Farmors goda, kalla fisksås:

2 dl creme fraiche (4,5) - Yoplaites 8%
2 msk senap (1)
1 msk socker (2)
½ tsk salt (0)
1 krd vitpeppar (0)
1½ tsk vinäger (0)
1 dl hackad dill (0)

Rör samman allt, låt stå i minst två timmar.


Per stor matsked, beräknad på stora ätmatskedar räknar jag 0,5 points om man får ut 12 matskedar av satsen. Kan rekomendera denna fisksås väldigt starkt, då den skapat ett legendariskt rykte bland släkt och nära vänner. Blir väl halshuggen när det upptäcks att detta recept ligger ute, men det är alldeles för GOTT för att undanhållas.

Smaklig måltid!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0