Ny sadel införskaffad

Har inte varit riktigt nöjd med den sadel som följde med 'Blomman' när hon kom upp. Har hela tiden tittat på en annan sadel men inte riktigt vetat om jag har råd eller hur jag skall kunna hitta en begagnad som passar både mig och Blomman. Mission impossible? Ja, man ska ha en ofattbar tur att hitta en hoppsadel som passar min rumpa (inte size zero direkt) och min dåliga balans. Tittade därför dagligen på sadlar och olika modeller och slutligen hittade jag en som kanske skulle kunna passa. Kanske. Det var givetvis en chansning att beställa hem sadeln men eftersom jag störde mig mer och mer på den tidigare sadeln tänkte jag att det fick bära eller brista. Det var ju ändå en veckas öppet köp.

Denna fick det bli: 

Så här skriver Sadelmagasinet om sadeln:


Svart, 18'', MW (normal mot vid)
 

Beskrivning:


Betyg: 4


Albion har utvecklat sadlar kontinuerligt under 25 år och är nu känd som en av världens ledande sadelmärke. Design och hantverk är av högsta kvalitet. Albion är världens tredje största sadeltillverkare och finns representerade i 25 länder.

Utomordentlig hoppsadel från Albion. Halvdjupt säte för dig som vill ha lite mer hjälp med balansen. Väl framskurna kåpor. Bred kanal. Klossara är avtag- och justerbara. Två par klossar i olika storlekar medföljer.Detta exemplar är uttagen 2007 och i gott skick. Endast riden i sporadiskt. Garanti finns hos säljaren och gäller t o m november 2011.


Så här ligger den på Blomman:

Välbalanserat och gott om utrymme.


Är hittills MYCKET nöjd med den eftersom den ger mig bra balans och inte sätter mig i stolsits som T6an gör. T6an är en mycket bra brukssadel men eftersom den är av syntet och så lätt känns det som man får noll och inget stöd av den. Något för liten åt mig dessutom. Har lite mer utrymme i den nya trots att kåporna är  något annorlunda utformade och att den mer är gjord för längre ryttare än för en stor rumpa. Dock kan den inte vara gjord för överdrivet långa ben eftersom mina taxben i ridsammanhang fungerar i dem. Framförallt känner jag skillnad på Blomman som nu kommer upp mer med ryggen och får en rundare gång. Bogarna är fri och den rör sig inte under ridning (sett med andra, tillräckligt vana ögon). Framförallt lämnar den jämna märken på det vita lakandet jag lade under för säkerhets skull för att kunna bilda mig en egen uppfattning utifrån det.


Så här ligger T6an:

Lite i bakvikt och ger virvlar i pälsen
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0