GODNATT

Jag får panik, känner mig riktigt hjärndöd nu. Jag vill bara klaga ikväll, orkar ingenting. Orkade inte att kliva upp i morse, har inte orkat att ta itu med uppgiften i samhälle b som skall vara klar på fredag. Det har redan gått en vecka utan plugg, mer än "restuppgifter" på svenskan och psykologin. Jag är trött och fattar ingenting, hoppas att jag kommer på rätt bana igen i morgon. Jag har verkligen inte tid att vara trött och helt orkeslös, i morgon ska jag åtminstone träna på förmiddagen och det ser jag fram emot.

Nu ska jag se Grey´s, missade förra veckan på grund av möte. Jag ska göra i ordning en macka, ta ett glas julmust och sedan lägga mig och sova. Jag måste sova!

GODNATT

Studieuppehåll

Fan. Jag sitter här med världens samvete, ett dåligt samvete. Igår lovade jag Sessan så stort att jag minsann skulle följa med på gymmet idag. Tror ni att jag höll vad jag lovade? Nej, för jag kan inte sova på nätterna som jag ska. Inte nog med att November är en skitmånad i sig, man ska inte få sova riktigt när man ska sova heller. Jag får dock skämmas. Hade det handlat om ridning hade jag med största sannolikhet släpat mig upp ur sängen trots att sömnen varit sisådär under natten.

Nya tag, jag kommer att bättra mig!

Var i alla fall iväg och red på min prins idag, har saknat det under de här två dagarna han har fått vila så jag tänkte att vi skulle rida en lite längre sträcka idag. Mycket skritt och lika mycket trav, för att komma igång och skaka igång de vilande musklerna. Moro var dock på hugget, så när han fattade galopp så fick han galoppera lite också, det var bara roligt. Tyckte att han kändes rak och fin i kroppen, inget snubbel blev det så Lasses trixande gav kanske resultat igen? Ska rida i morgon tillsammans med Sessan och dressyrryttarinnan och då kommer jag definitivt inte att banga.

Provred förresten i den där dressyrsadeln jag lånade från Cheval, den som låg högt över min budget. Den passade varken mig eller Moro, och det var väl bara tur eftersom den som sagt var alldeles för dyr. Behöver en dressyrsadel, men jag har ingen lust att lägga ut en massa mer tusenlappar än vad jag har. Av naturliga skäl. Vi får väl se hur jag löser den ekvationen, det är ingen brådska i alla fall.

Söndag fylld med shopping!

Moro har vilat i två dagar nu, har varit så trött och hängig och en ridtur hade antagligen suttit som en smäck men jag valde att åka till Birsta och fika lite tillsammans med Värmland istället. Passade på att shoppa lite, blev så kär i Mariettes scarf/sjal som hon hade runt sitt hår i fredags och jag satt efter det på nätet och letade febrilt. Kunde inte hitta den.. men idag, tror jag att jag hittade rätt, stämmer den här scarfen överens med den som Mariette hade på sig i fredags? 




 



Visst är det samma? GUD vad snygg den kommer att bli till min nya hårfärg, som jag skall fixa till om ungefär en vecka. Klipper mig på torsdag, så jäklar! Jag blev i alla fall så lycklig att jag handlade ännu mer trots att jag egentligen inte har råd. Har en massa andra måsten nu inför jul men jag hittade för en gångs skull något snyggt! En polotröja med kort ärm och en långärmad t-shirt. Det finns med andra ord lite mode i min vardag också, DET ni! Passade på att inhandla en julklapp också..


Har även beställt detta på H&M´s webbshop:





Vintervila?

Idag fick min prins besök av kotknackaren Lasse igen, fick beröm för att han ridits välbalanserat sedan föregående gång även om han fortfarande var något mindre musklad på vänster sida. Det var bara en marginell skillnad i korset nu, men nacken hade precis som jag misstänkt åkt tillbaka till det ursprungliga läget innan han var där sist och det korrigerades på båda ställen. Han pratade om hästars hållbarhet, att de är så tåliga och oftast inte visar smärta förän det gör riktigt ont. Var ganska intressant, jag som tidigare fick känslan av att han skulle kunna kommunicera med hästar kände det som en liten pik. Kanske är det dags för en skön vintervila där vi bara skrittar ut och har det mysigt tillsammans? Vi har ridit på ganska hårt de senaste månaderna och han skulle kanske må bra av att bara få lunka på i skogen? Jag skall diskutera detta med mina mentor, rådgivare och kära "syster".

Inte nu på en gång, men lite senare innan årsskiftet.

*~~~*~~~*~~~*


Fick för övrigt meddelande från min lärare i psykologi, kompletterar jag en uppgift så kommer jag med största sannolikhet få MVG i psykologi. Fifan, jag som bara fattat halvsju i denna kurs... Kan förstås inte motstå att få ett MVG i kursen, så jag jobbar vidare med detta och lägger samhällskursen på sidan så länge.

Dressyrarbete i Bergeforsen

Idag var Lise med mig till stallet och hälsade på, väldigt trevligt! Hon red Moro en gång i våras och det var verkligen roligt att kunna visa upp en helt annan häst den här gången. Det tog en stund innan hon hittade knapparna på honom, men när hon väl gjorde det så gick han riktigt bra och avslappnat. Tog några bilder med min reservkamera, min andra med 8 pixlar är också den död. Där har jag varit så klantig att jag inte hållit reda på kvittot och då går det i stöpet.. Har tagit kontakt med mitt försäkringsbolag för att kolla upp saken.

Som sagt, bilderna blev inte särskilt bra av alla jag tog, här kommer ett urval:



Här tror jag är ett bra exempel på att man kan rida honom i hög form, det är bara något jag måste förstå mig på.









Det var som sagt väldigt roligt att se någon annan att rida än bara Sessan. Jag satt och försökte ge tips som jag vet har funkat för mig eller sådant som jag måste bli bättre på, men jag vet inte om det hjälpte så mycket. Tror att Lise tyckte att det var roligt också. Hon fick lite tips av Sessan hon också så det tror jag hon tyckte var väldigt bra.

Fick några bilder på dressyrryttarrinnan också, alltid lika häftigt att se hennes arbete med Calle Pedal:






Sessan: Det var ingen idé att lägga ut någon bild på dig, det blev bara suddigt. Dålig karma idag kanske? :D

Renoveringen har tagit fart igen..

..Fast frågan är hur vi som verkligen bor I huset gynnas av det?


Den här bedårande lilla saken har flyttat in under vårt hus:



Vi har nu varit i kontakt med miljökontoret som lotsade oss vidare till någon som hade en fälla. När den, eller dem är fångad så ska de avlivas, risken är att det är en hel familj där nere. Mitt hjärta blöder och kanske har vi fått svaret på varför det är så djävulusiskt kallt i vardagsrumsgolvet. För den här renoveringen de utfört har pågått under två år tillbaka och de kan ha bott här under vintertid i flera år. Med tanke på hur det skrapade och lät under här för ett par kvällar sedan så är jag rädd för att min misstanke stämmer. Det MÅSTE finnas någon försäkring som täcker det här.. annars blir jag knäpp.

Vi har inte tur med detta, först bilen och nu det här. Hallelujah!

Min pensionär har blivit överkörd!

Grejt. Min pensionärsbil blev helt mosad på höger bakskärm idag när stallägaren backade rakt in i min bil med full kraft. Tur det finns försäkringar som täcker detta, men det är verkligen inte roligt och det värsta är att jag stod och såg på när allting hände. Tjoade och skrek i högan skyn, hästarna sprang omkring i hagen och undrade vad som stod på. Nåja.. sådant kan väl hända alla, huvudsaken var att det inte var jag som stod för påbackandet.

*~~~*~~~*~~~*


Tänk vad en god natts sömn kan göra, kände mig verkligen utvilad när jag vaknade 11.15 i "morse".. Låg och drog mig tills klockan var strax efter 12 någon gång tillsammans med min sjukling här hemma. Det var vi värda.. Har sovit dåligt under en sådan lång period så det var verkligen skönt, nackdelen är att jag nu sitter klarvaken framför datorn medan min man sussar. Vill också sova. Till råga på allt så är inte min ena prinsessa online på msn heller, det innebär att jag får sitta här och ha tråkigt alldeles för mig själv. Hon är säkert alldeles för upptagen med att sköta skolan, som en annan inte gör.

MVG i Svenska C. Gott, gott! Antagligen VG i psykologi också, det är jag i så fall nöjd med.


YES! Nu kom lilla Morran online!

Bitterpuppor

Vilket bra gäng vi är alltså. Önskar att jag hade ett eget stall i närheten av ett ridhus, med möjlighet att hyra ut någon plats. Det kommer dock att bli bättre det är jag övertygad om, vi står enade och håller ihop i bästa möjliga mån och det är huvudsaken. Det är dock inte en lättsam situation som det är nu, tråkigt.

Den här skönheten (dock inte detta exemplar) har jag hemma och skall prova på fredag:



Den ligger dock något över min budget, men priset är alltid diskuterbart!  

Min prins!

Det här är min prins!


 

Filmklipp

Här kommer några filmklipp från i lördags, dock med väldiga brister ibland:





I sista klippet kan ni med fördel klicka fram till när det gått ca 20 sekunder

Bilder från Casinokväll

Jag och en av mina Prinsessor bestämde oss hastigt och lustigt att vi skulle gå ut på kvällen. Jag var sugen på lite gourmetmat och vi klurade länge på vilken restaurang vi skulle besöka. Det blev gamla hederliga Viktoria tillslut och där beställde jag den utsökta rätten COUR DE FILÉ Á LA NORRLAND. Oxfilé, en sjukt god skogskantarellsås serverad med svartvinbärsgelé och kokta morötter. Det var så sjukligt gott, bild på detta kommer senare.




    

 





     

Och så här avslutades kvällen:

 

(Vi gick in med 400 kronor och kom ut med 1700 kronor, då lyxade vi till det med max och en taxi hem till Dalgatan 14).




 

 

































PS. Jag HATAR blogg.se ibland. DS.

Kamerakvinnan Morran imponerar stort!

Solen tittade ÄNTLIGEN fram idag, synd bara att jag stängde av klockan och sov vidare idag igen! Det måste vara av gammal vana eftersom det under flera veckor (?) bara varit regn och åter regn. Passade dock på att rida ute i paddocken eftersom solen var framme, jag behöver verkligen lite solterapi och det tänker jag passa på att få i Söråkers nya solariehak.

Lilla Morran var med och filmade med sin digitalkamera, vi får se vad det blev av det.. Moros galopp är helt fantastisk nu, han är så välbalanserad i kroppen att jag inte ens kände av att han tog fel galopp. Han arbetade väldigt bra och jag kände mig ganska avspänd jag också. Red inte alls särskilt länge, men jag ansåg att det var ett så pass bra ridpass att det bara kändes dumt att fortsätta att nöta vidare, så då gick vi hem igen. 

Ikväll blir det finmiddag, Casino och min första utgång sedan typ två år sedan, ganska exakt. Det blir utgång-light och jag har bestämt på förhand att det inte får bli särskilt sent, har fortfarande lite dålig feeling över detta men jag känner mig ändå laddad. 

Ses! 

Önskelista

Ohh, mer hästbloggande på strindlund.blogg.se

Nu tar vi hoppar av glädje för det här är mitt liv! Bättre kan det inte bli! Ni som inte tycker om mitt tråkiga bloggande om hästar och ridning kan scrolla en bit nedöver och läsa om helkvällen på Filmstaden i Sundsvall. Här och nu blir det dock lite mer ridning och framgångar. Det är SÅ roligt och jag älskar min prins lite mer för varje dag som går. Helt otroligt!

Träffade min gamla "bästis" nere vid kiosken igår inför vampyrkvällen och hon berättade att hon tyckte min blogg var så rolig att läsa nu. KUL att någon tycker om att läsa om mina framsteg tillsammans med Moro i alla fall! Efter att ha växlat några ord tillsammans där vi kommit fram till att det behövs mer bilder och gärna fler videoklipp så skildes våra vägar åt. Jag funderade en kort stund över hur jag skulle kunna förbättra situationen här på bloggen. Vet själv att en blogg med bilder och videoklipp är mycket trevligare att läsa, men.. jag har liksom hakat upp mig på att jag inte har tillräckligt bra grejer att fota eller filma med. Eller jo, filma går nog bra men av vad jag förstått så krävs något särskilt program eftersom det är full HD på kameran och därför har jag inte orkat ta med mig den.
Hittade en systemkamera på Mediamarkt som verkade vara på erbjudande, 3299 kronor, som hittat. Det visade sig dock vara 3299 kr i månaden under 10 månader framöver. Och nej, jag har inte råd med en kamera för 32 990 kronor, det fungerar helt enkelt inte. Något ska vi väl försöka ordna upp detta med.. I ridhuset har jag ju nästan alltid någon med mig så den personen får väl förutom att agera ridinstruktör också agera fotograf.

Nää, tur för dig Myran, det blev inte SÅ mkt hästar och ridning nu direkt.. Så nu är väl du nöjd?!


(Del av..) Önskelista

  1. Systemkamera
  2. Presentkort på hästsportbutik

Fjortisporr i Sundsvall!

Jag vet precis hur jag ska få min tid att räcka till, UTAN att jag ska vara beroende av mycket sömn varje dygn. Jag ska be Edward Cullen att komma och förvandla mig till en tvättäkta vampyr! Förstå hur bra det skulle vara! Jag skulle få mer tid åt Moro, mer tid tillsammans med min man och jag skulle DESSUTOM gå ner massor i vikt eftersom det ändå är lönlöst att äta annat än blod. Fast å andra sidan... hur bra skulle det ständigt känna doften  och frestelsen av blod och dessutom ALDRIG kunna vistas i solen som en normal människa. Familjen Cullens dricker enbart djurblod och det skulle innebära att jag blir ett hot mot både min prins och de andra tjejernas hästar.

Nää, jag tror att jag fortsätter mitt liv som människa istället.

*~~~*~~~*~~~*


Jag var alltså på Twilight + New Moon igår kväll/natt med Myran och det var en riktigt trevlig fjortsafton. Vid första anblick av Robert Pattinson gick ett högt vrål med en ton av förtjusning genom biosalongen och 95% av alla tjejer kippade efter andan. Jag också, förstås, samtidigt som vi vek oss av skratt. Twilight är verkligen en "må-bra"-film och den nya New Moon är något mörkare, där vi som tittare slits mellan hopp och förtvivlan minst lika mycket som hon "Bella"..

Vågar jag säga vilken film Värmland valt att hyra till hemmakvällen? Jo.. Twilight. Och eftersom Jonny inte är hemma så kan jag få vara lite småförälskad i Edward Cullen ikväll också. Haha!

Hovet samlat i ett inlägg

Jag har något att erkänna... något som min man Jonny inte kommer att bli särskilt förtjust över. Jag är kär i Calle!  Fast desto gladare måste han bli över att jag älskar min man ännu mer för att han i morse väckte mig med Caliette´s framträdande av Someone new. Det var så otroligt mysigt att vakna upp till den ljuva stämman som Calle har. Att jag skulle träffa en sådan fantastisk man som Jonny trodde väl ingen.. Josefine Strindlund, den evige singeln som desperat sprang efter småpojkarna på krogen. Annat förstår vi nu när jag presenterar mig som Josefine Larsson istället. Min blogg borde väl således även byta namn, men mitt "flicknamn" Strindlund kommer alltid att finnas med mig och det är lite av mitt signum liksom så den blir kvar.

*~~~*~~~*~~~*


Red tillsammans med Prinsessan och Dressyrryttarinnan idag, tog en tripp bort till ridhuset och tog en svängom. Själv har jag helt tappat bort hur man gör en halt och en halvhalt har jag väl egentligen aldrig reflekterat över hur man genomför. Sessan tjatar om gummibanden och jag förstår principen och när jag frågade om råd förklarade dressyrtösen hur jag kan tänka för att det skulle släppa för mig. Det blev framgång på den fronten men annars har jag fortfarande vissa problem i min ridning. Från början är jag precis som Moro väldigt stel och det innebär att vi måste jobba igång och vara aktiva i ridningen, och innan jag kommit igång låser jag fast mig i vissa lägen. Sen, om jag kommer på mig själv och får en bra förklaring på hur jag skall göra så går det bra en stund, tills att jag blir trött och tappar orken totalt.

Men det är bara att jobba vidare.

Jag tänker framåt och frågade om eventuell vidare hjälp inom dressyrområdet.. Men, jag kommer aldrig att dumpa Prinsessan i förmån för någon annan! Utan henne hade jag aldrig lärt känna min underbara prins och jag är evigt tacksam över det hon har gjort och verkar vilja fortsätta göra för oss även i framtiden.

PUSS

(Värmland måste omnämnas eftersom "hovet" var samlat)

Vilse i pannkakan

Mina framgångar i kursen Svenska C fortsätter, MVG igen!




Var ute och red idag igen och tanken var att jag skulle utforska en ny väg i Bergeforsskogarna, det gick.. sisådär. Red helt åt fanders och vi kom djupare och djupare in i skogen och det såg inte ut att finnas någon ände på stigen. Jag hade hoppats att jag skulle komma ut på Snägden-vägen men det gjorde jag förstås inte, dock hade jag nog gjort om jag tagit mig över forsen som finns där uppe. Det var dock inte ett alternativ eftersom det såg ut att vara en bräcklig träbro så det var bara att vända om. Innan jag kom till forsen så fanns det tre stigar att välja på och jag hade inte en aning om vilket håll jag kom ifrån.

Moro var nervös och gick och tömde tarmen gång på gång.. Måste ha varit att han kände av min nervositet också trots att jag tyckte att jag döljde den väl. Han var så duktig så min lilla guldklimp! Idag klättrade vi bland stock och sten, i morgon blir det lite mer lösgörande arbete tillsammans med Sessan och dressyrryttaren från Njurunda (?). Min fokus måste ligga på avslappningen samt att få Moro att inte springa på, hittar ingen broms på honom och halvhalterna hjälper föga. Måste ta en funderare på vad det är som brister i vår kommunikation där..

Hyllningsblogg till Morran!

Usch vad jag har kämpat med denna veckas studier och äntligen är jag klar. I morgon är dock början på sista veckan av Psykologi A och Svenska C. Det känns riktigt skönt! Tycker hittills att svenskan varit allra jobbigast, men samtidigt är svenskan det ämne som jag hittills fått högst betyg i, men jag måste ge cred till lilla Morran för att hon har höjt mig ett snäpp uppåt hela tiden och hon förtjänar lätt en trerätters middag nästa helg. Vi måste fira våra framgångar! Eller ja, mina studier går framåt och hennes bakåt.. Önskar jag kunde ge henne lika mycket tillbaka när hon behöver hjälp, men jag inser att jag inte har den kunskapen. 

Morran är bäst! 


*~~*~~*


Idag har jag och Moro galopperat i vattenpölar stora som sjöar, han bara plöjer igenom och kämpar på! Älskar honom så mycket! Som bevis på min kärlek försökte jag göra ren snoppen på honom efteråt och det var väl inte helt uppskattat, men det gick ganska bra trots att han blev lite tjurig på mig. Han fick mycket morötter efter det, det var han värd. I morgon har jag utsläpp och då ska jag åka dit ganska tidigt, synd att det regnar så mycket och blir så blött.. Hade planerat att klättra med honom någon dag men det känns inte särskilt roligt när jag inte är säker på fästet. Får försöka hitta på något annat med honom istället!


PUSS alla mina älsklingar, ni vet vilka ni är!

Caliette

Calle och Mariette från Idol framför en av mina favoritlåtar på ett brilliant vis, njut av Someone new:

Att äga häst är päst? Eller?

Idag blev det inte måna pussar på min prins, for till stallet och mockade.. Dessvärre sköts inte de överenskomna rutinerna som det var bestämt. Klockan 18.15 var hästarna på väg in trots att vi sagt att det är tidigast 19.30 som gäller. Nåja, det är dags för ytterligare ett möte där vi går igenom alla rutiner med stallägare och ser till att alla kommer överrens. Har man häst så har man häst, det kräver tid oavsett om man har jobb, studier eller barn.

Annat jag irriterar mig på är att jag aldrig hittar något snyggt och matchande träns till min sadel! Fy fasiken vad jobbigt, blir så irriterad på det där. Det ordnar sig väl det också, det är inte det viktigaste just nu..

Dagens ridsession

Idag blev jag arg och frustrerad under ridpasset, jag slängde ifrån mig piskan och röt riktigt irriterat på mig själv. Inga pluspoäng hos dressyrdomaren där inte, dock tyckte jag mig höra ett hallelujah från mitten av ridhuset lite senare så jag antar att poängen gick hem hos mig. En liten reflektion över ridsessionen idag är bland annat att jag inte förstår mig på mig själv. Att vissa saker ska sitta så långt inne trots att man passet någon dag före har gjort exakt det man borde göra för bästa resultat. En kort summering av det hela så var jag och Moro inte överrens i början, jag uppfattade det som att Moro gick ifrån mina hjälper men insåg en bit in på ridpasset att jag blir för stum i handen och alldeles för orörlig.

Min analys lyder som följer: Från början när jag är för hård i handen så protesterar Moro och när han gör det så blir jag ännu mer fast i handen och sätter mig i en dragkamp med honom för att jag tror att det är han som är ovillig, plus att jag blir lite feg eftersom jag helst slipper att ta en kamp. Allt är fel från början till slut, men direkt när jag mjuknar i innertygeln letar min prins sig ner och jobbar på. Lösningen är alltså att jag måste träna mer på min flexibilitet i kroppen, mjuk innertygel och en stadig yttertygel och rida igenom halvhalterna för att få honom att lyssna på mig. 

Då, då kommer vi att komma någon vart.

När Sessan säger åt mig att korrigera vissa saker så är det så jäkla självklart, men det är som att jag helt glömmer bort det när jag rider själv. Måste programera om min lilla hjärna, för det är så himla simpelt egentligen. Galopparbetet kändes jättetrevligt idag, kikade lite i speglarna och det såg ibland riktigt bra ut. Det enda som jag skulle kunna tänka på mer är att våga slappna av lite till och ha ett stadigt stöd även där, Moro lade huvudet lite på sned i vänster galopp och det blev bättre när jag stödde upp honom på yttertygeln och mjuknade på innertygeln. 

  

Husmanskost när den är som bäst:

Det här är min nya favoriträtt! Jag älskar hemmalagad rotmos och fläskkorv, med massors av slotts senap och färsk broccoli. GUD vad gott, jag tror att jag kommer att äta ihjäl mig.. Hur kunde jag tycka att detta var äckligt när jag var liten? Det är UTSÖKT!



Bilden har jag tagit från den här bloggen: Länk

Kärleksmöte i Bergeforsen

Åhh vad lycklig jag blir över att det finns dem som lyser upp min vardag. Det är riktig kärlek! Igår hade jag och min Sessa planerat en ridsession tillsammans, men eftersom det var ganska upptaget i ridhuset så bestämde vi oss för att rida ut en sväng mot Snägden. Tror Moro accosierade Snägden med mjölksyra från den gång vi red med Ida och Prinsen, för han ville väldigt gärna vika av till en början. Började att trava på uppöver och med sällskap blev det åtminstone lite enklare att trava på. Vi pustade, travade och fattade en trevlig arbetsgalopp där Moro imponerade mig väldigt mycket. Galoppen var rund och fin och han höll ett bra tempo, lyssnade på mina halvhalter och längde steget en aning om jag vill det. Han bröt inte av till trav heller.. det var jag som gjorde det tillslut, men så tog jag en fattning. Sen travade vi av dem i lutning nedåt och det gör susen för Moros bakben.

Han imponerar mig för varje dag och han är verkligen så personlig.

You lost me at hallo…ween

Usch, jag må vara negativ den här tiden på året, men det finns vissa som slår mig med hästlängder och mycket mer. Vi är nu många i vinterstallet och det innebär således också nya viljor och vanor, då är det väldigt viktigt att man sätter sig ner och pratar med varandra om det är något som inte känns helt bra. Säger man inte vad man tycker när tillfället ges och alla är samlade så känns det som att man har förbrukat sin rätt att ha en åsikt. Eller åtminstone har man förbrukat sin rätt att få beklaga sig hos andra och tro att allt sedan kommer att bli bättre. Det kan inte ske några förändringar om man inte vågar stå upp för det man tycker och känner och det kommer definitivt inte att bli särskilt bra om man inte har förmågan att mötas halvvägs.  


Nåväl, för att fortsätta vara lite negativ så vill jag bara berätta hur segt det går att studera nu.. Det är verkligen jobbigt att komma någonstans när man (läs: jag) är så fruktansvärt trött i huvudet. Förstå vad illa det är när man är så beroende av ljus och värme istället för regn och rusk. Har hört att London är en skitstad vad gäller detta i och med att vintern i princip aldrig kommer dit på riktigt, där skulle jag nog hoppa från Big Ben om jag skulle bo vintertid. Typ. En av anledningarna till att jag ibland skulle vilja bo utomlands med annat klimat än i Sverige är för att det åtminstone är soligt dagtid. Även om den svenska sommaren är helt underbar när det är ljust och bra ute dygnet runt.


Nej, nu är det dags för lite skoj:


Buss 771 från Mölndal till Göteborg


Några killar ~ 20 pratar om helgen som precis har varit. Kille 1 berättar om en fest han har varit på med mycket utklädda människor, tivoli, dans och mycket sprit.


Kille 1: Vad har ni gjort då?
Kille 2: Vi var mest hemma. Vi gick bara och tände ljus på gravarna.
Kille 1: Tände ljus på gravarna? Vad har det med Halloween att göra?

Rallyprinsar

Är så förtjust i min Sessa, vi tänker likadant och jag blir så glad varje gång jag inser det. Idag var tanken att jag och Ida skulle ut och rida gärnet upp mot Snägden, men efter en bit upp så insåg vi att vi inte vågade riskera att bli skjuten så då vände vi och tog en annan väg. Moro var till en börja ganska långsam, men när vi red in i skogen för att komma ut på en annan väg busade han upp sig. Tog ett skutt över en vattenpöl och blåste upp sig för en rosa grind på en stig, vad den nu gjorde där.. Efter ett tag kom vi ut på en annan stig där vi travade på, jag kände att Moro var på hugget och trodde att han var på väg att fatta galopp när han plöstligt drar ner huvudet och skakar om och halvlyfter på rumpan. Det var ett glädjeskutt utan dess like och det märktes att min prins blev ännu mer taggad när Idas Prinsen travade före.

Moro taktade hela nästan hela vägen och när vi kom ut på en bra galoppväg så släppte vi hästarna, eller Ida gjorde det och jag höll in Moro eftersom jag ville att han skulle fatta galopp på mit kommando. Det var lättare sagt än gjort och han galopperade på stället samtidigt som han blev sur över att jag höll in honom. Så ja, jag släppte på helt och från första steg drog han iväg med all världens fart.

Han är så fruktansvärt rolig att rida, pigg och positiv och det känns som att rida på en riktigt sprallig ponny. Dessvärre kom vägen och jag försökte först att få stop, men det gick förstås inte och då var det försent att vända. Jag försökte, men hade vi genomfört svängen hade vi kraschat rakt in i en tall och det var inte ett alternativ, så det var bara för mig att luta mig bakåt och dra lite i tygeln för att få honom att stanna. Prinsen hade redan svängt av så när vi kom tillrätta igen ville Moro galoppera mer. Efter det skrittade vi av dårarna och red hem, det vankades stallmöte och det gick efter omständigheterna bra.

Tröttdag i regnet

Idag har det inte hänt något intressant över huvud taget. Hade ställt klockan så att jag skulle kliva upp i tid men det gick inte, jag var så jäkla trött och stängde därför av alarmet när det ljöd. Somnade om och vaknade strax före 11.00, det har varit en riktigt trött och tråkig vecka. Har haft svårt att ta mig upp på morgonen och energin har inte funnits inom mig. Alls.

I vilket fall som helst så for jag till stallet och mockade, tog in Moro och sadlade på honom. När vi gick ut så regnade det mer än tidigare och det var riktigt fint regn så vi blev dyngsur. Red max en halvtimme, om ens det.. I morgon har vi planerat en galen tur i skogen med Ida och Prinsen. Sist tyckte Moro att det var så fruktansvärt roligt och både han och jag var på hugget. Efter det blir det stallmöte för att diskutera lite rutiner för fodringar, in- och utsläpp osv. AK har nu anlänt och det är därmed fullt i stallet, mer hästar innebär mer jobb och personligen måste jag säga att jag tycker att fasta rutiner är det allra bästa för alla.

Jag är ganska flexibel men det finns saker jag inte tummar på särskilt mycket.. Utevistelsen till exempel, 12 timmar utomhus oavsett väder (bortsett från storm) ser jag som en självklarhet och fri tillgång på grovfoder för att tillgodose hästarnas tuggbehov är viktigt för mig. Det är inte synd om djuren för att de får stå ute i regnet, för Moros del så är det bara bra om han kan röra på sig fritt i hagen, även om det inte är särskilt stor yta. Det ordnar sig, med all säkerhet!

Nu blir det snart kladdkaka! haha

Den här snyggingen finns nu hemma hos mig:

En Jacson Celine i vårt stökiga hem:


Montélopp blev avslappnings-VM

Idag fick jag besök av sotaren, vilken jäkla tur att jag dammsög innan han anlände för det visade sig vara en gammal bekanting från hockeytiden. Mattias Dahlstedt som för tillfället är med i tävlingen "Quickest Loser" som han bloggar om på den här sidan: Länk

Igår tog jag en sväng förbi ridhuset på kvällskvisten, jag hade insläppet och när det ändå var ledigt i b-manegen så var det lika bra att utnyttja den tiden. Det var två andra som red där, två westernryttare som red lugnt och harmoniskt på sina två hästar. Sen kom jag och Moro, och då var den lugna stämningen förstörd.. Moro skyndade på, mer än han brukar och jag spände mig mer och mer (detta insåg jag mot slutet). Halvhalterna fick jag ingen respons på och galoppfattningarna liknade starten på Bergsåkers montélopp. Då bestämde jag mig för att avsluta, kändes inte som någon idé när jag bara blev stressad. 

Red då på lite längre tyglar och skulle trava av honom och då gick det plötsligen mycket bättre. Jag blev mjukare på handen där jag förvisso red på ganska långa tyglar och ett högre tempo än vad som är normalt, men ändock inte i samma anda som det var innan. Jag fick till och med höra fina kommentarer från en av ridlärarna på Timrå som kom in mot slutet och skulle ha privatlektion, hon tyckte att prinsen såg fin ut och det är han! Vackra pållen! 

Skrittade hemöver och ringde för att kolla läget hos Sessan, hon hade varit dålig under dagen så lite omtanke tycker jag att jag kan visa när jag alltid får så mycket tid och omtanke från henne. Hoppas att hon mår lite bättre idag!  

En bulle i ugnen? Nej, flera kebabtallrikar!

Kebab, dajm och pepsi.

Det är min värsta mardröm för tillfället.. Dock har jag sedan länge handlat min sista dajm, men vad gör det om det ligger en bit och skräpar i kylskåpsdörren? Och inte nog med dajmen, jag äter kebab hela tiden. Jag ska sluta, nu ska jag se till att bli fit. Eller ja, jag väntar till efter den 19/11 för då måste jag få svulla lite biosnacks tillsammans med Myran när vi ska på Twilight + New Moon-kväll. Fast för den sakens skull så kan jag ju sluta med kebaben och dajmen, det var gott, men det är inte det nu längre. 

Ibland får jag perioder där jag snöar in på något, nu är en sådan perioden och det är inte en period orsakad av en bulle i ugnen. Tro mig, alla ni som är på väg att hugga knapp och påstå att det skulle vara därför.


Sadeldrömmar!

Idag var det dags för hästklippning av prinsen, som för ett ögonblick blev polacken igen.. Ljudet var absolut ingen fara, men den kittlades så fruktansvärt mycket på honom. Och han har humör min lilla älskling! Fy bubblan, men klippt blev han även om det behövs lite modifikationer här och var. Det blir skönt nu vid träning eftersom han slipper att bli helt genomdränkt av svett. Efter det så släppte jag ut honom i hagen, kidnappade Maria och for och åt lunch. Sessan såg ut att vara nöjd för dagen, efter 2 timmars träning och klippning så tog hon sitt pick och pack och drog hemöver.

Jag fick skjuts tillbaka till stallet och sadlade på Moro för en ridtur, dagens pass bestod av enkel ridning i form av trav- och galoppintervaller. Inte så avancerat med andra ord. Efteråt blev det lite bus i hagen och Moro såg riktigt full i fan ut. Det är så roligt att leka med honom, för han är som ett litet barn som bara älskar att leka jaga.. Problemet är bara att han tror att han är ett litet barn, för han visar ingen tendens på att vika av så idag stod jag och skrattade och skrek i skräckblandad förtjusning för att han inte skulle springa över mig i hagen. Sen sprang jag och gömde mig bakom höhäcken eftersom jag var lite rädd att han skulle "attackera" mig igen.

Pussade hej då och for hem till det kalla huset och skulle plugga, vilket tog tid innan det blev något av. Jag satt nämligen i sadeldrömmar.. sadeldrömmar blev utrustningsdrömmar och inom kort hade jag suttit och pekat ut i en katalog precis allt jag skulle köpa. Om jag hade pengar, förstås.

Den här hoppas jag få tag på:




Har blivit rekommenderad att köpa den här typen. Alltså vill jag ha den nu, med detsamma!
RSS 2.0