"Du kan väl blogga sen.. ?"

Jag har klippt lugg, och jag är underbart snygg!

(Nu är inte jag som Carro och lägger upp bilder, men håll till godo, ni träffar mig snart)

Adiós!

Åhhh, vilken underbar daag!

Upp i morse, ner på affären, dusch och besök hos mormor och morfar. Godaste hemlagade köttbullar och makaroner med världens godaste gräddsås till, lite surr och fika efter det. Ner till pappsen, på väg till Hörnan och köpa lördagspåse (trav) och bingolott. Nu hemma (hos Jonny), bloggar och röjer undan, sedan "svärföräldrar" på besök, efter det in till farmor, äta mat med familj, sen hem, lämna Jonny, bort till mormor, spela bingolotto, samtidigt spelar någon in V75, sen, mamma och titta på trav och umgås.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN WAYNE!

Vi firar denna dagen, för två storheter!

Lyckan ler... åt mitt håll!

Nja, inte riktigt, men på bara några dagar har det hänt två positiva saker ang. den ekonomiska delen. Nej, FK har inte tagit ett beslut ännu så jag står fortfarande utan inkomst och den andre myndigheten jag tyvärr måste vända mig till har inte gjort ett skit.. Men det är ju också så, att det finns vissa stående utgifter varje månad som måste betalas, och vissa oförutsedda utgifter som alltid brukar passa på att dyka upp när man tror att man kommer lindrigt undan en månad.

Ja, och jag min arma stackare, får tyvärr lida för min dumhet ibland. Men då har jag dem där kontakterna som man skall ha ibland, tack vare mitt tidigare liv på nätet dagar/kvällar/nätter i enda... 500 kr, *poff* makulerad, 300 kr *poff* makulerad. Jag har alltså tjänat ihop -800 till 0 tack vare mina underbara kontakter! Det tackar jag för!

För övrigt så grattulerar jag Carro på bemärkelsedagen! Grattis!

Det ska´ va´ gott å´ leva!

Sitter ute hos mamma nu och har precis ätit en god middag.. Det blev en sen middag, för ugnen ville liksom inte grädda min potatisgratäng så som den skulle. Dessutom, mitt upp i alltihop så ringer vedkillarna om att de var på gården om ca 20 minuter vilket innebar att jag och Jonny fick åka iväg i all hast. Nåväl, det där ordnade sig, och vi fick lite extra ved då det hade blivit sådant strul.

Har tagit en kort promenad idag, och i morgon blir det till att stapla 5 kubikmeter ved.. Antar att det är relativt bra motion, men ändock skall jag försöka ta mig ut en tjugo minuter. Känner mig enormt inspirerad, allrahelst då jag liksom stramat åt tyglarna alldeles lagomt så här i början. Egentligen vill jag se resultat på en dag, men det går inte, utan jag har fått acceptera att det kommer att ta tid. Mitt mål är min nästa födelsedag, den 26 januari 2009, att kunna ha gått ner till min målvikt. Det kan verkligen behövas!

Jag känner mig så stark, att jag även skulle kunna vara på väg att hitta tillbaka till rätt väg, och jag hoppas att jag gör det. Det vore fantastiskt! Fast, det är väl lika bra att inte ropa hej ännu.

Annars kan det kvitta!

Adiós.

Det fortsätter att minska!

Idag gick jag hela 7 minuter snabbare än första gången!

image24

Det är 3 minuter snabbare än förra gången.

Översittarkärring!

Försök att komma med något annat än det du gör idag, Maud Olofsson. Att stå i partiledardebatten och bara mala en massa skit och inte komma med något som håller är skrattretande. "Vi är bättre än er", "Vi har kommit längre", "Ni har misslyckats" etc. Man kan inte bli annat än frustrerad när man lyssnar till denna pajkastning till det rödgröna blocket! Socialdemokraterna fick totalt sett större mandat om man jämför varje enskilt parti med varandra. Att det sedan finns de partier som är så fruktansvärt kåta på att få en plats i regeringen, att de vänder kappan efter vinden, är ett stort skämt mot majoriteten i Sverige!

Hetsjakten mot sjuka och arbetslösa är fruktansvärd.

För att vara sjuk idag, måste man vara frisk. Med den synen, så försvinner de som inte har stöd och orkar strida mot beslut som tagits över huvudet på proffesionella och rutinerade läkare och den sjukes ord/symptom.. Och dem som orkar, och får stöd, dem måste vara friska eftersom det finns tid och ork att sätta sig emot det beslut som övervägs att fattas.

Det finns ingen acceptens mot sjuka och arbetslösa idag, det är fult och värdelöst att vara det.

  • Är detta ett sätt att hjälpa människor på?
  • Är detta något som ni är stolt över? Att putta svaga människor ännu längre ned i det svarta hålet.
  • Hur tänker man när beslut som detta tas? Att vara sjuk inte skall vara acceptabelt? Att man tror att man skall komma åt dem som "fuskar" genom att minska den lilla ersättning som finns idag.
Aldrig att detta är ett solidariskt tänkande.

Motivera, och gör något aktivt mot detta! Det går inte att höja avgifter och minska antalet sjukskrivna bara för att det finns dem som har bestämt att det inte är acceptabelt att vara sjukskriven. Snälla, det är inget man ber om, att vara sjukskriven eller arbetslös. Alla vill arbeta, och dem som inte vill eller kan har med största sannolikhet en god anledning till detta.

Det är inte konstigt att antalet sjukskrivna minskar med tanke på den politik som finns idag. Är man utbränd, deprimerad och inte känner någon ork för livet överhuvudtaget, hur är det då tänkt att man skall kunna sköta sitt jobb på ett proffesionellt sätt? Tack, för att ni tvingar dessa människor ut i jobb igen, trots att de för närvarande inte är kompitabel att göra det dem kan. Arbetsgivarna vill INTE ha tillbaka sådana människor, och ger hellre chansen åt ny arbetskraft tills att den ordinarie har tillfrisknat.

Jag må vara lat när jag är hemma på min fritid, men jag ÄR en arbetsmyra när jag kan ge 100%.. Vilket jag inte kan nu, och det är många med mig. Jag och andra VILL arbeta, och på grund av detta så tror jag att att det är vi som vill arbeta mycket, och är lojala mot de företag vi jobbar för, är dem som tillslut går in i väggen och inte orkar mer. Att det behövs en paus, för att rehabiliteras och lugna ner det som fått dig att gå in i väggen, eller reda ut det som gör dig deprimerad och på grund av detta, gått in i väggen.

Det räcker att man är bra, och kan sitt arbete.. Man behöver inte ta på sig mer ansvar än det är tänkt från början! Man skall kunna få fortsätta att leva, utan att bli ifrågasatt av dem som inte har en aning om vem du är.

Tänk grönt, och det klirrar i kassan!

Var precis ner på den lokala affären en sväng för att inhandla några delar inför morgondagen.. Och självklart så hade redan min lilla hjärna övertalat mig om att lite snarra, det ska vi allt ha. Ja, sagt och gjort, men vad ska man säga? Lingonen gör sig som vanligt påminda var fjärde vecka och begäret är ännu större än vanligt, vilket inte gör det enklare.

Struntsamma, det var inte det jag tänkte blogga om idag, utan hur överskad och glad jag blev över att ICA Nära i Söråke har införskaffat biokassar, dvs kassar som är nedbrytningsbara och går i princip att slänga på komposthögen direkt! Ett stort plus till min fd. arbetsplats! Fast jag, som igår kväll faktiskt, kommit på världens briliantaste idé tycker det var onödigt att jag inte hade sett det tidigare..

För övrigt så har jag bestämt mig för att minska antalet negativa bloggar, och istället övergå till en positiv och humoristisk blogg! Mja, vi får väl se hur det går, men alla vi hoppas väl på att det går bra.. För tom jag har börjat tröttnat på min sega, trökiga blogg.


Tips till att spara pengar och värna om miljön:

* Om du bor i hus, byt ut din 190 l soptunna mot en 80 liters tunna. Börja källsortera, och spara 1000 kronor/ÅR!
* Köp tygkassar att stoppa varor i, och köp avfallspåsar som är helt nedbrytningsbara och spara närmare 100 kronor/månad. (Nåväl, nu överdrev jag säkert, men 100 låter bättre än 50).

Listan kommer eventuellt att fyllas på.

Adiós.

Att promenera betalar sig..

Och inte bara i kondition, för tänk alla soppapengar som sparas av att använda benen till affären 200 meter bort.

Ja, för jag har liksom bestämt mig för att få bra kondition. Precis, som vanligt i början av året.. Det brukar hålla en månad, och sedan är jag stillasittandes i 11 månader tills att det minsann är dags att jag börjar ändra vanor igen. Puuhh. Jag är redan utmattad, gick visserligen samma sträcka idag 4 minuter snabbare än förra gången.. Om det berodde på att jag mest ville hem, låter vi vara osagt. Fast, jag tycker åtminstone att det är relativt trevligt att promenera nu och jag vet inte varför. Jag flåsar mer än en 200kgs flodhäst  på mina promenader, och min hållning gör att det smärtar i rygg och axlar. Beror väl i och för sig på  att  det är obefintligt med muskler i hela min kropp, men jag försöker i alla fall att sträcka på mig.

Sen, har jag inte druckit julmust på 10 dagar, vilket får anses som rekord. Skulle bara behöva sluta äta alla 23 rostade smörgåsar varje dag så kommer ju det här att bli riktigt bra. Och just ja, all chips och annat snask måste ju också bort.. Meen, jag känner mig inte riktigt redo för det ännu. Har dessutom planer på att ringa min morfar och göra promenaderna till en vana varje dag, han är ute och går en timme om dagen, vilket i och för sig är i snigelfart, men får ändå anses som väldigt bra.

Carro, du är välkommen tillbaka till mitt liv.

Adiós!
RSS 2.0