Det blir Nyår på Korsvägen 2 trots allt!

Vi hade inga som helst planer för kvällen, men på ett svep har vi slängt ihop lite go´middag med förrätt, huvudrätt och efterrätt. Man tager vad man haver, och i annat fall åker man ner på ICA för att införskaffa små detaljer! Ikväll blir det bröllopsskumpan som vi fick av Carro, några öl och filmmys, perfekt nyårsafton enligt min åsikt.

Till helgen blir det en årssammanfattning, mycket bra har hänt 2009 och det måste jag hylla!

GOTT NYTT ÅR!

Ät för att leva, lev inte för att äta

Under gårdagskvällen var jag i urkass kondition, länge sedan jag mådde så illa som jag gjorde då. Ångestattacken var närmre än någonsin, men som (o)tur är räddades jag ur situationen. För första gången någonsin kände jag av tröstätandets effekter så väldigt uppenbart, nästan som natt och dag. Om och när jag mår dåligt så blir jag väldigt ynklig och tittar på Jonny med ledsna hundögon, så igår gjorde han en skinkmacka till mig när han själv skulle ta en. Vilken tillfredsställelse för själen! Från att ha legat i soffan med ångestsymtom kändes det som att jag kom tillbaka till verkligheten, helt sjukt, men sant. Mådde förvisso inte som en prima ballerina, men plötsligt kändes det mycket bättre. Nästan så att jag blev illamående av min upptäckt, har som sagt aldrig känt av sådana stora skillnader trots att jag tyvärr tröstätit mig ur jobbiga situationer mer än en gång i mitt liv. 

Ska jag se det som ett bra eller dåligt tecken?

Förut har jag alltid varit medveten om mitt tröstätande, mitt firande av att jag inte mår dåligt eller då det varit "myskvällar" som späckats med ätbara ting, men inte så pass medveten att jag känt av en "förbättring" av mitt handlande. Jag borde å ena sidan tycka att den reaktion som blev, illamåendet av tillfredsställelsen i fortsättningen ska vara ett tydligt motiv till att avstå tröstätandet, men å andra sidan så hjälpte det mig verkligen mot att bryta ihop totalt. Det blir lite av en konflikt där, en konflikt jag måste ta ett bra beslut om. Det enda rätta beslutet är att avstå tröstätandet, men ni förstår mitt dilemma?  

  

Lysande start på skådespelarkarriären

Usch vad det är kallt ute OCH inne, måste elda men jag sitter och drar ut på det för att Jonny ska göra det, haha. Sitter och försöker läsa lite om kristendom och islam, samtidigt som jag försöker att förstå hur jag ska lägga upp det här. Det bästa idag i studiesammanhang är att jag insåg att det var tre större uppgifter istället för sex stora, då blev jag glad och lite lat. Förstås. Det kändes så orimligt att behöva göra sex stora arbeten på fem veckor, så det blev lite av ett lyckorus när jag insåg att jag endast behövde göra hälften.

Är trött, i vanlig ordning så jag tror att det får bli lite upprepning av det vi fick lära oss som barn på kyrkis genom läsning av kurslitteraturen. På tal om det så tyckte jag det bästa med kyrkis var att vi fick fika o´boy med smörgåsar, leka med varandra och ibland äta marängswiss när det var något extra särskilt. Hade inte någon förståelse om varför vi var tvungen att sitta och lyssna på historier ur barnbibeln. Det var dock aldrig tråkigt där och ibland fick vi göra teater. Vilket påminner mig om att jag hade en av huvudrollerna i en uppsättning där jag spelade Maria. DET ska jag skriva upp i mitt CV, så kan jag söka olika roller också i framtiden.  

Porslinshästar inlindade i skumgummi!

Uff, jag står verkligen i fel stall. Jag är en förespråkare av att en häst skall få leva så naturligt som möjligt. Med andra ord skulle jag helst av allt ha Moro stående på en riktigt fungerande lösdrift samtidigt som jag har möjlighet att ta in hästarna i stall när det behövs. Med en fungerande ligghall så ska man inte behöva det, men den möjligheten måste ändå finnas (enligt lag dessutom). Jag är heller inte så förtjust i att täcka hästarna så som alla gör under vintertid och jag vill absolut inte att hästarna ska ha täcke på sig inne under natten. Istället vill jag att hästarna har fri tillgång på grovfoder för att hålla värme och sysselsättning igång, det fungerar det dock inte på alla hästar, så då är ett extra täcke och lite halm ett gott kompliment.

Dock är även jag anpassningsbar och jag har faktiskt täcke på Moro under natten, han blir lätt stel och om jag kan förhindra det så gör jag gärna det. Eftersom han lätt blir stel och understimulerad av att stå i box så skulle lösdrift dessutom göra honom gott. Nu är det inte så och det är för tillfället inget alternativ heller, istället står han i en frimärksstor hage med knappt om utrymme för lek och bus. Det går egentligen emot alla mina principer, men samtidigt blir han motionerad så gott som dagligen och han ser inte ut att må dåligt. Och ja, han är täckad i full mundering när det är -15 och nedåt, jag har faktiskt två täcken på honom då.

Jag vill hellre ha honom ute dygnet runt om vintern än dygnet runt på sommaren då det är så fruktansvärt mycket mygg och knott ute, det räcker att de dagtid ska behöva stå ut med broms och flugor som svärmar omkring dem ständigt.


Nåväl, nu går han ut vid åttatiden på morgonen och kommer in runt sjutiden. Elva timmar ute får vi väl klara oss på, värre är det med andra hästar som får spendera fyra till fem timmar ute på grund av att det är tio minusgrader. Min gräns skulle väl gå vid -30 grader, men det är mest för min egen skull i sådant fall.. För fryser ihjäl, det gör dem inte med rätt hantering.

Tankar

Nu har det slutat att snöa, åtminstone för tillfället och jag ska strax gå ut och skotta av det från gården. I morse hade jag utsläpp av hästarna och efter det skulle jag träna med Sessan, men jag tvingade med min nattjobbande man som varit vaken sedan 15.00 dagen före eftersom jag snabbt ville bli klar snabbt. Såg hur han ångrade sig att han sagt att han kunde följa med, men han gjorde det ändå och det uppskattar jag. Det blev alltså ingen träning med Sessan idag..

Vet inte riktigt vad som har hänt de senaste dagarna, men jag har bara känt mig extra trött och ganska down. Har inte alls varit samma person som jag varit under de senaste veckorna, med undantag för enstaka timmars jobbiga stunder. Det här stör mig så otroligt mycket. Ska det behöva vara så att jag behöver min dagliga ridning för att inte hamna i den här fällan igen? Kanske. Jag vet i alla fall att när jag köpte Moro i början och det gick trögt med ridningen så drog jag bara ut på det extra mycket, men när jag kommit igång några dagar då kändes det genast bra. Sen kom den där vilan som jag ville lägga in, det blev en dag och det blev två dagar, oftast blev det en tredje dags vila och det medförde ytterligare en dags vila. Sen var det bara så att jag kände mig tvungen att komma ut, och då höll vi uppe lika länge för att sedan vila igen. Det upprepade sig hela tiden..

Första dagen var ju medveten, andra dagen var mer "ähh, inte dör han av två dagars vila", tredje dagen ville jag helst inte åka till stallet eftersom jag bara ville ligga i sängen och tycka synd om mig själv, samma sak fjärde dagen. Känner nästan igen det här lite nu, skillnaden är att jag inte låtit honom vila lika mkt nu som han gjorde då. Drar mig lite för att rida nu, och detta kom efter den skrittvila vi hade tillsammans med fler utspridda helt rena vilodagar. Vi ska börja träna igång nu på riktigt, gårdagens ridning var relativt bra men då hade jag också sällskap. Det är lättare då.  

Äntligen!

Det är nästan så att jag får skämmas, har lämnat in sista samhällsuppgiften nu och det är inte alls i närheten av vad jag kan. Har varit trött rakt igenom hela kursen, har inte riktigt kunnat fördjupat mig på grund av min trötthet. Nu måste jag ladda batterierna och fokusera på religion a och psykologi b.

Ridning och shopping på schemat!

Idag vankades det ridpass i ridhuset med ridtjejerna, visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig då Moro flög som en dåre i boxen då jag tog in honom. Han var irriterad på något, vi var förvisso många i stallet och det fanns två busande hundar som kan ha fått honom störd, vet ju sedan tidigare att när det blir för mycket för honom så blir han lätt stirrig. När vi red iväg så var det inga problem, i ridhuset var lamporna avslagna men det hade vattnas i manegen så att det var alldeles sloffsigt och geggigt på vissa partier.

Började med lite lydnad, start och stop, för att få både honom och mig koncentrerad. Ibland får jag till det relativt bra (som i halvgodkänt) och vi får till en helt ok halt. Oftast är det dock så att jag sitter med alldeles för långa tyglar och får det till en utdragen halvhalt som slutligen blir en halt. Det där måste jag bli mycket bättre på! Travade igång honom och sedan samma sak där, start och stop, vilket också gick relativt bra. Han kändes pigg och alert, och jag tror dessutom att jag lyckades att rama in honom lite bättre. Mina ben har blivit mer aktiva (ungefär som att de lever ett eget liv) och jag kan parera honom något bättre än tidigare.

Galopperade lite och det kändes riktigt fint och skrittade honom sedan en kort stund för att sedan återuppta arbetet. Det låg två bommar i manegen, en mot mitten på medellinjen och en närmast karantänstallet som vi använde oss av. Kände direkt att det är det här jag rider för, även om det bara är bommar att galoppera över så känns det otroligt roligt att komma rätt och inse att jag faktiskt har blicken och förmågan att kunna rida på lite bättre. Det enda som jag inte var nöjd med där var min oförmåga att göra halvhalter i galoppen, ibland går det snabbare och snabbare där jag tillslut inser att jag måste göra något åt saken. Glömmer jag halvhalterna och Moro bara rinner iväg, då blir också vägen sämre och sämre. Skulle aldrig fungera på en banhoppning!


Att visualisera till nästa gång:

* Halvhalter, alla gångarter (framförallt galoppen)
* KORTA TYGLARNA! (Hur svårt ska det vara?)
* Slappna av i axlar och skuldror!

Det här gjorde jag/vi bra:

* Blicken i bommarbetet!
* Galoppfattningarna (bättre än sist)


Mellandagsshopping: Jackan passade mig bra och jag tror att tränset kommer att passa bra till sadeln. Dock lite väl mycket blingbling för min smak, men det är helt klart mycket snyggare än det halvdassiga träns jag har nu. Dessutom inhandlades en jacka till Morr, som också var på halva priset. Den fanns i Large och jag kunde faktiskt ha den, men jag valde att ta den andra istället. Dock fanns inga thermoöverdragsbyxor, slut hos leverantören så de föväntade sig inget den närmaste tiden heller.

Nu blir det avslutningen på samhällskursen!

Hööks-rea:

Puuh, 40 minuters skottande från klockan 00.20-01.00 måste väl ge mig några pluspoäng? Fast på den tiden jag skottade föll ytterligare centimetrar som jag givetvis ville försöka få bort. Insåg dock tillslut att det inte var någon mening.. På smhi.se har de utfärdat en klass 1-varning om att det kommer att falla minst 10-15 cm snö under natten, härligt att börja morgonen med snöskyffling. Ångrar bittert att vi inte köpte den där snöslungan som vi gått och trånat efter så länge, men som jag varit för snål för att köpa. Självklart står en sadel högre i kurs, så Jonny han får gott vänta tills nästa vinter. Eller vintern därpå! hihi

Ska lägga mig snart men tänkte visa vad som finns på min shoppinglista till morgondagens rea-handel:

Lumberjacka, 239 kr.Ringde och hängde undan denna tills i morgon, ringde dock senare för att lägga undan en annan modell till lilla Morr men då pratade jag med en annan bitterpuppa som sade bestämt att reavaror INTE hängdes undan. Nåja, jag får väl hoppas att min jacka blev undanhängd åtminstone, den fanns i storlek XL och det gjorde inte den jacka jag egentligen ville ha. Länk

Om nyansen stämmer någorlunda med sadeln tänkte jag köpa detta träns för 249,50 kr:
Mycket mer än så tror jag inte min budget tillåter, tyvärr. Har egentligen inte ens råd med det där i och med att huslånet dras den sista och den första. Vilket påminner mig om att jag måste gå in på banken och kolla läget på kontot.. Tror det börjar att sina.


Detta skulle jag vilja handla:


Får se om jag tar mig in till Birsta i morgon, det snöar som sjutton!

Direkt från hetluften!

Nää, turtrosornas allra säkraste kort hjälpte inte Modo till vinst idag. Jag sitter och jublar inombords samtidigt som jag skulle vilja kläcka ur mig i ett sms till modoflickan att Herr Strömkulle-himself är bisexuell och visar intresse för pojkar och herrar utanför hockeyrinken. Fast inte ens jag är så elak i juletider, istället låter jag hennes utekväll vara en bra utekväll. Hon har annat att tänka på som tar alldeles för mycket energi från henne, förutom Modos förlust då förstås. Men jag undrar jag hur pass intresserad "Se och hör!" är av det här avslöjandet? De kanske kan ge mig några laxar i och med att påståendet faktiskt kommer från säkra källor, min "styvbror" vars chef som brukar festa med Herr Strömkulle ibland.. Det ni! 

Fast, styvbror och styvbror.. så ser inte jag det riktigt. Men pressen skulle lätt göra det! ;)


Nu måste jag sätta igång med sista samhällsuppgiften, har åtminstone spånat under dagen på hur jag skall lösa den. I morgon blir det en snabbvisit på Hööks där jag ska inhandla lite smått och gott, samt att jag har en riddejt med Sessan och Dressyrryttarrinnan klockan 11.00. Mer om vad som finns på min shoppinglista kommer i ett senare inlägg.

Adiós

Julklapp till mig och prinsen!

Har beställt den här:

Tycker om min celinesadel så mycket att jag tänkte att en dressyrsadel i samma märke skulle vara en bra köp. Hoppas bara att den passar både mig och Moro, det är en arton tums med x-vid bomm, så risken finns att den är något för vid för Moro. Har dock förstått att det ska vara cutback på denna och det är bra till honom, har jag tur kanske det går att lägga en fårskinnspadd under. Det var så jäkla bra pris på den och jag kunde inte avstå att skicka efter den när den var nedsatt över tretusen kronor. En julklapp till mig och Moro, förhoppningsvis! Annars har jag fjorton dagars öppet köp och det enda som händer mig är att jag får stå för frakten tillbaka om den inte passar.  

Jag är med och tävlar!

Den här tävlingen är jag med i: http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=57259

Hoppas att jag vinner! Vore galet roligt att få bli Libresse´s VIP-bloggare under Göteborg Horse Show tillsammans med världens bästa Morr, som jag i sådant fall kommer att bjuda med. Det känns som att det är min tur nu, jag och Morran skulle bli ett oslagbart team för uppdraget.

God fortsättning!

Kom precis hem från stallet, kunde inte hålla mig särskilt länge.. När Jonny ändå skulle åka och jobba kände jag för att åka och rida. Sagt och gjort, for till stallet och gjorde i ordning min prins som var yvigare än han varit på länge. Tror han är understimulerad nu efter en viloperiod där vi gradvis ökat på träningen (läs: jag har varit för lat) och tanken var bara att skritta, men... jag insåg snabbt att Moro var ute efter något annat så vi skrittade bort till ridstadion och red på sandvägen. Alldeles innan vi skulle svänga in där hoppade fyra eller fem rådjur ut och över vägen. Moro stannade och tittade efter dem, men det var inte mer med det. På sandvägen lät jag honom trava, och han var på hugget, travade på som om vi red runt Bergsåkers travbana med långa steg. Saktade in en aning och då såg vi ytterligare två rådjur som stod i skogen. De hoppade ut på vägen och in i skogen igen, Moro tittade också den här gången på dem utan större reaktion. Så fort de var över på andra sidan satte han av i trav igen.

Red ned vid scoutstugan och tänkte att han skulle få galoppera lite, tror att han ibland kan läsa tankar för väl nere och jag gav signal om trav så fattade han galopp nästan direkt, och det gick fort framåt. Höll in honom samtidigt som jag bad till gud att rådjuren tagit en annan väg, för annars skulle det med all säkerhet bli tvärnit där jag flyger framåt och av honom. Vi mötte ingen och i en sista backe släppte jag honom och han tog i för kung och fosterland. Jag skrattade och njöt av den härliga ridturen i mörkret, snön lyste dock upp så mycket att det inte kändes särskilt mörkt.

Mysigt!


Nu ska jag se en film med Reese Witherspoon och Vince Vaughn, hoppas den är rolig.

God Jul

Under förmiddagen var vi tillsammans med Jonnys barn, fikade och öppnade julklappar, tittade in hos några stycken innan vi slutligen kunde gå ner till pappa och hans rara särbo/sambo. Vi åt en god middag, surrade och avslutade kvällen med diverse alkoholhaltiga drycker och för mig som aldrig dricker alkohol kändes likörerna väldigt starka. De andra fnös åt min åsikt och kallade mig vekling... Vi åt dyr choklad, tittade på tv och pratade och skrattade i flera timmar. Det var en riktigt trevlig eftermiddag och kväll! I morgon stannar vi hemma och då kommer Jonnys föräldrar på besök och äter middag med oss innan Jonny åker iväg och jobbar.

Har inte varit i stallet idag, saknar min prinsmulle att pussa på. Kommer inte att åka till stallet i morgon heller, Ida hjälper mig att ta hand om Moro under de här två dagarna, så tar jag nyår åt henne istället. Vi har ändå inte planerat något särskilt i år och då kan jag lika gärna ta hand om hästarna. Måste fundera på det årliga nyårslöftet, brukar fundera över det varje år men tar aldrig beslut om att avlägga något löfte.

Berätta gärna om ni brukar försöka med något nyårslöfte och vad i så fall, eller om ni helt enkelt skiter i det!


Fortsatt trevlig jul på er!


PS. Fick en urgullig klapp av Sessan, ett par tjocka och söta sockar med Mimmi Pigg på. Helt fantastiskt söta! Dock måste jag ge intrycket av att ha väldigt små fötter då de var en aningen små till mina gigantiska fyrtiofötter.. Hihi! DS.

Tisdag

Juletider innebär tråkighetstider för bilen, förra året i mellandagarna säckade vår Opel ihop totalt. I år har lampan "Varning för avgaskontrollen" börjat blinka okontrollerat på vår pensionärsbil. Det innebär en sväng in på Bilbolaget i morgon för en felsökning, billigt. Hoppas vi vinner 90 miljoner på V75´s superjackpot på onsdag, skulle faktiskt kunna tänka mig att nöja mig med 10 miljoner. Då skulle jag ta fem själv och dela med resten med min släkt och mina vänner.  

Idag stod det ridning på schemat igen och prinsen gav mig den bästa julklappen jag kunde tänka mig. Idag var det harmoniskt och det fungerade mycket bra. Jag aktiverar mina ben mycket bättre och Moro gick framåt riktigt fint och avslappnat. Fortsätter att påpeka att det är mycket att jobba på, vill inte att någon ska tro att jag ser mig själv som ett underverk i ridsammanhang. Fast ibland gör jag underverk, även om de är få och snabbt övergående. 

Gav Sessan en julklapp, men det var nog hon som överraskade mig mest med en julklapp. Hade absolut inte förväntat mig någonting, får så mycket av henne ändå och det är mycket värt för mig. Förstå vilka bra influenser hon har på mig... Världen har blivit en mycket bättre plats att leva på den hon traskade in i mitt och prinsens liv. I år får jag minst en julklapp! Den öppnas inte förän på torsdag morgon, men längre än så kan jag inte vänta. Hihi


I morgon blir det lite julstädning, förberedning av julskinkan och pimptajm av julgranen.

Måndag förmiddag

Vi skottade igår innan vi gick till sängs i tron om att vi bara skulle få skotta lite lätt på morgonen innan vi skulle iväg. "Visst..", sa Josefine och Jonny och tittade ut genom fönstret i morse.. Det tog oss nästan en timme att röja undan all snö som fallit under natten och vi var försenade redan innan detta i och med att jag stängde av klockan och sov en timme längre än tänkt. Skulle träffa Sessan i stallet, hon skulle rida Moro och jag ville förstås se hur det gick. Lärorikt att stå på sidan om och kika. Ringde 11.16 och förklarade att vi precis handlat färdigt, men att jag skulle komma till ridhuset och titta i alla fall. Hon berättade att hon hade mockat och fixat åt honom så jag slapp åka till stallet för att göra det idag, vilket jag uppskattar enormt mycket!

Tack världens bästa!

Trots att jag skulle ha en pluggfri vecka har jag suttit och försökt fördjupa mig i om vad jag tycker om en eventuell europeisk federation, Europas förenta stater. Om ni har någon åsikt så hjälp mig gärna med en kommentar om det. Det handlar främst om ett gemensamt försvar, polis och rättsväsende. Orkar dock inte så mycket mer, är trött som en gnu nu igen och jag kommer ändå ingen vart. Det blir spagetti och köttfärssås till middag idag och sedan ett besök hos min farmor och farfar, länge sedan vi var och hälsade på. Hoppas på gott julfika! haha

Kommer aldrig att bli någon rubrikmakare..

Sitter och väntar på att Jonny ska komma hem snart, ikväll blir det lax och potatis med farmors goda fisksås. Vågade inte testa gorgonzolan på honom med risk att få sitta ensam i ett hörn i soffan.. Hyrde Inglorious bastard på ICA i Söråker, har hört att den ska vara riktigt bra.

~~*~~*~~*~~*


For till stallet i morse, väcktes av ett sms från AK som undrade om jag var i stallet. Nej, det var jag inte, upp snabbt, på med kläderna och sen iväg. Det var -24 grader här i morse och i stallet var det lika kallt... Slängde på prottarna sina kostymer och tog ut dem, det var kallt men nästan vindstilla så alla fem hästar var pigga och glada. Angus drog en repa och fick med sig Moro, synd att hagarna är så små, min prins tycker om att busa och särskilt pigg är han nu när han inte fått gjort av med så mycket energi under skritterapin.

När jag var klar med allt 09.50 så kände jag att jag inte hade tid eller ork att rida idag, kände mig tvungen att bli klar med sista uppgiften i den här kursen. Blev jag det? Nej, men det är en annan historia. Satte mig i bilen, ringde Sessan och berättade att jag inte skulle rida idag och anledningen till det. Dressyrryttarrinnan skulle ju möta upp henne i stallet så jag kände att jag kunde ta det där beslutet med gott samvete. For hem, började att tokelda eftersom vårt kalla hus hade en temperatur på 16 grader och det var riktigt kallt. Det är så kallt ute nu, att det krävdes två lådor ved för att få värme i hela huset och normalt krävs det en. Eldar nu också bara för att vi ska slippa vakna jättekallt i morgon. Vi har elpatron, men jag är för snål för att använda den.. haha

Strax före elva fick jag ett samtal av Sessan som undrade om hon kunde få låna en benlinda till Lillians ben som inte var helt ok. Självklart. Frågade om hon skulle hoppa över ridningen då och hon svarade att hon inte ville rida när det var ett ben som inte var helt fräscht. Då, fick jag en snilleblixt och kastade snabbt ur mig att hon kunde ta Moro! Möttes av ett hjärtligt garv och resten är historia. Han var tjurig och de fick brottas lite, men sen älskade hon min lilla prins lite mer än tidigare. Svårt att inte älska honom. KUL med positiva besked också, så istället för skritterapi så blir det lite Hitleterapi till veckan och det tycker vi om. Moro också, innerst inne.

Hihihi

Lekfull prins

Här är min busiga häst:Moro var pigg idag, vi skrittade ut i max en halvtimme bara för att han skulle få röra på sig, samt att jag var sugen att rida. Efteråt i hagen var han busig som bara den, tyvärr hann jag inte få upp mobilkameran tillräckligt snabbt samtidigt som jag måste fly en lekfull häst som manglar mig på två röda om jag inte är med på noterna. Han naffsade mig i armbågen och jag hoppade till, varpå Moro hoppar åt sidan och ställer sig på bakbenen. Är det någon häst som skulle ha lätt att lära sig saker på kommando så är det Moro, han är verkligen intelligent och livfull. I filmklippet ovan ser ni en tendens på hur han gör, även om det inte är världens bästa kvalitet.

Tog även några kort på honom i hans nya kostym, köpte den förra vårvintern men den blev aldrig användbar. Är riktigt glad över att det är kallt nu, så han får använda den! Han verkar trivas i den..


Står och funderar:

Här är min prins och den riktige Prinsen busiga med varandra:


Har för övrigt tränat idag också, uppfriskande!

Kaaaallt

Usch vad kallt det är ute nu, minus åtta grader sist jag stack ut huvudet genom dörren och kollade läget. Håller på att elda här hemma nu, samtidigt som jag äter choklad ur aladdinasken och försöker att göra den sista uppgiften i samhälle b. Red med världens bästa tjejer idag, igen, jag vet inte vad det är men jag känner mig lyckligt lottad. Har förvisso varit lite off de senaste gångerna, men jag känner mig oftast inte som ett bihang som jag alltid annars brukar göra. Hahaha

Angående samhälle b, kommer nog inte få högsta betyg i den kursen, får nog vara glad om jag får ett VG. Jag har bara gjort ett halvhjärtat arbete i den här kursen och det kommer att synas på betyget. VG är dock bra, bättre än bra, men efter att ha satt en hög nivå i början så blir det lätt att åtminstone jag får småhög press på mig.


I morgon blir det träning, ridning och studier.

Moralkakor!

Undrar hur många i Söråker som faktiskt sett att gullfiberrakan sänkts från 90 km/h till 80 km/h? Jag och min pensionärsbil får inte direkt en högre status för att jag alltid skall hålla hastigheten. Sedan säkningen har jag blivit omkörd, minst en gång åt varje håll varje dag, utom nu när det varit snömoddigt. I´m a roadsnigel.. Eller inte. Jag sitter alltid och håller tummarna på att polisen ska stå och överraska bilisterna och ge dem en saftig bot, så här precis innan jul så att de lär sig någon gång. Men nej, hittills ingen polis i sikte.

Jag bestämde mig för ett par veckor sedan att jag skulle andas i trafiken och inte vara så fasligt trafikelak. Jag kan dock inte låta bli att störa mig på småpojkarna som kommer och lägger sig tätt inpå samtidigt som de blinkar med hellyset på motorvägen trots att jag håller hastigheten, och jag kan absolut inte förstå mig på idioterna som kör om i tätbebyggt område eller i en kurva för att de har så fruktansvärt bråttom. Det gör dock inte min trafikelakhet rättfärdigad.. Så, nu andas jag, är inte lika elak men känner mig trots detta en aningen stressad när det kommer någon som har väldigt bråttom.

Kan inte alla bara bli precis som mig? Fatta ett beslut om att andas och ta det lugnt? Halkan är här och trots det kör vissa som galningar. Har förvisso märkt en annan försiktighet hos de flesta, men det finns fortfarande alldeles för många som kan förstöra liv. Jag har också kört för fort och gör det titt som tätt, men aldrig på vägar med lägre hastighet än 100 km/h och OM det skulle ske så är det direkt efter motorvägen en kort stund för att sedan inse att jag blivit fartblind.

Nää, se upp alla fartdårar där ute. Om inte polisen tar er, må vildvittrorna göra det!


*tips* till läsare med polis i hushållet. :D

ÄNTLIGEN!

Inget bloggande på hela helgen. Har haft fullt upp med att stressa med samhällsuppgiften och nu har jag äntligen skickat in den till läraren. Nu är det bara den sista uppgiften kvar och jag hade tänkt att hinna med den tills på söndag så den här veckan är jag helt insnöad på studierna. I sådant fall får jag ledigt under hela julveckan innan kurserna religion a och psykologi b. Det hade suttit riktigt fint att bara behöva fokusera på julen och slippa stress..
Ha-Ha, slippa stress... visst!

Såg ni Idol i fredags? Det gjorde jag och jag åter igen galet förälskad i Calle och hans röst, tycker han gjorde en mycket egen version av vinnarlåten "Higher" än Erik, även om han klarade de ljusa partierna bättre. Helheten gjorde att Calle var den värdiga vinnaren i mina ögon, framträdandet har ni här:
I morgon är det dags för lite ridning och skoning för Prinsen, vilket lär bli trevligt! Tror Sessan och Dressyrryttarinnan också ska rida så då kanske jag gör sällskap med dem.

Trött

Vaknade i morse av att Jonny stod och klädde av sig, jag sov så tungt att jag glömde bort att han jobbat under natten och skulle precis till att krypa ner i sängen. Sov en timme till innan jag klev upp för att åka till stallet.. Träff med Sessan och Dressyrryttarinnan idag klockan 10.00, dock fick jag vända om och åka på banken på grund av en mindre nödsituation. Varken av dem hade anlänt och trots ett litet uppehåll på banken var jag på plats i stallet före dem båda. Vi gjorde oss i ordning och skrittade bort till ridhuset, trots att mina tankar fanns på annat håll idag.

"Jobbade" bara i skritt idag, mycket gymnastik och när jag tillslut började att hitta några knappar och förstå mig på lite mer. Min ridning var säkert inte den allra fagraste men principen fungerade och tillslut frustade och pustade Moro, riktigt duktig tycker jag. Sessan och Dressyrryttarrinnan var även dem nöjda, både Lillian och Carl gick bra idag. Har sagt det förut och säger det igen, skönt att ha dem båda med som kan komma med en input ibland när det inte fungerar. Idag tyckte jag förvisso att det fungerade utifrån förutsättningarna, eftersom mina tankar som sagt fanns på annat håll när vi red iväg.

Efter ridpasset fick Moro lite ultraljudsmassage, tror han tyckte det var behagligt. Hoppas att det tar bra!


*~~~*~~~*~~~*


Ikväll: Idol-final! (Givetvis)

En underbar mix mellan träningsfrek och latmask på gym

Igår var jag och Morran på bio och såg "Luftslottet som sprängdes", en riktigt bra svensk film. Ettan var också bra, men ganska brutal och tvåan var bara halvbra. Frågade innan om hon inte hade lust att börja sitt nya liv med mig idag och följa med mig och Sessan och träna, till min förvåning så var hon väldigt intresserad. Klockan 08.00 i morse var hon dock inte särskilt road av att hon lovat att följa med, inte jag heller eftersom jag har kommit på att det är så jäkla skönt att sova när man KAN sova. Tog hjälp av lite droger i helgen som var och efter det så har jag kunnat sova ganska bra, dock alldeles för få timmar för mitt eget bästa.

I vilket fall som helst infann vi oss på Hälsohuset strax efter klockan nio i morse och på parkeringen från fönstret möttes vi av en pustande och stånkande, men leende blådåre på uppvärmning. Hon började före oss och utan henne hade vi slutat innan henne också, men det var bara att kämpa på. Jobbigt som sjutton var det, men av någon anledning känns det riktigt härligt efter ett tag.. Jag tror och hoppas på att den lilla latmasken (a.k.a Morran) har rejäl träningsvärk i morgon, det förtjänar hon och dessutom har hon då en anledning att inte gå på föreläsningen som inleder den nya kursen.

Själv satsar jag på att träna en gång i veckan fram till nyår, har en känsla av att det blir mycket framöver, men efter nyår får jag nog ta och jobba på och öka om det ska bli någon förändring i den fysiska formen. Jag tar det som det kommer, nu har jag dock varit en gång i veckan på två veckor och det är alltid en början!

Träningsdags!

Har ringt och bokat telefontid med min läkare, Fru Larsson kommer att bli kontaktad av Dr Larsson på måndag. Prinsen kommer att gå på vila under en period nu och då är det dags för mig att börja en rutinmässig egenträning på gymmet med Sessan. En träning som skall fortsätta även efter att vi börjar att träna igång igen på allvar.. Just nu behöver han dock lite semester. Tänkte att jag skulle följa med på torsdag (om det blir då) och jobba igenom kroppen lite. Känner att jag är i stort behov av det!

Pratade med dem på Hälsohuset om Fysisk aktivitet på recept, och jag vet inte om det endast var då det ingick, men en personlig tränare ingår i sexmånaderskortet eller helårskortet. Helt fantastiskt i sådant fall! Nu kommer jag förvisso att pushas av Sessan även där, men det vore skönt att veta hur sjutton man skall lägga upp träningen. Dessutom ska jag försöka att lägga om kosten nu igen, det fungerar inte det här, varken fysiskt eller psykiskt.

Hittade förresten mina träningsskor i helgen, de låg inkastade i en skrubb här hemma, men nu slipper jag träna utan.

En halvbra dag!

Sitter och lyssnar på Spotify samtidigt som jag pluggar, på min "blandat"-lista finns allt möjligt. Från Spice Girls till Iron Maiden, eller Jonny Cash och Lars Eriksson & Elin Sigvardsson. Har verkligen blandad smak, och ofta tycker jag om musik som jag kan sjunga med i eller ger en härlig feeling. Där ligger singer-songwrigther högt i kurs, kanske något att satsa på? Eller nej, jag kan inte sjunga särskilt bra.

Var i ridhuset idag, det gick inte särskilt jättebra som det har gjort tidigare. I samrådan med mina två övervakare är det dags för morotsterapi och skritt ett tag framöver. Morotsterapin tillämpar jag förvisso dagligen, så det blir inget nytt. Måste hålla igång Moro trots vila, hans kropp mår bara bra av att få röra på sig och det var lite annat när han stod ute hos mamma, på Sessans mark. Då hade han stora ytor att röra sig på och en ettrig liten russhingst som jagade skiten ur honom. Han sade aldrig ifrån heller, det är han alldeles för snäll för..

Bytte boxplats idag eftersom den mellanstora boxen (Tinka/Mitys gamla) blev ledig för drygt en vecka sedan. För första gången när han kom tillbaka efter ridningen slängde han sig ned och rullade runt. Lite glädjetårar där, har varit rädd för att han inte kunnat det i den förra boxen som egentligen var något för liten för honom. Nog för att han kunde ligga i den, men att få rulla hör till alla hästar rättigheter och han har säkerligen stått och sneglat på sin granne som rullar flera gånger dagligen. Dessutom är det fönster i boxen så att han kan stå och titta ut! Bara fördelar!

Då blev jag glad!

Hipp, hipp, Hurra!

Sjukt trött. Sjuuukt trött!

Sitter och försöker utveckla mitt arbete i Samhällskunskap B men istället planerar jag och Morran hur vi ska gå segrande ur Robinson nästa år. Morran är rädd för att vi kommer att bli utröstade direkt, men det tror inte jag, så bra som vi är på att analysera och övertyga så tror jag att vi kommer att kunna pakta ihop oss med några stycken och vara kvar länge i tävlingen. Vi kommer då att kunna ligga på stranden, gå ner i vikt på grund av matbristen och samtidigt slippa göra särskilt mycket för att få vara kvar på ön. Sola och bada i pin... saltvatten? Schyst semester. Det lär inte bli någon gourmetmat och lyxsviter direkt, men det kan jag ta. Bara jag vinner.


Idag fyller Jonny år, har köpt en tårtbit och tårtljus som jag ska tända sen när han kommer hem! Jag tänker aldrig på åldersskillnaden mellan oss, men just vid våra respektive födelsedagar reagerar jag på det. Tretton jäkla år, skiljer det.. Jag förstår om folk höjer på ögonbrynen ibland när vi berättar att vi gått och gift oss och allt! Fast det är deras problem, vi är på samma nivå (oftast) och trivs med varandra.

Grattis buttface!

Kalasfika och svarthårig!

Moro har vilat i helgen, igår mockade Ida åt mig så jag hade en helt stallfri dag. Ville åka och pussa på honom men jag höll mig ifrån det. I morse/förmiddags när jag skjutsade hem Marie satt jag och funderade varför i helvetet valde att bli hästägare. Dålig sömn, mycket som måste göras och så vidare, det är uttröttande.. Jag är inte alltid så motiverad när jag åker till stallet, särskilt inte idag. Svängde in på stallplanen och möttes av en blöt hästkrake, min vackra prins! Klev ur bilen och gick direkt till hagen, där jag möttes av en kärleksfull blick. Han kom gående och han var så lugn och fin, pussade på honom och jag förstod direkt varför jag blev hästägare igen.

Kärlek!


*~~*~~*~~*

Idag har det varit en massa folk här. Jonny fyller år i morgon men då jobbar han och det betyder att det inte kommer att finnas någon tid för besök. Själv så vill jag helst inte bli uppvaktad Vi var på kalas igår också, mycket fika nu. Hade inför kalaset färgat mitt hår, brunt, men det blev svart.. Hoppas inte min frisör läser min blogg, senast jag var där sa hon: "Åhh, ditt hår är så fint nu när du inte håller på att färga själv hemma och så där!" och "Du har sådan fin färg i håret!".

Så här blev resultatet:
Ja, och jag är snygg i svart hår också!

Pensionärerna, Sessan och jag..

Har inte bloggat sedan min panikångestattack för någon dag sedan. Jag kände verkligen att ett plattfall var på väg efter två MVG i två kurser, men nu har jag kommit igång med mitt arbete. Mailade min lärare och frågade om jag inte kunde få lämna in uppgiften på måndag och det var inga problem. Skulle kunna lämna in den i morgon men jag och Jonny ska handla julklappar och lite annat på förmiddagen och på kvällen är det insläpp av hästar och sedan Idol.

Jag tycker alla tre är ruskigt duktiga, men jag tycker att Calle är den allra värdigaste vinnare av Idol 2009. Han har utvecklats mest av alla och det är det tävlingen går ut på, tycker jag. Nog för att Erik är duktig han också, men han har briljerat hela tävlingen igenom.

*~~~*~~~*~~~*


Idag tog jag mig i kragen och följde Sessan på gym, ganska trevligt faktiskt. Det var en massa pensionärer, en av gubbkarlarna kom och pushade mig samtidigt som han lade på fler vikter. Det var vid den där maskinen som man ska sitta med armbågarna i en 90-gradig vinkel och pressa ihop, den allra värsta övningen som finns och där jag är absolut svagast. Självklart skulle han komma till just den..

Fick avvika lite tidigare än henne eftersom jag skulle iväg och rida innan klipptiden 12.30, men trots detta steg vi in hos Hagafrisören prick 12.30. Jag gick inte en minut försent från Halsohuset i Timrå med andra ord. I morgon ringer jag vårdcentralen för att avtala tid, det finns något som heter Fysisk aktivitet på recept och det ger några fördelar om jag skulle få det utskrivet. Alla ska ha rätt till det och eftersom jag har både den ena och den andra åkomman så kommer jag garanterat att få lite extra hjälp, 10 procents invaliditet, till exempel.

Sadlade på och stack iväg med Prinsen, blev en snabbtur på en halvtimme upp mot Snägden.


RSS 2.0