrattade så att jag grät!

"kan jag visa bara för att fråga om det är normalt att vara likblek, samma nyans som den vita väggen, eller om jag a) borde åka till Gran Canaria direkt efter att OS är slut och b) ska ringa och söka en roll som Edward Cullens nya flamma?"


Foppa i OS, flip eller flopp?

Jaromir Jagr går ut hårt på Sveriges "stjärna" Peter Forsberg rapporterar Aftonbladen i den här artikeln. Peter Forsberg menar å sin sida i en annan artikel att han inte förstår vad Jagr menar, eftersom han är frisk och på gång. Men är han verkligen det? Att mitt hockeyintresse svalnat ganska rejält är inget som är någon hemlighet, men nu i OS-tider är jag bara tvungen att kommentera dessa artiklar.

Jag hoppas givetvis att Jagr har fel, men jag håller med honom. Jag har förvisso ingen större koll på Peter Forsberg mer än att jag hör ett evigt tjat om honom från Överste Morr, men en sak är säker, och det är att det är ganska svårt att missa skade- eller "han spelar"-rapporten eftersom media inte gör annat än att rapportera om detta. Det är givetvis inte Foppa själv som ber om all uppmärksamhet, men vad skulle hända om han sade till på skarpen? Med all säkerhet ingenting, men hans lag Modo drabbas av detta och det tog väldigt lång tid för Freddan Andersson att bita ifrån och säga åt resten av laget att sluta hoppas på "frälsaren".

Hans kvaliteter och erfarenhet gör honom väldigt värdefull, men är det verkligen värt att ta med honom i spelartruppen om det finns en överhängande chans till att han får spendera den tiden på bänken eller på läktaren på grund av skada/sjukdom/whatever? Nej, jag tycker inte det och jag kan tycka att det är lite egoistiskt av Foppa att tacka ja till landslaget när hans skadehistorik är som den är. Jag har förvisso inget annat förslag på vad eller vem som skulle kunna ha tagit hans plats, men jag kan ändå tycka att det är en vild chansning.


*~~*~~*~~*~~*~~*~~*


Dock vill jag hylla Foppa som fortsätter att spela och inte ger upp, han spelar knappast för pengarna eftersom han lär ha ett tjockt och fint sparkonto med investeringar här och där. Han fortsätter att spela för att han vill spela, inte något annat, men trots detta så kan jag tycka att det är egoistiskt av honom att delta i OS. Och det är inte konstigt att stora delar av det svenska folket är osäker på honom..

Morgonupdate

Har nyss ätit världens bästa frukost, ska byta om och åka iväg till stallet, riddejt med Sessan idag. Roligt, roligt! Jag skrev ett sms till Eva om att jag kunde vara med på hoppningen på fredag också om det var lite folk, eftersom det är tävlingar till helgen. Får se vad det blir, men jag är så peppad nu!

Lunchridning på Färsta

I fredags var det full rulle, på förmiddagen var det dags för Överste Morr att rida första gången på länge. Valet föll på SFRK, eller Färsta och deras lunchridning eftersom det ligger nära till hands för henne. Instruktören som håller i lunchridningen är Gittan (bild) och mitt första intryck var något sisådär, visste inte vart jag hade henne. Håller hon lektioner med eller utan engagemang? Och var hon en surtant/bitterdam (precis som mig enligt Översten..) eller skulle hon förvåna mig? Jag trodde på en oengagerad bitterdam eftersom mina tidigare upplevelser från ridinstruktörer på ridskola varit sisådär.

Men oj vad förvånad jag blev! Hon kom med så många nyttiga tips om ryttarens sits och dess inverkan på hästen/ridningen att jag till en början höll på att tappa hakan. Jag såg säkert ganska så rolig ut när hon stod där och instruerade Morr och pratade om vad hon gör och skulle behöva göra annorlunda. Jag har lite samma syndrom som Morr och jag satt där på läktaren och rörde höften åt sidan, utåt, bakåt, nedåt (som i ett trappsteg), samt överlivet i olika positioner. Tur att ingen såg mig där.

Sen sa hon till mig att det gick riktigt bra för Översten, det syntes att hon ridit mycket förut!


Vågen till Överste Morr som red i alla gångarter utan minsta protest!

Följ min blogg via bloglovin'bloglovinRegistrera dig på bloglovin.se och följ enkelt dina favoritbloggar, däribland min! ;)

 

Jag suger åt mig som en snustorr svamp i ett vattenbad

Det här läste jag nyss och fnissade för mig själv:

"Lilla Sis¹ var också med o red, dom är sååå underbart duktiga och jag vill påminna henne om att i september så pep hon av skräck när jag TVINGADE henne över bommar på 30 cm..snacka om framgångar !!Det är så kul att vi kan rida tillsammans! Vår nyaste gängmedlem M har också gått från klarhet till klarhet på varje träning jag ser henne på !! Duktig tjej som också hon kämpar på! Tror ni får dagens <3 hela gänget !"


Dito Sessan!

_______________________

¹ Det är jag!

Utlovat filmklipp från hoppträning 12/2

Lovade något filmklipp från hoppträningen igår och det kommer här:Är som sagt fortfarande lite feg, mycket sitter kvar sen när jag hade Kulla och hon alltid bjöd härligt på hindret och i sista stund lade in en grisnit så att jag flög rakt in i det hinder vi egentligen skulle hoppa. Så igår när vi tränade så gjorde jag inte så mycket för att "skynda på" Moro, utan jag lät honom nästan gå i den takt han själv ville.. Det resulterade förstås i den där lilla "vägringen" som uppkom för att det verkligen gick i slowmotion över första hindret så att vi helt tappade fart till det andra. Efter det använde jag mina skänklar åtminstone lite mer, men inte tillräckligt, det ser jag på de filmklipp som togs av Överste Morr igår.

Det klipp som jag visar ovan är ändå ett av dem bättre..

Du måste (INTE) prova den!

Efter en veckas tjat köpte jag äntligen drömsemlan, men det var ingen drömsemla, det var en bajssemla! USCH vad äcklig den var, smakade som att de hade tappat en hel kardemummaburk i brödet och dessutom smakade det enbart socker. Den for i sopkorgen direkt!

 

Hyllningsblogg till Eva H

Har hopptränat för Eva Hägglund idag och det var i vanlig ordning så roligt!

Kommer att bjuda på lite filmklipp senare, men min hästskötare/kamerakvinna/slav håller på att lägga upp det på youtube precis i detta nu. Själv ska jag se på film tillsammans med min man alldeles strax, var in på 7eleven och köpte den omtalade drömsemlan med Överste Morr, som köpte en chipspåse (skräll!!). Var ganska hungrig vid den tiden, så det slank med några chokladbitar, samt att jag på OKQ8 i Söråker köpte en trocadero. Och en chipspåse. Suck. Viktväktarmat? Hoho-jaja... Efter lite mat i magen är jag i vanlig ordning INTE sugen på något alls, förutom semlan då förstås.

Nåja.

*~~*~~*~~*~~*~~*


Hoppträningen då? Jo, jag var riktigt nervös inför den måste jag säga. Är som sagt väldigt feg av mig och om min älskling är lite seg gör jag inte mycket för att skynda på honom.. Detta visade sig genom ett språng i slowmotion som innebar en "vägring" (haha) på efterföljande hinder. Sen gick det ganska bra, men tanken "nu vägrar han, nu vägrar han" eller "nu ramlar jag av, nu ramlar jag av" fanns där ganska precis hela tiden tills mot slutet då jag började lita på oss. Älskar Evas träningsupplägg, hon är verkligen bra på att utveckla oss ekipage och hon lägger fokus på grundridningen.

Tycker att vi utvecklas, och både jag och Moro tycker att det är roligt! Det märker jag på både honom och mig, speciellt då jag bad Eva om att få hoppa en gång tills, trots att vi skulle avsluta träningen. Hihi

(Ok, det blev inte så mycket hyllningsblogg, men ändå)

Favoritgodis

Jag byter favoritgodis titt som tätt, den nya favoriten är:Har aldrig egentligen tyckt om Japp, men av någon anledning har det börjat att "kn*lla i munnen", som min kära mans bror alltid uttrycker sig, när jag äter denna. Kraftig chokladsmak blandat med kola och halvseg marängchoklad, bra konsistens och det bästa av allt är att den räcker länge. Man blir nöjd på en bit (fast jag äter alltid två) och den får 3 av 5 Larssons i betysbedömningen.  


Notera även; Det här inlägget hamnar under kategorin "Mat", när det egentligen borde hamna under annan kategori. Samt att detta är långt ifrån viktväktarsnacks än normalt, tror den innehåller totalt 10 points, fast jag är inte säker.

Skitbloggar

Har surfat runt på bloggtrafik.nu och läst lite bloggar, förundras över hur mycket skit det finns där ute. Tänkte blogga mer om det inom kort, nu ska jag dock hoppa i säng efter en lång dag! Puss

Snabba ryck!

Idag fick jag hoppa in och vikariera på Flotten tillsammans med en massa härliga barn! Var in igår, fick arbetstimmar redan idag (7.30-16.00). Snacka om snabba ryck! Nu ska jag byta om och åka till stallet, ska mocka åt min prins och prinsas, efter det blir det skrittpromenad i mörkret tillsammans med min älskling. I morgon blir det hoppträning för Eva, tjoho!


Josefine goes förskolelärare?

Kom precis hem efter ett besök uppe på dagisavdelningarna här i Söråker, har varit och presenterat mig för extraarbete som vikarie då ett tillskott i kassan skulle vara perfekt. På hälften av alla avdelningar var det samma förskolelärare som när jag var liten, vilket förvisso är bra eftersom de då kände igen mig direkt och visste vem jag var, men det måste vara evigheter sedan? Nåväl, hoppas att de ringer något framöver, det vore perfekt att kombinera med mina studier. Måste bara skicka sms till stallkompisarna om att jag helst tar varje lördag och söndag morgon och sedan kvällspass om utifall att de ringer och behöver personal någon gång.

Men det ska nog inte vara några problem skulle jag tro.

Dagen D?

Idag skulle jag börja viktväkta igen, men nej, då kommer den här skönheten och stör mina planer:7Eleven har en semla de kallar "drömsemla", med vaniljkräm istället för mandelmassa och den måste jag bara pröva, låter gudomligt gott! Skulle köpa en i morse när vi var och lämnade in bilen, men jag orkade aldrig så jag får suga på karamellen ett tag till. Jag tänkte att eftersom det är världens bästa Hannas födelsedag idag, ja, då måste jag skjuta upp mitt viktväktande ändå.


Dock -0,5 kg på en vecka, utan minsta förändring, det skall firas! (hahaha)

Lonley rider today

Att rida in en ny sadel är fan en hel vetenskap, särskilt om det är en dressyrsadel..

Red i all min ensamhet idag, hade dagen till ära bestämt mig för att rida i den nyinköpta dressyrsadeln och jag kan bara säga som så att jag är jäkligt ovan. Såg säkert ut som en stel pinne, vilket jag också kände mig som, när jag började att rida. Har tidigare berättat att jag försöker att tänka på längden på tygeln när jag rider och jag tycker att jag gör framsteg där, men idag var det som att börja om på noll, fick rida på halvlång tygel för att känna mig någorlunda avslappnad. Förutom det försökte jag att verkligen sitta ner i trav och galopp men även där var jag ur form (vilket jag förvisso varit när jag ridit i hoppsadeln också), men ibland kände jag gunget om än kort.

I morgon är det vilodag för oss, har fullt upp. På torsdag tänkte jag skritta ut och eventuellt trava Moro lite, för på fredag är det dags för hoppträning för Eva igen! Har tvingat med mig Överste Morr som standin för Sessan som eventuellt också ska vara med, tanken är då att hon ska filma lite och att jag förhoppningsvis kan lägga upp något på bloggen senare.
 
Är redan nervös men full av förväntan, Moro har varit riktigt fin på sistonde!

Är så stolt!

Åhh vad det är roligt att rida!!

Idag var det tänkt att vi fyra i elitgänget skulle träffas och rida tillsammans, två av dem bangade dock. Den ena på grund av hennes dåliga rygg och den andra på grund en pågående förkylning som gjorde att hon var tvungen att stanna  hemma inför jobb senare på eftermiddagen. Synd att de inte var med, för både jag och dressyrryttarrinnan bjöds på "Aha"-moments av olika slag och jag kände mig galet glad. Till en början kände jag mig väldigt uttittad av en person som satt på läktaren, hade lite svårt att fokusera då så jag red bara på framåt och försökte slå bort tankarna om den personens eventuella tankar om oss.

Galopperade igång och tycker att det gick relativt bra, fångade upp honom lite och plötsligt kände jag baken på honom. Han satte under sig riktigt fint och galoppen kom verkligen bakifrån, galopperade ut på spåret och vidare snett igenom ridhuset. Tyckte att det kändes så bra att jag tänkte att jag skulle prova mig på ett galoppombyte, och Moro tog den nästan direkt! Woho! Saktade av till trav och sedan skritt, när dressyrryttarrinnan också saktat av ropade jag: SÅG du? Han gjorde ett galoppombyte!!


Fick sedan lite hjälp med galoppen, tycker att det fungerade finfint i vänster varv, men i höger var det lite jobbigare. Däremot kände jag verkligen när det blev förändring och fick efter ridpasset en riktigt bra förklaring till hur och varför det blir som det blir ibland, och vad man kan försöka att ändra.

Det här är en dag då jag verkligen inser varför jag tycker det är så roligt med ridning och min älsklingspolack och prins! Framstegen!

Klubbhoppning på THF

I lördags var det dags för årets första (?) klubbhoppning på ridstadion, tanken var att jag skulle våga mig på att hoppa en 50 centimetersklass bara för att börja öva någon gång. Alltid speciellt på tävlingsdagen, oavsett tävlingsnivå och jag är övertygad om att Moro hade tyckt att det var roligt. Jag övertalade förstås mig själv om att inte vara med eftersom jag känner att jag behöver ha lite mer träning i kroppen så att jag får känna mig mer självsäker. Istället tog red vi ut och galopperade runt på en av de upplogade vägarna runt knuten och det gjorde vi bra. Framförallt Moro dårå, som kämpade på och var riktigt trevlig, det går ju inte bara rakt fram och är plant där. Jag lät Moro galoppera länge och i ett bra arbetstempo samtidigt som jag försökte att fokusera på att stötta upp honom på yttertygel när det blev sväng och liknande.

Han har ganska bra kondition nu, tror det är styrkan som måste bli lite bättre, men den kommer allt eftersom vi tränar regelbundet för Eva. Det är den styrkan som fattas tycker jag, i hoppningen som är ganska jobbigt för oss båda, dock utvecklas vi gång för gång. Idag skrittade jag ut och tanken var att ge honom ett enkelt skrittpass, men när han höll på att "konstra" på grund av all snö som föll från träden plumsade vi i snön ett tag istället.

I vilket fall som helst så svängde jag dock in på ridstadion för att kolla läget. Såg några ekipage i 70-90 cm innan jag begav mig hemåt igen, Överste Morrs favorithäst på ridstadion kom även med på film.
 

Så här duktig var han (tills näst sista hindret då han vägrade ut sig):Sista dagen på veckan

Har nyss kommit hem från stallet, har skrittat i det vackra vädret med en häst som vanligtvis inte är rädd för ett skvatt, men som idag kollade snett på minsta lilla. Knäppskalle, det var ju bara snö som föll från träden på grund av det fina vädret. Har precis tryckt i mig en pirog för att stilla min hunger, undrar hur (o)nyttigt det är egentligen? Jag bryr mig inte direkt, ikväll ska jag göra potatisgratäng och till det äter vi grillad karré..

Nu måste jag dock plugga och elda så att det blir någon värme i huset.

Framtiden

Har loggat in på min användare på infokomp.se varje dag, flera gånger om dagen sedan jag lämnade in mitt sista arbete i Psykologi B i hopp om att läraren skulle ha betygsatt mig. För varje gång sjönk min hoppfullhet om ett MVG på sista uppgiften och därmed ett MVG för hela kursen.. Idag, en vecka senare fick jag ett mail från min lärare som berömmer mig och önskar mig lycka till i framtiden, ett MVG på den här kursen fick jag också. Plättlätt. Eller nej, plättlätt var det inte men ger jag det bara lite tid så klarar jag av uppgifterna ganska lätt.

På tal om studier så har jag nog insett vad jag ska satsa på för arbete i framtiden. Har ju räknat upp det mesta för Överste Morr som jag har bestämt mig för att "bli"; Polis, brandman, tandläkare, lokförare, lärare, socionom eller rik hemmafru för att ta några exempel. Den sistnämnda "yrkeskategorin" har sedan lång tid varit helt uteslutet eftersom Jonny jobbar inom industrin med slavlön (eller ok, helt ok lön), men inte tillräckligt så att jag ska kunna stanna hemma och kalla mig rik hemmafru. Nej, jag ska satsa på att utbilda mig till Behandlingspedagog med dubbel diagnos kompetens (2 år), och eventuellt senare bredda min kompetens mot psykiatrisk omvårdnad och rehabilitering (1 år). 

Har funderat mycket på det här och jag känner verkligen att det skulle passa mig. Jag har alltid varit intresserad av människor, och att kunna hjälpa människor. Via den här utbildningen tror jag att jag har stora möjligheter att kunna jobba inom flera olika områden. Den förstnämnda kräver ett års yrkeserfarenhet, vilket jag har sammanlagt och då kan jag söka redan till hösten och hoppas att jag kommer in trots 200 poäng IG. Lär få till ett relativt bra snitt ändå i och med att jag kämpat ihop några mer än godkända betyg hittills. Den sistnämnda utbildningen kräver 6 månaders yrkeserfarenhet inom området, men som också är på distans och då skulle jag eventuellt kunna kombinera utbildningen med ett arbete som jag förhoppningsvis fått efter avslutad utbildning.


Låter bra va? För första gången någonsin känner jag ett stort hopp för mitt framtida yrkesliv.

En bättre version av Apologize:

All EndsSvensk grupp grundad av två medlemmar ur In Flames

Tillsammans med en del av elitgänget ;)

På dagens schema stod förstås ridning, denna gång tillsammans med Sessan och Maria. Hade tänkt att plocka fram bommar, men jag var inte så sugen på att dra fram några så vi skippade det. Red istället på och fokuserade på få Moro rak, och det gick väl ganska bra. Flyttade baken typ två steg ibland med relativt gott resultat även där, jag har lite svårt att känna sånt där men jag lär mig för varje gång. Extra nöjd var jag över galoppen idag, dock inte galoppfattningarna som fortsätter att vara något springiga. Tyckte att jag fick honom i riktigt fin form (!), även i galoppen och allt kändes lugnt och harmoniskt.

Jag har lärt mig att känna efter på ett helt annat sätt om stiglädren är något ojämn, och när Moro skjuter ut bogen och lite sådant där annat smått som jag inte hade en suck att känna tidigare. Det är bra! Det sker utveckling hela tiden! Nu längtar jag bara till nästa fredag så att vi får hoppträna igen, ser fram emot det! Jag tror att Moro också tycker det är roligt, och det ska bli spännande att se hur det kommer att fungera när jag och Moro blivit lite mer rutinerade. Tycker han är riktigt trevlig, men som alltid annars ganska slug när det gäller sådant som att komma undan arbete.

*~~*~~*~~*~~*


Ikväll blir det restaurangbesök och Snabba Cash på bio!

Överste Morr insisterar på att bjuda mig efter min födelsedag TROTS att jag redan har fått så mycket av henne. Nu är det ju jag som ligger i skuld till henne, inte bra... Men bara därför ska jag välja det allra dyraste från menyn, nästa gång då det är min tur att bjuda, då åker vi på donken eller något annat billigt. Har hon tur kan jag bjuda på en MacFlurry till efterrätt! Mohahaha!

Mamma!

På lördag har jag bjudit mamma på mat- och filmtajm, vår kontakt har varit sisådär på senaste tiden och jag saknar hennes sällskap. Satt och tittade igenom ett album från det att vi var i Turkiet för att hitta någon bra bild på henne, vilket jag dock inte gjorde. Hittade dock en från när vi var ute och åkte båt tillsammans med Sofie och mormor, när vi badade mitt ute i havet. Underbart skönt vatten, som terapi för kroppen.. Det är väl värmen och saltvattnet som gör det antar jag?!Det var en skitrolig resa, en resa jag skulle vilja göra om någon gång i framtiden! Jag och Sofie fick mycket bättre kontakt då och vi lekte i poolen som två små 10-åringar, medan hotellpersonalen höll på att vika sig av skratt. Två tjockisar som gjorde kanonkulan och andra diverse roliga vattenövningar som skulle få vem som helst att kissa på sig.

Funderar på att laga Jessicas goda och nyttiga tacoinspirerade rätt, faktiskt.

Här skall viktväktas!

Fick ett tre månaders långt medlemskap utan kostnad på viktvaktarna.se, sist jag gav det en chans så gick jag ju faktiskt ner drygt ett kg i veckan. Tack Madde för medlemskapet! Det här ska jag se till att utnyttja, började redan idag för att försöka få igång tänker lite, men inte förän till veckan kör jag igång på allvar. De har ändrat lite sedan jag var med och då fick jag äta 24 points per dag, nu får jag äta 38 points, så jag måste lista ut vad ändringen innebär. Äter jag 38 points som jag gjorde då, ja då lär jag inte gå ner i vikt.

Nåväl, det ordnar sig.Jag är överviktig och det känns i mina knän och i min rygg, annars skulle jag aldrig tänka på att gå ner i vikt. Haha! Jag har ju börjat helt ok och lagt om några (o)vanor och det känns faktiskt bra, bara att hålla tummarna över att jag går ner i vikt så som jag hoppats på och tjatat om dag ut och dag in.

Sveriges svar på Robert Pattinson?

Joel Kinnaman kanske?
Nej, ingen har väl undgått Sveriges nya stjärnskott i Johan Falk-filmerna? Joel Kinnaman som gör en helt otrolig insats. Jo, efter mina två favoritpojkar (Jonny och Moro) hänger Joel Kinnaman och Robert Pattinson hack i häl, och det vet Jonny. Fast egentligen har de inte direkt några likheter, förutom att de båda är bra skådespelare, men Joels stjärnstatus är ungefär likvärdig den som Pattinson har och fick från början med Twilight. Skulle söka en bild på Joel och som första förslag fick jag upp "Joel Kinnaman flickvän", så det finns nog en hel del flickor ute i Sverige som googlat på detta.

Själv är jag nog dock barnsligt mer förtjust i Robert som Edward Cullen:

Yummie!

Katshing! Klirr, klirr, klirr

Det kändes nästan som vi vunnit på lotto idag då vi upptäckte efter ett samtal att ett lån visst hade dragits utan att vi hade lagt märke till det! Igår hade jag en dryg ekonomiångest som bara blev värre och värre, så det här beskedet lugnade mig en aning. Det innebär i alla fall nästan 1500 kr extra och vi hade inte överspenderat särskilt mycket pengar. Yihoo! Önskar dock att min blogg också kunde dra in några tusen i månaden, det hade varit väldigt gott. Kissie påstår att hon tjänar drygt 100 000 på sin blogg varje månad, vilket för mig låter som otroliga pengar.. Om det är sant eller inte, det har jag inte en aning om.

Slutordet från religionsläraren:

Du har återigen skrivit en mycket grundlig redovisningsuppgift! Du tog reda på den grundläggande faktan och med uppmärksam blick såg varje detalj i den vackra kyrkan. Det som jag också tycker att du får ett stort plus för är att du inte tar den närmaste kyrkan och nöjer dig med att beskriva den, utan du söker dig till en annan, för dig obekant, byggnad. Denna uppgift är värd ett MVG.


Nu är du färdig med kursen, Josefine. Jag sätter ett MVG som slutbetyg i ReA och hoppas att du har varit nöjd med kursen.


*~~*~~*~~*~~*~~*

Jag är mycket nöjd!

Skäll till blogg.se som inte har tänkt på detta!

Jag funderar allvarligt på att byta bloggdomän, för om inte blogg.se inom kort kommer att uppdatera så att man kan klicka på nästa för att se tidigare inlägg i följd så blir jag knäpp. Hatar att inte kunna gå tillbaka med den funktionen, i stället får man klicka vidare månadsvis och i de allra flesta fall innebär det att redan lästa inlägg dyker upp.

Frustrerande!

Ytterligare 100 poäng!

Nu har jag avslutat Religion A och Psykologi B, ligger hyffsat bra till för att få högsta betyg även i de här kurserna. Dock hänger det väl antagligen lite på hur det har gått i sista uppgifterna, men det har känts relativt bra i alla fall. Idag påbörjar jag Samhälle C och jag har ögnat mig igenom uppgifterna lite snabbt och jag tror att det ska vara en intressant kurs.

*~~*~~*~~*~~*


Var som sagt och gjorde ett besök i GA-kyrkan i lördags, vilken otroligt vacker och mäktig kyrka! Ångrar inte att jag for dit, det jag däremot ångrar är att jag gifte mig i Hässjö kyrka, denna hade ju varit drömmen. Se vad man går miste om när man inte är en återkommande kyrkobesökare. Förr, när jag var barn så gick jag på Kyrkis öppna verksamhet och då var vi i kyrkan lite titt som tätt.
 RSS 2.0