Föl med täcke

Det har varit en lång dag idag, har inte ens varit till stallet idag eftersom jag var på Näset och tittade när Eamon Hickey demonstrerade hantering och inridning av två unghästar. Detta kommer jag att gå in närmare på under morgondagen, men just nu så tänkte jag bara kasta lite skit på den nöthjärna som sätter täcke på sitt föl. Har under ett par dagar åkt gapandes förbi en hästgård där fölet går ute med täcke trots 8-10 graders värme. Alla har sin egen filosofi, men är inte det bara att se till så att man får en überkänslig häst sedan?

Jag kan verkligen förstå under andra omständigheter, men minimalt med vind gör inte att hästen faller handlöst ned på backen och dör en plågsam död. Jag skulle gissa på att de inte ens överhuvudtaget faller ned och dör - faktiskt. Men det är som det är, det är inte min häst och absolut inget jag går runt och grubblar över, men jag reagerade faktiskt på det när jag först såg det. Fast det är klart, jag vet ju inte heller den bakomliggande orsaken, men jag skulle tro att det är mest för att det stackars lila fölet inte ska frysa.

Stackars.

Uppdatering

Känner att jag måste göra ett snabbt inlägg här innan jag går och lägger mig. Ska jobba i morgon och känner egentligen att jag varit vaken längre än vad jag orkar när jag ska jobba, men jag har studier som måste skötas också så det är något jag måste ta itu med.

Jobbade idag på Bäckmo förskola från 9.30-16.00, sen jobbade jag från 16.00-17.30 på Tynderö förskola med städ. Nu kanske ni funderar över hur jag tog mig från Söråker till Tynderö på mindre än en minut, men den enkla anledningen är att jag hade 10 minuters rast tillgodo. Rektorn måste gilla mig, på mindre än en vecka har jag fått erbjudande om 32 timmars städning/månad och dessutom fått veta att personalen fått direkt order om att ringa mig i första hand om de behöver vikarier.

ROLIGT!I morgon blir det 7.30-13.00, sen blir det städ 13.30-15.30 och efter det ska jag åka raka spåret hem och krypa ner under täcket och pussa lite på min man innan jag åker vidare med Sessan in mot sydligare breddgrader. I Sundsvall hämtar vi upp Översten och efter det vidare till Näset för att delta i en clinic med Eamon Hickey, spännande!

Moro har för övrigt tappat en sko igen, men det löser vi då jag har en otroligt sjyst hovslagare som förhoppningsvis får med sig något riktigt lärorikt av det här.

Dumhjärna

Fick ett samtal från Tynderö förskola för en stund sedan, de undrade om jag skulle/kunde komma till klockan 12.15 idag och jobba några timmar extra för en av de ordinarie ur personalen. Hade redan lovat det i fredags men av någon anledning hade jag glömt bort det (!?) så det var ren tur att de ringde. Brukar ha stenkoll på när jag ska jobba extra och så...

Läser Engelska B nu, det är en kurs som jag inte direkt uppskattar, men som jag känner att jag måste ha för kommande studier. Hittills har jag gjort taktiska val genom att välja kurser som jag vet fungerar för mig, även om vissa ämnen varit "nya". Nu kommer jag med nöd och näppe fixa ett godkänt och jag kräver inte mycker mer än så heller förstås, men jag drar liksom ut på studierna hela tiden. Skall dock försöka att få lite gjort innan jag susar iväg ut till Tynderö, kan vara bra om jag följer planen något sånär i alla fall.

Auf wiedersehen

Bloggar on demand

Jahapp... Är tvungen att blogga, trots att jag helt tappat stinget sedan Moro gick och blev döende i "halta-på-höger-benet"-sjukan (som inte är en döende sjukdom och som jag dessutom fått bekfräftat två gånger av vet. att det inte är något allvarligt), men jag tappade liksom helt suget att blogga där. Jag har inte alls varit mig själv och om jag är trött annars, så är det ingenting mot för hur jag varit nu. Har inte ens orkat att studera och tack vare det ligger jag mer efter än någonsin.

Har bara suttit och pratat utlandsresa med Övertse Morr (som för övrigt kommer hem idag; ÄNTLIGEN!). Vi planerar en resa tillsammans eftersom hon har fått för sig att hon blir rik när skattepengarna kommer, och skall bjuda mig som hon så stort lovat för ett antal år sedan. Fast då har jag ett problem till, pratade med Sessan om detta eftersom jag har en ögonsten hemma som jag inte vill lämna över till vem som helst. Sa dock att om Moro inte är bra, så vill jag inte åka bort..


"Varför då?"

- Ja, men tänk om han dör?

"Då kan du aldrig åka bort, you never know..."

- Men gud, det har du rätt i!
 Så nu, kan jag förstås aldrig åka bort, någonsin i hela mitt liv. Tragiskt.

Fast allvarligt, jag skulle kanske behöva ett break och åka bort med Översten, innan hon överger mig helt (ber förstås till gudarna att hon kommer in på det hon sökt så att hon blir tvungen att bo kvar här uppe). Dock så känner jag mig inte helt motiverad till att åka någonstans, och det... det är Josefine i ett nötskal! Vi får diskutera saken tillsammans, så är det bara.  

Filmtips!

Har precis suttit och tittat på filmen Paranormal Activity tillsammans med Jonny - vilken guldrulle! Sjukt verklighetstrogen och jag satt som på nålar filmen igenom. När eftertexten rullade tog jag tillslut mod till mig att fråga om det var en film utan manus, d.v.s mer dokumentär än film, jag trodde att det hade hänt på riktigt. Jonny försökte övertyga mig om att det var inspelat efter manus, men jag är fan inte helt övertygad trots det.

Tips: Se den!

Jobb!

Idag har jag jobbat på förskolan ute i Tynderö, första gången för mig där  ute men det gick bra. Är alltid lite svårt/jobbigt att komma in på ett nytt ställe innan man vet hur rutinerna ser ut. Blev erbjuden 32 timmars lokalvård där ute i månaden, främst fram till midsommar men har jag tur så fortsätter det även efter semestern. En av förskolelärarna pratade om att det eventuellt skulle bli en tjänst ledig på 25% per vecka och som det lät så verkade det inte helt omöjligt att det kunde bli aktuellt. Vi får hålla tummarna, om det blir så kan jag eventuellt klara mig utan studielån ett tag till hösten/alternativt ta en mindre del i studielån :)

Tror att jag skall lägga mig snart, måste egentligen plugga men om jag ändå bara är trött så är onödigt att sätta sig med studier.

Positivt resultat och glada miner!

Måste bara uppdatera;

Fick en avbokad tid idag på kliniken klockan 11.00, ringde Sessan och krävde att hon följde med mig som stöd (ifall det skulle innebära min död), fixade sedan kärran och drog iväg till stallet. In på kliniken, springa i gång, springa på volt, bedöva, vänta, springa på volt, bedöva, vänta, springa på volt och bedöva igen, vänta - och ytterligare en gång springa på volt. Allt "allvarligt" är uteslutet, så det känns skönt, Moro är inte döende och därmed är inte jag det heller. 
 
Han var inte lika halt idag som för två veckor sedan när vi var in, men vad gör det, huvudsaken är att jag får känna mig en aning positiv ett tag i alla fall. Har nu lovat att inte deppa ihop totalt och OM tankarna börjar snurra så kan jag bara slå en pling för att få bekräftat vad veterinären sa. Detta så att jag inte går runt och diktar ihop själv vad veterinären sa och inte.

Hej och hå, nu är det stall och medicinering som gäller!

Stel, men inte halt!

Red Moro idag för första gången på tre veckor ganska precis, och det var med nöd och näppe som jag klarade mig igenom detta. I vanlig ordning glömmer jag bort att andas vid situationer där jag är nervös, men allt gick så bra, så bra. Igår var Cecilia ut och skodde om Moro, satte på "overrollers" istället för vanliga skor till honom, det är en sko som är något rundad och ska hjälpa till att få hoven att rulla över lite snabbare och bidra till att hov och senor (?) inte utsätts för lika stora påfrestningar som blir när man har den vanliga platta. Nåja, minns inte riktigt hur det var.

När hon verkade hittade hon något som skulle kunna ha varit en blödning i hoven (lamellranden) orsakad av yttre påverkan, ett rejält slag mot hinderbommen t ex. Och när vi spånade kring det så insåg jag att vi faktiskt hade haft en eller ett par träningar under hans trötta period när han slog i riktigt rejält med hovarna. Minns du Översten? Nu tänker jag inte ropa hej ännu, men jag tänker heller inte måla fan på väggen, vilket jag har lovat underbara Sessan att inte göra!

I vilket fall som helst så var Moro stel idag och en aningen seg, men han haltade inte och det bådar gott.

Min lilla prins

Usch, jag har varit så dålig på att blogga nu under en tid. Lilla gubben går på en kur fenylbutazon nu och skall så göra tills på torsdag. Har det inte skett någon förbättring tills dess (och några dagar till så att den smärtstillande effekten avtar) så är det dags för ett återbesök på kliniken. Jag hoppas att jag slipper återbesöket, men ni som känner mig rätt vet att jag antagligen kommer att åka in ändå, oavsett läge. 

Detta ältar jag fram och tillbaka i mitt huvud, hela tiden, trots att jag vet bättre:

På vårt klinikbesök för 1½ vecka sedan gjordes en fullständig hältutredning, dvs man tittade på honom oböjd på rakt och böjt spår, böjde högt och lågt utan reaktion. Hältan släcktes genom bedövning i hoven och sedan röntgade vi hov och ben (på båda fram) och hittade ingenting av intresse, ingen spricka, ingen fraktur. Veterinären visade mig något som kunde tyda på böld/blödning och ett våtvärmande omslag lades om hoven. Boxvila i några dagar, sedan ut som vanligt igen, på med skon och longera i ridhus för att se om det blivit någon förbättring. Inget önskat resultat och buttakuren kördes igång.

Trots detta och trots att jag litar på veterinärens utlåtande mer än mina egna spekulationer så kan jag inte låta bli, att just spekulera. Det finns inget som tyder på något annat än just en blödning, ändå ringer jag runt till alla jag känner (till er jag inte ringt de senaste dagarna så beror det på att jag känner mig tjatig) för att någon ska säga till mig att sluta oroa mig. Buttan verkar smärtstillande, men också inflammationshämmande så jag måste väl ge det lite tid. Jag kan inte göra mer i dagsläget ändå, även om det stör mig enormt mycket. Saknar att rida också, men inte lika mycket som jag saknar att han är sitt vanliga jag.

Tänder ett ljus

Vill visa mitt deltagande, tänker på dig och dina nära! Jag älskar dig och jag finns här för dig!Ditt minne lever

Nyfikna i en strut

Jag tror att jag blir knäpp, på riktigt... Moro är inte alls bra och nu ska han behandlas med fenylbutazol i 10 dagar, sedan är det dags för återbesök på kliniken antar jag. En hovböld läker väl kanske inte ut på mindre än en vecka kanske, har svårt att se vad det annars skulle kunna vara som orsakar hältan. Han reagerade inte på böjningen men han var rejält halt vid longerings-provet, en hälta som försvann när man bedövade hoven. Han visade ingenting på röntgenplåtarna som hade med hältan att göra, så jag vet inte riktgt vad jag ska tro..

Ringde förstås Sessan direkt efter att jag lämnat ridhuset idag, även om jag vet att jag inte ska stressa upp mig i onödan så gör jag det. Vi pratade om situationen och när jag lagt på luren kände jag mig en aning lugnare än tidigare, skönt att ha någon att prata med som verkligen klarar av att lugna ned mig. Hade dock hoppats på en felfri häst idag, men det är väl sådant man får äta upp.

Återkommer med uppdateringar.

I caféterian satt ett gäng och spanade ut i b-manegen där jag höll till i några minuter, önskar att folk inte skulle tycka så mycket utan att ha lite kött på benen. Jag tror självklart att de tyckte och tänkte om att jag var där med en halt häst, longerandes och även sittandes i sadeln i tre minuter. Varför är det så? Man ser långögonen på folk som sedan vänder sig om och pratar med någon annan. Svårt att inte tro att det är oss de pratar om då...

the No. 1 favotjej

Mellan varven funderar jag en del - och för en stund sedan läste jag något om en tjej som fick mig att fundera lite till. Det var en tjej som skulle flytta utomlands tre månader i höst för att studera, och hennes kompis visade inte alls någon glädje över detta. Nu vet jag inte vad de här tjejerna har för relation till varandra, men jag blir jämt lite ledsen när Översten pratar om hennes flyttplaner. Jag kanske är egoistisk, men jag vill inte vara utan henne, just nu är hon i Arvika och jag känner mig så handikappad. Det är helt sjukt. 

Vi umgås inte särskilt mycket egentligen, men vi pratar varje dag, om inte på telefon så via msn. Tryggheten i att ha henne nära är liksom riktigt behagligt, att bara kunna åka och hämta upp henne för att tvinga med henne till stallet är skönt. Att kunna svulla tillsammans till ett par filmer, gnabbas om vem som har rätt om det faktum att det inte är mänskligt att vara vaken längre än till 00.00 och sådant där annat petitessigt är alldeles för härligt. 

Jag kommer bli jätteledsen den dagen hon bestämmer sig för att flytta från Sundsvall! Hur ska jag klara mig utan henne? HG har ju sedan länge övergivit mig och vi ses knappt en gång per år, förra året blev det två, kanske tre gånger om man räknar med träffen i Turkland. Och så många gånger blev det enbart för att jag och Jonny gifte oss, så henne kan man inte räkna med att få spendera mer tid med. Hoppet står till Morr, min överlevnad hänger på hennes beslut. Om jag vinner 214 miljoner ska jag se till att anställa henne för att bo kvar nära mig för alltid, fatta vilket bra jobb det skulle vara för henne. 

Nu är det inte så och kommer aldrig att bli, vad ska vi styra upp för plan då? 

Hej och hå

Ikväll har jag blivit förvisad upp till sovrummet eftersom Jonny har några kompisar på besök, lika bra det eftersom jag verkligen behöver lära mig programmet InDesign... Smart att komma på att man måste lära sig det sista veckan på den här kursen, men det är bara att ladda kanonerna, liksom. Jag måste lära mig det här, dock är Infokomp's onlineversion det sämsta tänkbara, det finns liksom inget som fungerar som det ska.

*~~~*~~~*~~~*~~~*


Lilla gubben var ute för första gången sedan veterinärbesöket idag, han såg ut att trivas. I morgon är det dags att lossa det våtvärmande omslaget och då får jag se om det kommit ut några härligheter eller inte. Han är åtminstone inte varm i benet längre så det borde ju tyda på att det går åt rätt håll. På tisdag kommer hovslagaren och efter det är det dags att testa om veterinärens misstankar stämmer, vilket jag inte tvivlar på eftersom röntgenbilderna inte visade något annat.

Är allt som det ska så ska jag rida igång Moro igen, bli skritt några dagar och ganska snabbt skrittarbete i ridhuset. Ska kidnappa lilla Sessan också så att hon kan göra en genomkörare med Prins Charming, han mår mycket bättre i kroppen då han är i gång, just nu knäpper det och ha sig i lederna när han fått så mkt vila. Kanske kommer hoppträningarna också att gå bättre när det inte är något som ligger och trycker mot sulan, det kan ju faktiskt ha varit därför som han varit lite seg.

Another workday

Jag skall snart bege mig iväg till Bäckmo Förskola och vikariera på Snäckan tillsammans med de ursöta barnen idag! Jobbar mellan 07.30 - 16.00 nu så här inför påskhelgen och det känns skönt att jag faktiskt slipper att få en förfrågan/samtal om arbete. Åtminstone fram tills på tisdag, men jag måste kanske tacka nej om jobberbjudande dyker upp i och med att jag går in på sista veckan i kursen. Jag har legat ganska bra till hela tiden, men nu börjar det att bli lite ont om tid för allt som skall göras.

Idag ser dagen ut som följer:

  • Jobb 7-16
  • Ut till Sessan och hugga ned några granar
  • Åka till Prinsen och mocka
  • Gå ut och gå en kort sväng med Prinsen
  • Massera Prinsen
  • Fylla på jodopaxlösning i omslaget
    Plugga!!

Nu måste jag gå!

RSS 2.0