Hur det blev med de provridningarna jag skulle göra?

Efter lite betänketid så valde jag att inte fortsätta rida på klubben jag provred i, det verkade absolut som en bra grej men jag var ju en aningen skeptisk efter att jag ridit där en gång. Fick tipset att testa ytterligare en klubb som jag är sugen på att göra, men vi får se inom kort. Skulle provrida en annan häst men av någon anledning fick jag en dålig magkänsla innan det så jag avbokade den turen. Bestämde sedan med en kompis att jag skulle skritta ut med henne och hennes fina hästar så det gjorde jag. När vi kom tillbaka från ridturen hade det blivit bestämt att jag ska rida hennes unghäst några gånger i veckan. För mig var det positivt i dubbel bemärkelse - det innebär ju att jag har en häst att rida ut med några gånger i veckan och dessutom får vara i ett stall där jag kan rutiner och få möjlighet att rida med min vän (som är en av de få jag har och som jag dessutom försummar).
 
Hästen då? Jo, det är en svart stor skönhet som endast är 4 år gammal. Gudasnäll och så underbart social - om jag hade pengar skulle jag köpa henne på stört. Min första ensamma tur tog jag i onsdag och det kändes som att jag var hemma igen. Jag som person och ryttare är väldigt defensiv när jag börjar lära känna en ny häst, nu känner jag henne från marken sedan tidigare men att sitta drygt 170 cm ovan mark på ett flyktdjur är ju som det är. Det första som vi stötte på var en stor stock som var superduperläskig. Lite senare mötte vi en äldre dam med en liten hund och i samma veva kom en fläckig ponny galopperandes. Läskigt. Vågade inte riktigt driva på henne som jag gör med en häst jag känner, hon backade två steg, tog ett steg framåt och stannade. Sen något osäker, men gick framåt.
 
Hade några sådana moment under vägens gång, men det var inte värre än att vi kunde lösa det tillsammans. Jag kommer att rida helt efter instruktioner från ägaren, men jag är så glad för det ändå. Ibland är det skönt att få veta hur jag ska rida och bara att få komma ut i skogen och luffa gör mig glad och lycklig i själen.  

Utkast: Sep. 27, 2013

Liten uppdatering

Sitter i Sundsvall och väntar på min man och bonusdotter. Hämtade upp min dator som äntligen varit på service, vilket också är en av anledningarna till att jag inte bloggat så mycket det senaste året. Min laptop har varit i princip död under den här tiden, men jag har inte fått fingrarna ur arslet förrän nu.

Ska dämed också försöka styra upp designen så att den inte ser överjäklig ut.

På G!

I morgon är det dags att shape'a upp och börja ta tag i måsten. Börjar med lite förberedande av bankärende eftersom jag måste åka in på mitt kontor för att ta reda på hur jag ska gå tillväga efter att jag blev skimmad i Turkiet. Jädrigt surt att ha förhandlat om ett pris på några produkter för att vid betalning överraskas om nekat köp! Blev av med vad jag trodde 3000 kr, men nu när jag har granskat kontor ytterligare så saknas det ytterligare 2000 kr. Extra surt för en som är arbetslös.

På tal om arbetslöshet så ska jag inom kort få komma på en arbetsintervju. Vart kan jag berätta senare, men kanske lyssnade min egna lilla Gud på mig och lät mig åtminstone få chansen. I så fall tror jag att en kortare praktik kommer att ske först, men det är egentligen bara bra så att jag får visa att jag inte är den som ligger på latsidan. Jag förtjänar ett jobb och så är det bara!

Nåväl, tillbaka till ämnet. Efter det fortsätter jag dagen med ett besök hos naprapaten, bävar lite inför det faktiskt. Är rädd att han kommer att bryta mig sönder och samman... Sedan blir det bank, Hälsohuset för uppsägning av kort (har insett att årskort inte fungerar för mig) och sedan hem och tvätta vinterkläder mm.

Güle güle

ps. Jag tittar åter igen på hästar, vill ha! ds.

Ett arbete vore skönt

Vad ska jag jobba med? Det är den stora frågan som jag försöker besvara för tillfället. Mina karriärtankar har ju alltid gått i en hisnande berg- och dalbana från jurist till brandman etcetera. Ni som känner mig vet ju den här historien redan, men det är lite komiskt hur tankarna gått. Av någon anledning kommer jag alltid in på att jag älskar kor, att jag skulle vilja jobba med djur på något sätt. Det är där jag känner mig hemma.

Fast i ärlighetens namn så vet jag inte vad jag ska hitta på. Känner mig bara så uppgiven när jag kommer till det här med karriärval och vart jag ska börja. Det enda jag vet är att rena studier inte är rätt väg för mig att gå nu. Nu ska jag få komma i kontakt med en jobbcoach som ska hjälpa mig lite, och det skulle verkligen underlätta en hel del.

Om jag går tillbaka in på att jobba med kor så ligger avbytare närmast till hands, men det faktum hur arbetsdagarna ser ut skrämmer mig. Det är inte något som lockar överhuvudtaget.

Att inte veta hur eller vad jag ska syssla med får mig att må illa. Jag vill bara få ett fungerande liv och leva en normal vardag. Några har sagt till mig att man jobbar för att kunna ha en bra fritid och kunna göra det man vill. Håller verkligen med om det men det är ju en fördel att känna att arbetet är stimulerande. Vad gäller lön så behöver jag inte tjäna överdrivet mycket pengar, men jag ljuger om jag säger att jag inte drivs av att tjäna pengar efter det jobb jag utför.

Och. Jag är en jädrigt bra person att ha som anställd, för jag jobbar hårt för att få mig själv att vara nöjd, men framförallt för att kunder, medarbetare och företaget ska känna att jag jobbar även för deras skull.

Sep. 16, 2013

Då var första provridningen färdig och det var alltså den i grupp på en ridskola. Nu är frågan hur jag ska göra i fortsättningen. Spontan så måste jag säga att jag tycker det är otroligt tråkigt att rida på ridskola. Hästen jag red idag var inte någon dröm så här första gången, och vad kan man begära i början och dessutom efter flera månaders uppehåll. Men har man en egen häst så har man iaf möjligheten att träna dagligen om man så vill.

Ordinarie instruktör var inte på plats under kvällens lektion, vilket får mig att vilja provrida ytterligare en gång innan jag bestämmer mig. Kanske skulle jag testa på att rida på min gamla klubb också, nu när det har kommit tillbaka lite vettigt folk dit.

Något annat som störde mig var min höft som inte ville hänga med. Jag har bestämt mig för att ringa en naprapat i morgon för att kolla upp det. Nu är jag grymt otränad, men min vänstra höft hängde inte alls med och i lättridning i trav, samt nu även i galoppen, hängde mitt ben bara och sladdrade. Efter en ridolycka när jag var barn så har min vänstra sida alltid varit extremt mkt svagare än normalt, vilket förstås märks extra mkt när jag är otränad. Nu var det dock så väldigt stor skillnad att jag vill kolla upp saken.

Provridning på G x 2

I kväll är det dags för mig att provrida i en grupp på en klubb som jag har höga förväntningar om. Det känns väldigt spännande, för så här på förhand känns det som att hästmaterialet är bättre än vad jag är van vid, samt att jag har hört bra saker om ridinstruktören som håller i gruppen. Återstår att se hur det hela slutar i kväll och om det här är något som kan ge mig mer än att harva runt på en ridbana i 60 minuter.

Jag har haft lite up's and down's i min ridkarriär och nu känner jag att det är dags att få in lite mer stabilitet och förståelse. För att underhålla ridningen och det vi tränar på ska jag även försöka att hitta en delfoder-/medryttarhäst ett par gånger i veckan. Därför har jag också bokat in en provridning på en privat häst under morgondagen. Späännande!

Plötsligt händer det!

Hej!
 

Efter drygt två års uppehåll, med enstaka inhopp, fick jag ett plötsligt sug att starta upp bloggen igen. Vid lunch i dag landade vi på Midlanda efter två härliga veckor i Turkiet. Lägger upp några favoritbilder en annan gång. Jag har lagat riktig svensk husmanskost och ätit leverstuvning med ris till middag, samt hunnit med att ta med mig min man och hans 16-åriga dotter till vallokalen för att delta i kyrkovalet 2013. Ni som känner mig sedan tidigare vet att jag bland annat står bakom kampen för allas lika värde, varför min röst också föll på Socialdemokraterna.
 
Jag hoppas att jag ska kunna marknadsföra mig själv på ett relativt bra sätt genom denna plats. Kommer därför då och då varva seriösa inlägg bland allt ordbajseri om mig själv. Hoppas givetvis att jag kommer att uppdatera bättre än min saknade vapendragare Överste Morr, som ständigt lovar men aldrig håller att hon ska uppdatera bättre. Hon satsar mer på kvalitet medan jag satsar på kvantitet. 
 
Och jo, jag ska försöka ändra min design på något vis. (Någon som vet varför det blir understruken text?)
 
Kärlek från Strindlund ;)
RSS 2.0