Varna andra billister för poliskontroll?

Red Bella idag och "travade" över några bommar. Bella laddade dock gärnet och skulle galoppera sig igenom dessa så övningen blev att få henne att komma lugnt och fint på dessa, dessvärre finns det inte särskilt mycket utrymme i paddocken så det blev väl sisådär. Känner mig oftast lost när jag inte har Rid-Hitler eller Världens bästa Eva som står och instruerar mig, tråkigt. Det är då jag ofta frågar mig varför jag fortsätter med ridningen när jag inte känner att jag kan rida särskilt bra själv.

Efter det for jag iväg och hämtade däcken på Däckia i Stavreviken och på vägen hem blev jag stoppad av polisen. Något nervös fick jag slutligen fram körkortet och blåste i den där blåsgrejen, första gången på 3½ år som jag blir stoppad av polisen, första gången sedan jag tog körkortet.

Det som irriterade mig dock var all mötande trafik som ALLA blinkade som varning att polisen stod längre fram. Gör man så? Nej, det gör man inte för man kan varna fyllister eller drogpåverkade, kanske till och med kriminella människor som INTE behöver varnas.

Hur gör ni, blinkar ni åt andra?

Produktiv dag är inte tillräckligt bra!

Är det inte typiskt mig? Att ha gjort så mycket idag, men ändå inte känna mig helt nöjd när jag kommer hem och ser röran? Har dock bestämt att jag skall rensa ur badrummet på onödigt så att det kommer fram några ytor igen. Sitter nu och väntar på tacogratängen som står i ugnen och gonar till sig, försöker övertala mig själv om att det ÄR ok att vara nöjd med dagen. Allt annat utöver är bara en bonus, håller ni inte med mig?

Jag måste verkligen ta en sak i taget och acceptera livets gång, jag är ingen supermänniska och det har jag insett för länge sedan. Det jag däremot inte insett är att man inte behöver deppa ihop totalt när det som är planerat inte blir gjort. Något jag måste jobba på, för jag jag vill så mycket och då funkar det inte att dra täcket över huvudet och släppa precis allt.

Nu: Mat!

Vad inspirerar dig?

Funderade idag på det här med att börja träna, har fått förfrågningar från flera håll och någon gång vill jag tacka ja och känna mig inspirerad. Inte bara för stunden, utan varje gång jag skall åka och träna. Jag vill liksom inte känna ena dagen att jag är så väldigt peppad och inspirerad, och nästa dag bara känna det som ett enormt tråkigt måste.  

Min tid på vårdcentralen i mitten av oktober skall bland annat gå till att gå igenom detta. Om jag mår bättre och är mer jämn i humöret kanske jag skulle klara av att motivera mig tillräckligt länge för att komma igång med träningen som jag vet skulle göra min hälsa så gott. Försöker med små steg att själv ta mig igenom det här, men hjälp, det är något jag lärt mig att alla behöver i olika stadier i livet. 

Nu är det snart time för IDOL 2010.    

Bättre en promenad och skräpmat än skräpmat utan promenad.

DET är mitt motto.

Efter lite pep-talk tillsammans med min syster igår beslutade jag mig för att ta en promenad i det vackra vädret upp till stallet. Tanken var att jag skulle rida idag men efter att jag hade mockat och var på väg ut för att hämta lilla Bella så ville hon inte komma när jag ropade. Gick igenom den lilla skogen och ned i  hagen för att bli mött av en halt stackare. Paniken sprids ganska snabbt inombords eftersom att när jag sist mötte en halt häst så resulterade det i en av den mest ångestfyllda tiden som hästägare, någonsin. Vi vet alla hur det gick.

Allt spelades upp i revy och jag ropade desperat efter K medan jag sprang mot Bella som såg ut att vädja efter hjälp. Som tur är visade det sig vara en av skorna som glidit åt sidan och tåkappan orsakade en väldigt obekväm situation, tog bort den med ett hovslagarverktyg och sedan var hon som ny igen. Dock tog jag in och visiterade henne för att utesluta något annat, pussade och släppte ut henne i hagen igen. Ridningen fick alltså skjutas upp idag, men jag fick mig åtminstone en promenad i det fina vädret.

Får hålla koll så att det inte blir någon böld av detta, men hovslagaren skulle komma ut i morgon bitti så det är antagligen lugnt. Känner mig en aningen trött, men ändock nöjd för tillfället över det jag tagit mig för den här veckan. Gissa vad det blir till middag idag? Jo just det, pizza.

En trevlig dag

Var tvungen att avsluta lite hastigt förut eftersom jag skulle följa med min syster ut till Sessans granne, det vill säga min mamma. Det är skönt att umgås i rätt sällskap, mina systrar och deras sambor är alltid lika trevliga att spendera tid tillsammans. Saknar definitivt inte min tidigare umgängeskrets, några av dem som stod mig allra närmast var förstås väldigt trevligt med och det är dem enda som jag kan sakna ibland.

Kommenterade en föredetta klasskompis status på FB varpå en av dem jag saknar allra minst också kommenterar. Den här personen som alltid visste bäst och alltid skulle förtydliga det, en av de ytliga och grymt irriterande klasskompisarna. Inte ett dugg saknar jag den tiden, även om jag mådde bättre i mitt psyke då. Blir bara så irriterad över att ingenting har förändrats bland vissa, väx upp och skaffa er ett liv.

Idag har Sofie och hennes sambo i alla fall hjälpt oss med några vändor till återvinningscentralen, tre stycken blev det och vi har fått iväg det mesta som skulle iväg. Nu tänker jag ta allt i min egen takt, det måste få ta den tid det tar, bara det blir gjort. Har gått igenom köket lite, har några skåp kvar innan den riktiga ordningen infinner sig men sen ska jag ta tag i skrubben. Har bara kastat in saker där allt eftersom så den måste helt klart rensas ur...

Det är bara det, att det är så SKÖNT att få något gjort. Och få hjälp med det, och hjälpa dem som hjälper oss med något de behäöver hjälp med. I morgon ska jag försöka hinna med att rida för första gången sedan i onsdags. Träffade Ella idag efter en promenad med Tessie och Sofie. Saknar verkligen ridningen kände jag då.

Rätt sällskap gör mycket

Vad skönt det är att umgås i rätt sällskap, i lördags kväll hos min så kallade svägerska med sambo (använder inte dessa beteckningar) och idag min lillasyster och hennes sambo. Önskar att de skulle flytta tillbaka till Söråker så att vi får chansen att umgås mer. Min lillasyster (och storasyster) som jag hade fullt ut krig med när jag var yngre, det kriget behöver inte föras längre. 
 
Skall försöka att uppdatera lite mer ofta, för er 6-7 trogna (?) läsare ;)

En fungerande vardag är allt jag begär

Är så trött på allt. Har en massa "måsten" som jag försöker att beta av, men trots detta så räcker det inte. Dessa "måsten" hänger över mig och jag känner att jag verkligen måste göra ALLT. Helst nu, helst igår. Fläskpannkakan står i ugnen och är färdig om en liten stund, efter middagen blir det ett besök hos ytterligare ett födelsedagsbarn. Lite tårta kanske muntrar upp stressmonstret inom mig? Vi får se, men jag försöker att intala mig själv att det är ok att skippa ridning, städning och diverse annat bara jag får åtminstone något gjort.

Nu får det vara nog, någon gång måste jag ta tag i det här problemet, och det är precis vad jag tänker göra så fort morgondagen gryr. Ett samtal till VC för att (igen) börja bekämpa den demon som verkar besitta mig, har gjort ett antal försök tidigare och jag har kommit långt. Nu måste jag bara lära mig att hantera mitt liv som uppenbarligen inte kommer att blir mycket stabilare utav sig själv. Hatar detta tillstånd! 

Min vardag fungerar inte som den ska.

Fredagssvammel

Har jobbat i dagarna två, blev som hastigast uppringd av min förman (som varit pappaledig hela sommaren) i torsdags 06.03 och funderade om jag inte ville jobba. Jo, men visst, 25 minuter senare satt jag i bilen på språng in mot staden för att jobba ett extrapass. Det tog förstås emot när telefonsignalen ljöd, anade vem det var i och med att Jonnys bror 10 minuter tidigare ringt och berättat att han var sjuk.

En planerad extradag nästa söndag blev alltså två, två dagar blev tre och tre dagar blev helt plötsligt nio dagar! Har jag tur kanske jag får några dagar till och det skulle verkligen vara välkommet, även om det är skönt att bara vara om dagarna och göra allt i min egen takt. Kan inte slappna av på ledigheten trots att vi ÄR ledig så pass mycket. Nu är jag ledig i en hel vecka och jag skall försöka att ta vara på dagarna, har en del att stå i och det stressar mig. I annat fall är vi ledig 4,5-5 dagar beroende på hur man ser på det, och att vara ledig så pass mycket.

I morgon ska jag göra av med lite pengar. Håller på att byta ut min garderob, har haft så mycket skit som jag inte använder av olika anledningar. Har jag inte använt kläderna någon gång mellan 2-6 år, då kommer jag inte att använda dem sen heller. Ska ha lite girlie-time med älskade Morr, vilket jag har sett fram emot hela veckan!

Nu ska jag göra mig i ordning för sänghalmen, utan min man. Han spelar nya F1 med sin bror på PS3:an, det innebär att jag kan sitta framför datorn och uggla, eller gå och lägga mig och sova och vakna upp utvilad i morgon. Väljer det senare! 

Bloggar som kommer

Har lite som jag maste blogga om nar jag kommer hem, nagra exempel pa detta ar,

  • Gamla vanner, skolkamrater och andra manniskor tidigare i livet.
  • Sverigedemokraternas intag i Riksdagen, min syn pa dem och deras installning.

Sakert nagot mer ocksa, men just nu har jag varken tid eller ork att komma pa nagot mer. De har tva punkterna ar de allra viktigaste, och i morgon ska jag med Oversten pa Birsta City och spendera lite pengar. Kanske blir det nagot om vad jag eventuellt kan hitta nagonstans.

Adios

Underlig känsla

Mina reaktioner efter valresultatet (det slutgiltiga kommer idag?) var förstås blandade. Mitt parti gjorde en historisk förbättring med sina 7,2% och det är jag förstås väldigt nöjd över. Tycker att det här ska bli spännande att se, om Mp spelar sina kort rätt och hur SD kommer att påverka Sveriges invandringspolitik. En sak är dock säkert, att det finns en hel del okunniga clowner i SD.

Nåja. Spännande, spännande.


*~~*~~*~~*~~*


Har snart gått två veckor sedan Moro galopperade iväg till hästhimlen och det känns... konstigt. Åker till stallet för att rida Bella så ofta jag kan, väntar mig då alltid att han ska möta mig i hagen. Trots att jag vet att han inte finns kvar i det här livet längre. Besynnerligt. Det är svårt att förklara varför det känns så, men minnena gör antagligen att han alltid kommer att finnas med mig på ett eller ett annat sätt. Kan inte föreställa mig att han inte finns längre, men det gör mig inte ledsen, snarare glad över att han varken har ont eller mår dåligt. Han finns med mig, oavsett och jag saknar honom alltid när jag åker till stallet. 

   

                    Men så har jag Bellabus också, hon hjälper mig på många sätt att ta mig igenom detta. Foto:
Överste Morr

Barn? Nej tack

Det här med barn alltså, förstår det inte riktigt. Väldigt många i min ålder och bekantsskapskrets börjar att skaffa barn, och allt man ser på facebook eller andra ställen är deras gulligull. Jag ogillar inte barn, absolut inte, men det är bara det att man blir en aningen trött på de mammor som är mammig. Jag kanske inte är bättre, jag mammade ju Moro och för mig var han en stor del av mitt liv, så är det väl för en förälder också säkert. Tjugofyra timmar om dygnet. 

Många har frågat mig om inte jag börjar bli sugen på att skaffa barn när barnen hopar sig på ena sidan familjen, och nej, inte förr och inte nu. Kanske sen. Men när jag började att komma igång med ridningen på allvar så kände jag att det skulle vara världens katastrof om jag blev gravid, då eller nu. Jag vill absolut inte ha det ansvaret över en individ, ett människobarn. Jag vill kunna åka till stallet, Översten, utomlands eller helt enkelt bara sova ut på morgonen utan av att väckas av ett skrikande barn.

Barn är härliga, men inte jämt. Absolut inte nu.   

Lyssna på Stellan, om du är osäker på vilket parti du skall rösta på.

Två eller tre grisblink tar det nog...

Alltså, det här med att försöka ta tag i saker och ting, det händer inte efter en grisblink. Igår somnade jag först vid två-tiden efter en debatt på Facebook om vilket block som för den mest humana politiken. Planerade att kliva upp 8.00 när Jonny kom hem från nattskiftet, men tänkte att idag var jag trött för att jag var trött så jag kunde lika gärna sova lite till. Inte för att jag mådde dåligt, men så låg jag med blandat samvete, Tessie behöver nog gå på en promenad. Under (!) sängen ligger hon, stackarn är säkert uttråkad av att bo här hos oss, händer inte lika mycket som hos riktiga matte och husse.

Sov till 9.00 när larmet drog igång, drog mig dock ytterligare eftersom Tessie inte visade någon tendens till att vakna upp. Slutligen klev jag upp och inte ens då följde hon med mig, tänkte då att jag skulle lägga mig när jag kom hem, men efter en stund vid datorn tog jag tjuren vid hornen och ropade på Tessie så vi kunde gå en promenad i regnet. Ett sms till Sessan om att jag avvaktar med ridningen så länge skickades iväg och det verkade som om hon hade samma planer som mig.

Nu har jag ätit lite frukost och skall ta tag i min "Att göra"-lista, har en hel del som borde komma med på den. Jonny jobbar, så lite plock nere blir det men dessvärre inte en rejäl städning (som skulle ske igår).

Att bryta en negativ trend

Jag har ett problem som jag tampas med nästan dagligen, om inte varje vecka åtminstone. Någon gång varje vecka, särskilt när jag sovit dåligt, så mår jag mer eller mindre bra i min hjärna. Vill då bara sova bort hela dagen, samtidigt som ångesten över alla "måsten" och "borden" gör att jag mår ännu sämre.

Under en tid nu så har jag verkligen försökt att bryta mönstret, jag mår inte bättre av att sova bort halva dagen och inte göra det jag skulle. Nu har vi sedan i söndags varit hundvakt åt min syster som är i Turkiet och när jag haft mina de här dagarna (den idag tillexempel..) så har jag varit tvungen att bryta mitt negativa mönster. Hunden måste ju för sjuttsingen få komma ut på promenad flera gånger om dagen, vilket hon också fått.

När jag är ute på promenaden så börjar den segt och motvilligt, jag går med tunga steg tills jag upptäcker att det faktiskt är ganska skönt att komma ut och röra på sig. Har därför sagt till mig själv att när jag känner att dessa dagar är på intågande, då ska jag kliva upp när jag vaknar första gången på morgonen, när jag känner mig någorlunda pigg och inte fortsätta att sova när jag känner att jag lika gärna kan kliva upp. Jag ska inte sova bort halva dagen och därefter ligga i soffan/sitta framför datorn och känna att jag mår uruselt. Jag måste göra något, åtminstone två av dem planerade grejerna, måste jag ställa in något annat så får det vara så men jag skall åtminstone genomföra dessa två saker. Och jag skall fokusera på det som är roligast, det som lyser upp min vardag, då får det se ut som ett bombnedslag där jag bor.

Kan jag börja med det, då kanske jag kan hitta en väg ut ur den här negativa trenden.

Vad tror ni?

Hoppade över ridningen ikväll, inte på grund av att jag mådde dåligt eller för att jag inte orkade. Det var så tidigare idag, men nu kände jag helt enkelt att jag ville stanna hemma och titta på Idol, samt utfrågningen av de rödgröna på TV4. Jag tror det är en bra planering, ska ändå rida i morgon tillsammans med Sessan och det blir lite som "förr". ROLIGT!

Välfärd för ALLA

Sitter och tittar på valduellen som sändes på SVT med Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Tycker efter första frågan att Mona Sahlin ger det mest ärliga svaret där politikerna har det största ansvaret för allas välfärd (i hela landet), medan Reinfeldt ger dubbla budskap. Han menar att en arbetsför människa skall arbeta och frågan som nu gav de här svaren var om hur en familj där ena föräldern inte har jobb, hur de skall göra. Flytta, som så många andra eller stanna kvar i bygden? Vilket råd ger politikerna den här familjen?


”Vi satsar på att fler företag skall kunna etablera sig i glesbygden, men jag kommer alltid att hävda att jobb skall komma först”.


Ursäkta, men vad är det för svar på frågan? Vad skall familjen göra? Alliansen satsar på att företag skall kunna etablera sig, men vad ska familjen i den här situationen göra nu när den ena föräldern inte kan få jobb? Jo, de tycker att familjen skall flytta dit jobben finns, eftersom man inte ska leva på bidrag. Men är inte a-kassan en försäkring? Och det här med satsningen, hur lång tid skall det ta? Ska folk behöva lämna en trygghet de har, riva upp de och förflytta sig till en storstad bara för att politikerna bestämt det?


Ska de sedan kunna flytta tillbaka när den här så kallade ”satsningen” genomförts? Eller hur tänker Alliansen? Reinfeldt ger inget svar på frågan. Inget ärligt, vägledande svar. Det svar han ger nu visar bara på en tudelad regering som är rädd att tappa väljare ut i glesbygden.  De säger vad de tror kommer att locka väljare till dem, men om vi ser till verkligheten, NÄR kommer Reinfeldt egentligen satsa på något annat än storstäderna?


Aldrig. Det kommer inte att hända. Chansen är större att de rödgröna verkligen ser till att alla ska med. Att hela Sverige skall få en chans att bo och leva där man vill och kan. Man skall inte behöva tvingas till något bara för att någon annan säger att man minsann skall arbeta, men någon gång kommer man alltid att komma till en punkt där man kanske faktiskt måste ta sig en funderare på vad man måste göra.


Under tiden
, precis som Mona Sahlin säger så måste man få ett stöd och en försäkring. Man skall inte behöva riva upp allt med detsamma bara för att alla ska ha ett jobb. Alla (de flesta) eftersträvar att kunna jobba, försörja sig själv och få det man inte haft tidigare. Alla vill alltid ha det man inte kan få. Då är det bättre att verkligen satsa på de här få bidragsfuskare och inte acceptera svartjobb. Det är en kriminell handling tillsammans med bidrag i mina ögon, och bör straffas hårt. Men att dra alla över en och samma kam på en gång? Nej, det funkar inte så.


Folk måste se till att riskera mycket för svartjobb och bidragstagande, svartjobb överhuvudtaget, och staten, ni som straffar dem som lurar er på pengar mer än de som begår mord, ni av alla borde väl se till att skrämma skiter ur svartjobbare och dem som anställer svartjobbare?

I vilket fall som helst, mamman har ett jobb i dagsläget, pappan har det inte. De ska då inte tvingas att ge upp det här jobbet som mamman har, den enda tryggheten i dagsläget för att skickas till en annan del i landet för att söka nya jobb. Låt båda föräldrarna ha tid på sig för en omjustering, kanske kan mamman omplaceras efter en viss tid eller skaffa ett nytt arbete INNAN de tvingas att flytta. Och att tvinga pappan att flytta i förväg mot sin vilja, vad genererar det familjen? Ingenting, bara smärta och barn som inte har sin pappa i närheten, det ska då vara ett eget val. För en familj, speciellt, ska det vara en trygghet att leva, inte tvärtom. Det är precis det här som Mona Sahlin säger i debatten, och det är DET som väljarna måste inse.


Och det står jag för. Alla ska med, även Alliansen.  


Arbetslös, med hög arbetsmoral och flexibilitet.

Ja, ni vet, det klassiska.

Jaha, från och med idag kan jag härmed sälla mig till skaran arbetslösa ungdomar. Sitter förvisso fortfarande på HL och har ungefär 3,5 timmar kvar på mitt sista (?) extrapass för det här året, men jag anmäler mig arbetslös från och med det att jag sovit ut idag. På lönebeskedet gäller gårdagens datum som sista arbetsdagen så då får det vara så. Har fått jobbat mycket och hade antagligen arbetat ännu mer om det inte vore för de heltidsstudier som jag faktiskt bedrivit på sidan om. Och på tal om studier, jag är klar, klar med min gymnasiekompetens och därmed tar jag också studenten! Hurra för mig!

Jag känner mig som den här tjejen gör när hon springet ut till sin student! Bilden googlade jag efter och lånade från http://wilmaaaas.blogg.se/. Endast för att illustrera mina lycka över att äntligen slippa ha detta hängandes över mig.


*~~*~~*~~*~~*

När jag har alla papper hemma ska jag ha en liten studentfest och skryta över alla mina MVG (blandat med de G och få VG jag fick på gymnasietiden). Jag skulle tro att jag har ett relativt bra snittbetyg nu tack vare detta, blir intressant och se exakt vilket det blir, även om det bara är en siffra. Tur dock att administrationen tar en liten stund, då kanske jag har tid att röja upp den fruktansvärda röra som finns i vårt hus för tillfället. Usch. Innan dess kan kan jag inte bjuda hem någon, men när det väl kommer så ska jag bulla upp med smörgåstårta och fixa lite plockmat och bjuda (nästan) hela tjocka släkten.

Nåväl, åter till livet som arbetslös? Hur gör man? Jag vill såklart jobba, med något som jag skulle trivas med, men jag saknar utbildning förutom nu gymnasiekompetensen. Och då är jag nog inte så mycket att hänga i granen, tyvärr. Skulle tänka mig att jobba på förskola, inom detaljhandeln samt även inom städ. Har förstås inga specifika krav, det mesta skulle duga, men det måste vara något som inte sätter allt för stor press på mitt psyke och skadade hjärna. Så det där som CNC-operatör, tekniker och matematiker går förstås bort. Annars är det rätt öppet.

Vet ni av något jobb som är eller blir ledigt inom Sundsvall, Timrå eller Härnösands kommun? Tipsa mig!

Därför röstar jag på de rödgröna

Under hela sommaren har jag försökt att sätta mig in lite mer i politiken, dessvärre har det inte funnits tid eller lust men min spontana känsla var osäkerhet. I förra valet röstade jag på socialdemokraterna efter ett förvirrat ögonblick där jag trodde att en röst på dem skulle vara bättre än en röst på Miljöpartiet vad gäller regeringsvalet. Insåg ganska snart att en dumstrut skulle få pryda mitt huvud, skulle aldrig ha övergett den ideologi jag tror mest på.

Angående årets osäkerhet då? Jo, jag har länge gått och funderat på varför jag inte skulle rösta på Moderaterna och det blåa blocket när jag (eller Jonny, d.v.s vi) fått det bättre ställt i kassan efter de skattesänkningar som skett. Har i princip bara läst rubrikerna på aftonbladet.se och bland annat sett att de rödgröna vill ta bort RUT, vilket jag tyckte var helt sanslöst dåligt (bla).

Många grejer som den nuvarande regeringen genomfört kan jag tycka är ganska bra, men det som fick mig att ändra inställning var detta:

  • Jag vill inte som ungdom (om jag fortfarande hör dit) ha sänkt lön på grund av att jag är ung. Jag vill kunna anställas som vilken person som helst, med en konkurenskraftig lön efter min utbildning och erfarenhet. Jag skulle ALDRIG vilja ha halverad lön gentemot mina äldre arbetskamrater!
  • LAS är viktigt, för mig, för alla, inklusive ungdomar. Inga undantag.
  • A-kassan är en trygghet och skall inte vara högre för dem som arbetar inom ett yrke med högre arbetslöshet. Lika för alla.
  • Jag tycker om tanken på 30-35 timmars arbetsvecka, inte för att jag är lat eller så, men jag skulle gärna vilja ha lite mer tid över till annat. Min man? Hästarna? Barn? FRITID?
  • Jag är för att barn, ungdomar och pensionärer får bra, nyttig och gärna ekologisk mat. Maten på förskolan idag är en total skandal. Uppvärmd, energifattig mat som kallnar de 15-20 metrarna från katrinskåpet ut till matsalarna.
  • Som småbarnsförälder bör man ha rätt att kunna gå ner i arbetstid i förmån för sina barns uppväxt!
  • Jag är FÖR djurfria cirkusar, djur bör ha rätt att leva i sin naturliga miljö så mycket som möjligt. Likaså tycker jag att djur inom lantbruk bör hållas i så naturlig hållning som möjligt, samt att tidelag/djurporr skall förbjudas.

 Det här är de punkter som jag prioriterar högst, och jag tycker att ledordet solidaritet skall falla på allas läppar helt naturligt. Man hjälper varandra, någon gång kanske det är du, moderaten som står där helt handfallen och saknar jobb, är sjuk eller behöver ni idag inte vill ge andra. Och ja, jag kan glatt dela med mig av min lön i förmån för att förhindra att en nationell ohälsa uppstår på grund av en rad dåliga beslut.

Rösta rödgrönt du också!

 

Hur man muntrar upp sig själv? By shopping!

Tänker fortsätta med det jag höll på med igår natt, nämligen det om att jag hade försökt att dränka mina sorger under gårdagen. En sorg som inte var så påtaglig, men ändå god nog att skylla på när jag och Jonny var på Bauhaus, MediaMarkt, Hööks, Birsta City och slutligen IKEA för att kika på lite smått och gott. 

Behöver jag säga att kontokortet gick varmt i kortterminalerna på respektive affär? 

Hittade inget som föll mig i smaken på Hööks, men däremot en hel del på Kappahl där jag shoppade loss ordentligt. Har inga tröjor alls att ta på mig och de jag har är fula, slitna och väldigt tråkiga så jag kände att det var dags att ta itu med det nu. Till veckan skall jag rensa ur min garderob fullständigt och kasta alla kläder som jag sparat till den gång  när jag har gått ner i vikt, eller som jag aldrig använder av andra orsaker för att jag kanske kommer att använda dem, någon gång. 

Detta stoppades bland annat ned i shoppingbagen:

Även en till tröja som jag inte hittade någon bild på, men jag är nöjd med de inköp jag gjorde under gårdagen. På IKEA shoppade vi bara lite sängkläder, men ack vad nöjd jag kände mig (trots det höga priset).

Det randiga täcket är  själva verker mer mörkt med mer intensiva toner. Likielike!

R.I.P älskade vän!

Idag dränkte jag mina sorger över älskade M (mer om det snart), eller ja, egentligen inte. Igår var en tuff dag, jag grät många tårar och det har hänt att mina ögon även tårats idag. Han är borta, på en bättre plats där han slipper att ha ont, men trots att han inte finns i det här livet längre så känner jag hans starka aura. Kan man känna så? Jo, jag inbillar mig att det är så åtminstone. Jag känner den energi han hade och den inspiration han alltid gav mig, trots att han ibland hade sina dagar när jag bara ville strypa honom...

Lite av hans charm faktiskt. 

I onsdags stod jag och borstade honom på stallgången, kliade honom runt skapet och han njöt i fulla drag. Detta blandat med ett härligt mumsande på äpplena och sockerbitar som jag gav honom stup i kvarten. Han gick framåt och kikade ut genom stalldörren, solen sken på honom och jag bara kände inombords att det aldrig kommer att finnas någon lika älskvärd individ som honom i mitt hjärta. Att jag älskar honom så mycket och trots att jag bara skrek inombords att jag inte ville göra det här, så visste jag, jag visste vad som var bäst för honom.

Jag hanterar det här bättre idag och jag ångrar ingenting, däremot är jag förstås både bitter och förbannad över det faktum som ledde mig till det här beslutet. Jag är glad att han mådde bra på slutet, även om jag grät och grät igår över att det kändes så svårt för att han verkade må som en prins. Trots det faktum att buttan och vilan talade, han behövde inte göra mer än vad han klarade. Det liksom lurade mig på det sätt att jag ville hoppas på att han mirakulöst blivit av med artrosen. Vilket förstås inte skulle hända.

Idag är jag så glad över att han mådde bra, tänk vad hemskt att leda en stapplande häst ut från hästtransporten och se en häst som mådde otroligt dåligt. Min häst, min polackprins. Min smärta hade då varit ännu större än vad den var igår, och som kommer att fortsätta ett tag.

Nu har han det bra, i hästhimlen kanske han springer runt med min gamla Gurkan och äter gräs som om ingenting hade hänt.
    

Några ord på vägen

"Sorgen, är kärlekens pris. Tyvärr är det så.


Genom att älska någon, helhjärtat, oändligt, så vet man också med ens att det tar slut en dag. Men slutar man älska för det? Nej, så fungerar det inte. För mig var det så, när den värsta, rivande sorgen lagt sig, så insåg jag att det varit värt det. Att jag vilken dag som helst skulle kunna öppna mitt hjärta för en ny vän igen eftersom att han, det sorgliga avskedet till trots, gett mig så otroligt mycket mer. En älskad vän ska man sörja, det är den oändliga kärleken som får ett att må fördjävligt."


Word.

Ångest, oro och sorg

Vart jag än ligger, sitter, står eller går så omges jag av en bubbla fylld av ångest, oro och sorg. Denna bubbla har funnits där hela tiden, från början som ett skydd för verkligheten, ett skydd som har hjälpt mig till acceptans och bearbetning. Nu, nu förbereder mig bubblan på det sista inför avslutet. Antagligen är det löjligt av mig att älta detta dag ut och dag in, när  jag innerst inne accepterar det som är ett faktum. Det är bara det, att jag aldrig mer vill utsätta mig för det här igen, att må dåligt har jag gjort tillräckligt i mitt liv och jag vill undvika det i allra högsta grad i framtiden.


Skulle aldrig ha blivit så förtjust i min lilla polackprins, resultatet av det är nu detta, sorgen över att behöva ta någon annans liv. En kompis. Många lyckliga stunder tillsammans väger förstås upp det hela, men det känns ändå så fruktansvärt svårt och orättvist just för tillfället. Jag vet att det är det bästa för Moro, han ska inte behöva gå runt och ha ont. Det skulle jag aldrig acceptera.


Hela min vecka har varit en pina, mitt försök till att göra någonting åt den negativa spiralen misslyckades helt och istället föll jag till en djupare avgrund. Igen. Låg i sängen igår, klarvaken, jag som alltid somnar med detsamma. Ögonen fylld av tårar. Det närmar sig och jag vet inte hur jag skall klara av att lämna honom uppe hos Nässlander’s, även om de är professionell och otroligt trevliga. Det hjälper inte mig, det kommer ändå att vara sista gången jag får se honom i livet. Och det fyller mig av sorg. Hur gör man? Jag vill inte överge honom, men jag vet samtidigt att jag inte vill se det sista ögonblicket och minnas en hemsk bild av vår tid tillsammans.


Har undvikit att vara i stallet dessutom, extremt svårt att mötas av det alltid lika glada välkomnandet av honom från hagen. När det här är gjort, måste jag se över mitt liv, kan inte fortsätta så här destruktivt. Frågan är bara hur många gånger jag sagt det tidigare? Och när det äntligen kommer att ske? Känns ju väldigt motiverande i stunder som denna… verkligen.


Aldrig mer egen häst? Jo, antagligen.

RSS 2.0