Saknar min kompis!


Saknar världens bästa Hanna! Dumt att bo i Nyköping!


Besök i kyrkan!Frukosttips:

Äter en gudomlig frukost för tillfället, mättande och utan socker:

Naturell yoghurt, en skivad banan och lite solroskärnor (naturella) strödda över. HUR gott som helst, och halvnyttigt skulle jag tro, beroende på ur vilket perspektiv man ser på det. Jag ser det som så att jag har hittat en bra frukost som jag står mig på och som jag dessutom tycker är god, det är viktigt. Jag kämpar fortfaramde på med mellanmålen, som jag måste hitta ett bra alternativ till. Tror att det är mycket viktigt med rutiner även i kosthållningen.

Tyvärr funkar varken äpple eller morot som mellanmål (vilket hade varit kanonbra) eftersom jag är allergisk.

Go Eva, go Eva!

Tack världens bästa Eva Hägglund för att du är världens bästa tränare!

Jag lär mig så mycket när jag rider för Eva och idag var det definitivt inget undantag. Vi var sju ryttare i olika åldrar med hästar i olika storlekar som tränade idag och fokusen låg på lydnad. Det är så roligt att känna framsteg hela tiden och jag måste säga att jag var lite lättad över att det var travhoppning i de allra flesta övningarna i och med min avramling i söndags. Kände mig trygg med det och att sedan se att vi faktiskt kunde sakta av efter hindret till både skritt och trav var skönt, det gör mig lite tryggare inför framtiden eftersom det kommer att att komma övningar med galopp som den naturligaste gångarten in på hindret.

Det jag tycker är så bra med Eva är att hon verkar ha tänkt igenom sina övningar, jag tror och hoppas att vi kommer att följa en röd tråd och bygga på det även fortsättningsvis. En annan grej med Eva är att hon verkligen kan läsa av ryttaren, ge bra råd därefter och peppa på rätt sätt. Det är precis det som jag behöver, grundarbetet är definitivt det viktigaste i ridningen och det tycker jag att hon lär ut på ett bra sätt.


Jag får känslan av att hennes upplägg är så att vi jobbar på med grunden, håller oss på dryga 60-80 cm i höjd för att sedan när vi är tävlingsredo kunna gå ut och hoppa en bana på 1,0 m-1,2 m om vi skulle vilja det. Förstår ni min tanke? Inte för att jag skulle gå ut och hoppa den höjden, men grundridningen ska gå ut på att man ska kunna klara den situationen. Tycker nog jag i alla fall!   

Älskar känslan som häst-shopping ger!

Så länge jag inte fastnar i snön eller kör i diket på grund av allt yrväder så är jag glad att jag är hästägare. I morse for jag till stallet relativt tidigt, var så klart tvungen att skotta i morse, igen, så klockan 06.00 klev jag upp ur sängen. Såg sedan att jag kommer att träna för Eva jämna veckor och det innebär att det är träning för mig och Moro i morgon, skoj! Red ut en sväng innan jag var tvungen att åka hem och byta om, tanken var att jag skulle tvinga med mig Överste Morr till GA-kyrkan i stan. Har en uppgift som ska vara klar senast på söndag men vid trafikljuset ringde jag och sa att vi skulle skippa kyrkan idag, tar det på lördag istället.

Vi styrde vår kos mot Birsta och Hööks, handlade allt som jag inte skulle handla för födelsedagspresentkorten, men jag var tvungen att köpa ett snyggt schabrak till hoppträningen. Det var mycket snyggare i verkligheten, typ galet snyggt:Funderade även på att införskaffa ett par säkerhetsstigbyglar om, utifall att jag tänker fortsätta att ramla av i framtiden. Då kan det ju vara ganska skönt att ha en stigbygel som utlöses så att man inte riskerar att fastna och släpas med en eventuellt galopperande häst. Finns dessutom stigbyglar som ska vara extra skonsam mot knän och höfter, och mina knän är ju som ni vet, inte de stabilaste i kommunen.

Nu ska jag läsa på lite om den nya psykiatrin, får se om jag förstår mig på det.

Rubrik

Ok, nu så här tre dagar senare är jag både blå, gul och grön på i princip alla delar av kroppen. Det gör åtminstone inte särskilt ont längre och jag tar nog hellre lite blåmärken och smärta före ett skadat knä, en bruten fot eller andra knäckta kroppsdelar som gör en konvalecent i 72 år. Har inte haft tid eller ork att blogga nu de senaste dagarna, har liksom inte känt att jag varit tillräckligt fokuserad. Har sovit dålig under en tid igen och det tär på mig otroligt mycket.

Har lite panik med mina studier, innan fredag ska jag ha besökt en helig byggnad, typ kyrkan och jag vet inte om det bara är att åka dit och det är öppet och på pastorsexpedition är det sällan och aldrig telefontid när jag ringer. Jobbigt läge tycker jag, och samtidigt har jag kört fast med psykologin om den "Nya psykiatrin" och "God psykiatri", så är det någon vänlig själ där ute som har koll på detta så kontakta gärna mig snarast! Ska ringa Myran och höra om hon har någon koll på detta, det brukar alltid bli ett samtal dit när jag inte förstår eller hittar någon information. Kanske borde hon tävla mot Adam Alsing i Äntligen morgon med Adam, Gry och Anders där man kan vinna 10 000 kr för varje rätt svar över Alsing nu under januari månad och jag tror Myran skulle kunna ge honom en match! 

Nåväl, nu ska jag gå ut och skotta. Psykologin måste bli klar ikväll!

Grand Prix nästa!

Jag flög två gånger i förmiddags! En gång var i en hinderkombination (döhögt) med en studs, galoppsprång och sedan en oxer. Jag tittade typ upp i taket för att inte tappa balansen och Moro tog ett riktigt fint språng över. Hopphästen Moro! Hihi. Andra gången jag flög gick det inte lika bra, jag flög liksom av Moro, någon gång ska väl vara den första även om jag helst håller mig kvar på hästryggen.

Så här kan det gå då:Alldeles vid revbenet, har dessutom blåmärke uppe vid det högra nyckelbenet, på insidan vänster lår och misstänker att jag kommer att få ett djävulusiskt blåmärke på vänster vad också då jag fick en riktigt rejäl smäll där. Anledningen till att jag flög av var att jag var trött, Moro var trött, han genade, jag orkade inte att parera, kom snett på en studs, styrde på nästa hinder (sväng efter) men vi var redan ur linje så det var ganska lönlöst. Hade jag lite ork kvar hade jag kanske hunnit parera Moro men det gjorde jag inte, och istället för att vi skulle mangla Eva satte hon upp handen och det resulterade i att jag och hinderstödet fick en mindre trevlig dejt. Tog några avslutande språng där både jag och Moro var urtrötta, men vi tog oss tillslut över i alla fall.

Hur många Larssons på Josefine och Moros första riktiga hoppträning? 3,5 av 5 möjliga!

Bloggar jag läser; del ?

Det var ett tag sedan nu, men i och med min alldeles för slappa inställning till plugg denna vecka så hittade jag lite tid att skriva ikväll. Den här bloggen som jag kommer att berätta om är en blogg som jag helt enkelt halkat in på av ett bananskal. Överste Morr läser 1000 bloggar per dag och när hon varit här har hon lämnat lite spår efter sig utan att ha sopat igen dem. En blond kaxig bloggerska som inom kort lägger sig under knivarna i operationssalen för att förstora tuttarna. Enligt uppgifter ska det vara den allra största bloggerskan just nu, nämligen: Kissie

Jag vet egentligen inte vad jag tycker egentligen, det är ett tidsfördriv eftersom jag alltid sitter vid datorn och därför kan det vara roligt att läsa om andra ibland. Har sett henne på ett tv-program en gång och där verkade hon både smart och vettig, om än något blond vid vissa uttalanden men det hör väl hennes image till. Det hon däremot har är humor, ibland riktigt råelak och ibland riktigt rolig, som här till exempel då hon driver hejvilt med läsare som är helt emot hennes bröstoperation;Är ändock kluven, vissa inlägg är riktigt mobbelaka och sådana människor står jag normalt inte ut med. Dock vill jag tro att det också är en image från hennes håll. Att hålla sig på förstaplatsen är förstås en hård uppgift som hon antagligen vill behålla.

Hur många Larssons? 3 av 5 möjliga!

Snuskig humor av Nour el Refai

Varning för stötande och grovt språk:

Mitt liv är hästar och ridning!

Och ikväll är det dags för hoppträning för Marianne Bäckström, med mig sittandes på läktarplats. Moro är mitt "barn" och jag har valt ridning och hästar i mitt liv, därför präglas också mina blogginlägg efter det livet. Ibland bloggar jag om mina känslor, om jag är ledsen eller glad men ofta är det också något som kommer igen i mitt hästliv. Och oftast, oavsett, så är mitt hästliv det mest intressanta jag kan blogga om, jag vill inte blogga om träning och viktnedgång hela tiden, jag vill inte lägga sådan jäkla stor fokus på det. Min och Jonnys tid är inte så intressant och vissa saker väljer jag bort att blogga om.

Så nej, det händer inte så mycket utöver mitt hästliv som jag känner att blogga om! :D

Ridning torsdag

Igår var inte Sessan stolt över mig, åtminstone inte till en början.. Jag betedde mig som en riktig skitunge som inte kunde rida eller inse vidden över hur dum jag blir när jag kräver för mycket. Usch och fy på mig, men ibland blir man bara så frustrerad (även om det inte är en acceptabel bortförklaring). Satte av och bytte häst med Sessan, så jag red för första gången Lillian och det var en intressant ridtur. En ny häst är alltid svår att rida tycker jag så jag gjorde väl inga ansträgningar för att rida henne i närheten av någon form. Men jag red i alla gångarter och travade och galopperade över några bommar, vilket jag antagligen inte skulle ha gjort tidigare. 

På söndag är det dags för lite markarbete med bommar för Eva, det ska bli roligt! 


 

Flygande Josefine på träning med Eva!

Gud, jag är så mätt nu.. Lagade Flygande Jacob och åt tillsammans med bandpasta och det var SÅ gott! Måste lägga på ett kol nu, har  upptäckt att jag missat att jag har två uppgifter kvar i psykologikursen, inte en som jag trott i över en veckas tid nu. Smart, ärthjärna! Ska läsa och plugga på nu alldeles snart, i morgon har jag ytterligare en fullbokad dag och jag vet ärligt talat inte hur jag ska hinna med det här.

Har pratat med Eva H nu om träning och jag har bekräftat mitt intresse för ridning för henne i grupp varannan vecka, till att börja med. Vet inte hur det ser ut ekonomiskt helt och för att börja lite lätt tror både jag och Eva att det är ett bra upplägg! Kommer i sådant fall att rida med ekipage som är mer på min och Moros nivå och det tycker jag känns bra. Eva känner ju mig och jag känner henne och för att inte sätta ribban så jäkla högt på en gång så tycker jag att det här är perfekt. Fick ingen plats för Marianne Bäckström och jag känner att jag inte riktigt vill vänta på att eventuellt få ett samtal om att det är någon som lämnat återbud. Därför kan jag träna för Eva, får tid att känna mig för och kanske vara med för Marianne någon gång om det finns plats och att det passar. Evas träningar ligger för närvarande också på fredagar, så det blir till att samsas.

*~~*~~*~~*~~*

I morgon kommer överste Morr hit, vi ska ha filmkväll och titta på New Moon tillsammans! ♥


Skrattnerverna hålls igång här

Det här är ett omtalat klipp i hästvärlden (antar jag), men det är så fasansfullt roligt!


Ta er gärna tid och titta!

Morr är hemma!

Äntligen!

Hämtade upp Fröken Morr igår på tågstationen och vi packade genast in bagaget i bilen och begav oss ut till Östra Birsta för att käka hamburgare och handla mat. Jag tog för första gången på två och en halv vecka läsk till maten, cola light, och det smakade bara sött, sliskigt och faktiskt ganska illa. Så nej, det var absolut ingen hit! Satt och pratade länge, om hästar, hockey och utlandsresa. Vi längtar båda till solen och det skulle vara underbart att få åka iväg en vecka någon gång framöver. Dessvärre har nog varken hon eller jag råd med det (jag har det definitivt inte), så det kommer antagligen att fortsätta vara en dröm ett tag till.

Sedan for vi hem till henne och färgade håret då hon hade en förfärlig utväxt som vi var tvugna att åtgärda.

*~~*~~*~~*~~*


Idag står ridning på schemat tillsammans med Tinka och Maria, vi ska upp till Snägden och pressa våra hästar då Tinka behöver både framåtbjudning och mer ork. I morgon blir det antagligen lite lugn ridning i ridhuset för min del, framförallt i trav där fokusen får fortsätta att ligga på halvhalter, rak ryttare, rak häst och länga/korta. Skulle behöva plugga också, men just nu känner jag mig inte sugen.

Sned ryttare, sned häst..

Idag skulle Sessan ha varit stolt över mig, red som en dröm! Eller nej, inte riktigt, men det gick ganska bra idag. Insåg igår när jag for hem från stallet att jag  sitter och lutar huvudet åt vänster, vilket antagligen beror på min slappa och ej sträckta kropp. Detta försökte jag tänka på idag när jag red, att inte lägga huvudet åt vänster och när jag började att tänka på det så gick det genast bättre. Jag ställde Moro en aningen utåt och fokuserade på halvhalterna i trav och under en längre period gick han i fin och rak mellanlåg/mellanhög form. Tror jag, haha!

Red i dressyrsadeln för första gången också och det kändes bra, gnisslade och hade sig men det är väl för att den är ny och ganska osmord. Fick plats med både rumpa och ben, men kanske kändes kåporna en aning långa, får känna efter nästa gång igen för i överlag kändes det bra. 

*~~*~~*~~*~~*~~*


Ikväll kommer lilla Morr hem! Äntlingen! Har inte träffat henne på en månad så det blir ett kärt och efterlängtat återseende! Ska hämta henne på tågstationen, äta hamburgare, handla lite mat och bara umgås en stund. Hennes tåg är dock försenat i en och en halv timme så vi hinner dock inte med någon shoppingrunda som hon var ute efter.  

Lektioner på Timrå HF

Var in på ridstadion med förhoppningar om någon trevlig träning att titta på en stund innan jag for hem för kvällen. Jonny hade ett par bandvänner på besök för att diskutera deras "framtid" och då tyckte inte jag att det kändes som någon idé att åka hem. Gick upp på läktaren i A-manegen och på marken låg några travbommar med fem ekipage som red med ansträngd min i ansiktet. Jag tänker inte göra en bedömning av vilken nivå gruppen låg på, för det tycker jag inte att jag kan och jag vill dessutom inte låta som en besserwiesser för det är jag absolut inte. Jag blev dock förvånad över hur ridläraren oengagerat satt i ett hörn och berömde det ena med det tredje trots att samtliga ekipage red på i princip helt långa tyglar i alla gångarter.

Jag vet som sagt inte nivån på gruppen och det kanske var bra i deras perspektiv, jag vet själv hur svårt det är för jag kämpar själv med långa tyglar och diverse annat. Rider man dock för instruktör kan man ju hoppas på att man får tillsägelse för en sådan grej, eller snarare att man ska försöka tänka på det. Ni som brukar undervisa, hur gör ni när ni har en grupp ryttare som rider? Rutinerade som mindre rutinerade? Man måste kanske ha tänket att man berömmer de mindre rutinerade ryttarna och inte ger dem anledning att se ner på sig själv och sin ridning? Jag tror dock att jag skulle vilja veta då och då vad jag kan tänka på för att förbättra min ridning, inte bara höra att allt är bra, frid och fröjd liksom. 

*~~*~~*~~*~~*~~*


Såg sedan en ponnymamma som har en tävlande dotter inom hoppning, tänkte kanske att det var ponnyhoppning på gång i b-manegen så jag begav mig genast dit. Möttes dock av ett gäng tjejer som precis börjat att galoppera i sin grupp och det var en mycket trevlig syn. Leendet på läpparna hos de som galopperade helt själv var stort och brett, och en tjej var så liten och nätt att hon studsade upp med rumpan helt i otakt med ponnyn.. Det påminde mig lite om min första galopptur, på en liten b-ponny som hette Musse. Nåväl.. ridläraren som höll i lektionen var så himla gullig med barnen, sprang med dem som inte vågade galoppera själv. 

Efter det for jag hem.  

La la-lalalala

Som svar på frågan på vart jag vill resa nu snart så kan jag lätt tänka mig en tripp till Göteborg och se deras Horse show, boende på lyxhotell med frukost och fri tillgång till mini-baren vore inte helt fel. Sen åker vi direkt från Göteborg till Gran Canaria och lapar lite sol i en vecka för att sedan återvända hem till Sundsvall igen. Vad tror du om det Morr? Ta lånet på S|E|B och bjud, bjud mig! Har väntat länge nog nu och du anar inte vilken reseränta det blir ju mer du drar ut på resan du lovat mig sedan länge..


*~~*~~*~~*~~*


Idag har jag ridit, pluggat, ätit middag, pluggat och insett att min älskade prins tappade vänster sko fram under ridturen idag. Som tur är så får jag hjälp redan i morgon kväll då jag även passar på att sko om honom helt, lika bra det när det ändå bara är ett par veckor kvar till nästa skoning. Eller ja, men det spelar ingen roll för han kan lika gärna behöva titta till fötterna redan nu. Det ser inte heller ut som att det blir någon träning för Marianne Bäckström för mig, tydligen var det någon annan som gick före mig och det förstod jag inte. Kanske var det så att jag inte lade min röst på Marianne när man fick önska sig tränare, missade det då i och med att jag trodde att man var tvungen att hoppa minst 1,20 och vara rutinerad till tusen.

Men, det kommer fler tåg, förhoppningsvis inom kort då jag känner att det skulle vara roligt att komma igång. Problemet är bara att jag inte vet hur vår ekonomi ser ut i framtiden, bara hålla tummarna på att den håller! Nu blir det film och mys med gubben. I morgon utsläpp av hästarna!

Bild på mig!

Hoppstjärnor på gång i Timrå?

Var och tittade på hoppträning för Björne Carlsson igår och det var några bekanta med på träningen. Lite snabbt så kan jag bara konstatera att Maja Heed hade ett litet mer genomtänkt upplägg än vad Björne hade och han är säkert bra, men kanske skulle det vara idé att engagera sina elever lite mer än vad han gjorde igår? Ok, jag är ingen som kan bedöma sådant men det står 1-0 till Maja gårdagens insats. 

Björne lade dock stor vikt vid avsaktningar och gav ryttarna några bra tips här och där, men inga tips eller övningar som ingen annan mindre "duktig" tränare skulle kunna ge. Med mindre duktig menar jag de som anses så i lä i förmån för Björne och alla de här beaktade hopptränarna som tar svindyra pengar för en träning. Det var blandade ekipage från både Timrå och Färsta, kanske eventuellt någon till klubb. Det som dock förvånade mig var att det inte bara var engagemanget från Björne som brast igår, en del ryttare såg mest ut att vilja att träningen skulle vara över. Nåväl, det är inte upp till mig att berätta vem eller vilka som såg ut att vara engagerad eller inte. 

Hans övningar gick ut på att vägen skulle vara rak och igenomtänkt där kontrollen på hästen var bra. Nähä? Han körde likadana övningar med alla ekipage ur de två grupperna jag såg. Lite dressyr på de här hästarna som var med så skulle det bli ännu bättre. Tror att jag bara såg en ryttare som jobbade sin häst i form och hade den med på alla sätt och vis, det var också den ryttaren som det gick bäst för i överlag enligt mitt tycke. Utom mot slutet då hästen blev trött och vägrade ett par gånger på en stor läskig grön/gul oxer. Mycket fin och trevlig häst, med en mjuk hand från ryttaren.   


Fettkampen

Jag försöker att hålla mig ifrån coca cola, min största dumhet i livet och hittills har det gått ganska bra. Slutade 3/1 och har varit helt utan sedan dess, en stor prestation från min sida som levt på cola det senaste året. Älskar verkligen att dricka det till allt man kan tänka sig och första veckan var det riktigt svårt att hålla mig ifrån det. Jag låg och kved i soffan om att jag ville ha cola och jag var beredd att ge upp. Nu gjorde jag inte det, känner inte alls samma sug som tidigare även om det finns där. Så i söndags bestämde jag mig från att hålla mig borta från godis och snacks (äter typ aldrig sånt dock) och har hittills inte köpt och ätit något trots att jag har en genomröd vecka.

Vågen till mig? Ja, eller hur!

Var in på affären idag och skulle handla lite smått, passade på att köpa lördagsgodis till Nea och funderade för en stund vad jag skulle köpa och gotta mig i helgen. Men nej, jag köpte ingenting och det är bra.. Inte för att jag inte "fick" utan för att jag inte var sugen och visste att jag inte skulle vara sugen senare heller. Ska inte fundera så mycker över sånt här, men det blir ju lätt att man åtminstone berätta för min skara bloggläsare (på max 10 pers) att jag lyckats överleva så här långt. Nästa steg måste bli att dra ned på bröd, vilket också är en stor tjuv för mig, så det måste jag ersätta med något. Får se vad jag kan hitta på!

I överlag måste jag bli bättre på att hålla mitt blodsocker i schack, det skulle hjälpa mycket.

Björnes magazin? Nej, Björnes hoppträning!

Var och tittade på Björne Carlssons hoppträning ikväll, har filmat lite som jag tänkte lägga ut med en sammafattning, men det blir inte nu ikväll för det är sent för mig nu. Klockan är 22.32 och i morgon ska jag upp och ut med hästarna, sen vankas det ridning med Sessan. Hoppas att min rygg (och mitt knä) har bättrat på sig ännu lite till tills dess. Fast just ridningen skall det bli mycket till för att jag ska säga ifrån.

Ja, jag ljög för er igår.. det blev inget trim för mig på gymmet idag. Fick sådan ryggvärk igår, vete tusan vad det var men min rygg var helt förstörd. Tänkte då på vad Sessan sa till mig sist, att inte bestämma mig i förväg hur jag skall göra dagen efter. Så jag vaknade upp i morse, kände mig för och insåg att om jag knappt kunde gå framåt och lyfta en arm utan att det högg till då skulle jag nog inte orka några tyngder heller.

Eldar nu och ska ha dubbla täcken på mig inatt bara för att jag ska hålla mig varm och fräsch!


GODNATT

Highjumping

Idag hittade jag en liten genväg till bättre arbete tillsammans med Moro, och efter det gick han fram och var riktigt trevlig att arbeta med. Han har börjat säga ifrån lite nu när jag försöker lägga in ett litet annat arbete där han måste korta sig och då slänger han gärna med huvudet och skjuter ut bogen för att komma undan. Att jag sedan inte fixar att rida ihop honom är ju förstås också en nackdel, men vi måste kunna samarbete på ett gott sätt för att vi ska komma någonstans i utbildningen. Och det tror jag att vi gör, sakta men säkert!

I morgon är det vila för honom som gäller, själv ska jag besöka gymmet tillsammans med Sessan inkl. Storsessan. Har utsläpp och efter det åker jag till Hälsohuset för lite trim..

*~~*~~*~~*~~*


Ni hästmänniskor har säkert sett det här förut, men jag tycker det är ganska coolt!


Jag och Jonny innan vår vigsel

Tänk vad mycket bilderna kan återberätta!

Längtar efter vårsommaren

Mjölkchokladbrun eller bajsbrunt?

Jag har passat på att lägga ner lite måltid på trapprojektet jag hållit på med i snart två års tid nu. Hade en sådan bra bild i huvudet när vi (jag) planerade det där, bajsbrun nyans, vilken hit! Men vi säger chokladbrunt för min skull så jag slipper gå runt med ångest över det också.

*~~*~~*~~*~~*

Har lämnat in en uppgift i b-kursen för psykologi, hoppas verkligen inte att min lärare av någon anledning hittar hit, men ibland förstår jag verkligen inte ibland varför jag får högsta betyg på kurser och arbeten jag genomför. Känns som att jag ofta bara fattar halvsju, samt att det tar så lång tid att genomföra ett arbete. Fast å andra sidan, utan tiden jag lägger ned för fördjupningen skulle jag inte ha fått de betyg jag fått heller. Får se vad läraren tycker om mina två inlämnade uppgifter hittills, skulle sitta fint att få ett till MVG men någonstans betvivlar jag det. 

Hade utsläpp av hästarna idag, red sedan ut och galopperade med Moro i skoterspåret, vilket vi båda uppskattade.  

En gigantisk hetvägg*

*Utan mjölk, så det är ingen hetvägg, snarare en gigantisk semla i orginalförpackning. MUMS! Jag tror nog att gymmet skulle behöva besökas i morgon ändå.. Meen, vi får se vad jag hinner bestämma mig för.

Vinterbus och köldskador

Mina öron blev förfrusna igår under kvällsritten, red ungefär i en halvtimme och travade Moro efter vägkanten. Efter ett tag kändes det som att mina öron höll på att frysa sönder men jag ignorerade känslan. Ingen har väl dött av köldskador? Ehh.. nej, min rationella förmåga var inte i topptrim där men jag överlever åtminstone. Är riktigt känslig för beröring och det är rött och en aningen svullet. Enligt sjukvårdsupplysningen ska jag avvakta, och behandla med alvedon som smärtstillande och är det samma läge i morgon eller värre skulle samtal till öronmottagningen ske. 

Fortsättningsvis fick jag order om att alltid skydda öronen eftersom de nu kommer att vara extra känslig. 

*~~*~~*~~*~~*


Ska ut och rida idag med Sessan och eventuellt Maria, solen är på väg upp och det vankas friskt och vackert väder idag igen. Var ut en kort stund igår och åkte pulka med Nea, eller jag åkte bob och hon pulka och det gick fort. Jonny var med och filmade, hoppas på att han kan lägga in det på datorn och att formatet är kompatibelt så att jag kan lägga upp det här på bloggen. Det såg riktigt jäkla roligt ut när jag satt där på den minimala bobben och skrek i högan skyn, jag och Nea åkte tillsammans på bobben och vi kraschade några gånger så att styrskidan gick av till och med. Tror det blev lite för mycket vikt på den stackars bobben.

Videoklipp från Maja-träningHoppträning för Maja Heed!

I eftermiddags var det hoppträning för Maja Heed, jag deltog ej men min vapendragare Sessan var med på Lillian samt även ett par andra som jag känner. Hade ansvaret över digitalkameran och vattenflaskan, förhoppningsvis kan jag dela med mig av någon videosnutt under morgondagen. Var övertygad om att Heed hade mikrofonen påkopplad, men det visade sig att hennes pipa har det där naturligt i sig, ett måste som tränare inom ridsporten antar jag..

Träningen då?

Jo, jag blev väldigt förtjust i Majas undervisning från läktarplats och jag tycker att det var ett bra upplägg. Till och med så att jag själv skulle kunna ha varit med. Det var inga monsterhöjder utan snarare ett grundligt markarbete som byggde upp träningen som avslutades med en liten sammansatt banhoppning på två olika höjder. Förvisso tyckte jag att det var högt ändå, men inte så högt att jag inte skulle ha tvärvägrat att testa. Är övertygad om att Moro skulle ha tyckt det varit roligt att vara med, han blev alldeles galen när Lillian och Karl lämnade stallet utan honom för en gångs skull. Han är ju van att göra dem sällskap och redan efter en dags vila blir han lite av ett monster eftersom han blir extra pillrig.

Det var lite studs, några oxrar och ett par plank uppställd men ni ska inte tro att det såg exakt ut som i gruppen före. Nej, hon anpassade träningen till den nya gruppen och flyttade om något. Det allra värsta ur min synvinkel var den övning som byggdes upp på medellinjen i och med att det blev så långt. Travbom in ett kryss, några galoppsprång till en oxer och ytterligare några till tre studs avslutningsvis. För mig som är så fruktansvärt koncentrerad på det första hindret skulle glömma bort resten, tror jag, åtminstone till en början. Den övningen byggdes som sagt upp eftersom och den inleddes med travbom och kryss, avbrott till trav och över cavalettibommar. Man bröt ut från medellinjen och gjorde övningen en eller ett par gånger till och senare lades det upp till en oxer, avbrott till trav och så vidare.


Väldigt trevlig träning i vilket fall som helst. Om jag skulle ha varit med, hade det inte varit svårare än så att jag kunnat sagt stop om det blev för mycket för mig. Träningen innehöll så mycket nyttigt ändå och det gjordes ingen skillnad på ekipage och ekipage.

FEM "Larssons" av fem möjliga!

Bara -18°C ute nu!

Nu är det rena rama vårvädret på gång, endast arton minusgrader ute nu! I helgen skulle temperaturen öka en aning och det välkomnas med öppna armar! Har inte ridit varken idag eller igår och detta just för att det varit så sjukt kallt och jag vill inte rida i ridhuset hela tiden. Ute rider jag inte om det är mycket mer än tjugo minus eftersom jag själv annars fryser arslet av mig. Redan till veckan ska vädret bli mildare och soligare och det är ännu bättre!

Ångest de luxé? Nej, Arthur De Luxé!

Efter att ha suttit med småångest i drygt en timme tog jag beslutet om att nöja mig med G-uppgifterna på första religionsuppgiften. Det är väl egentligen inte mitt ämne riktigt, men att reflektera och anlaysera kan jag vanligtvis, men just nu känner jag att det inte finns ork att svar på de frågor som ingår i VG/MVG-uppgifterna och arbetet måste lämnas in. Får försöka rädda situationen med de andra uppgifterna så att jag åtminstone kan klara VG i slutbetyg.

Idag var vi in på Birsta en sväng och handlade, besökte bara ICA Maxi och före det max och åt lite hamburgare. Jag avstod coca colan och det är viktigast just nu. Skall åka till stallet inom en timme och mocka, alla hästar står redan inne och jag hoppas att monsterkylan snart är väck så att hästarna kan vara ute de timmar de ska. Vi vet ju alla vad jag har för åsikt i den frågan :) Nåväl, allting ordnar sig. När lugnet infinner sig ska jag se till att skriva en årsresumé, men just nu känner jag mig alldeles för "upptagen" för det.

Min beställda sadel har äntlingen kommit, hoppas den passar!

Adiós

Resultat i Samhälle B:
Woho!


Tisdag

Idag har vi jobbat extra hårt i ridhuset, kändes riktigt väl att jag maskat under ett tag nu och ibland vet jag varken ut eller in. Försökte med lite hjälp av mina ryttarvänner att försöka förstå hur jag måste rida för att Moro skulle gå mellan hjälperna. Insåg att Evas tjat om att jag ska ha med mig vatten var riktigt smart, för ett tag kände jag mig så jäkla yr och trött att jag trodde jag skulle trilla av i svängarna. Det gick dock över och sedan fick vi jobba, jag och Moro, pressa oss över gränsen aning och då trodde jag igen att jag skulle falla av utmattning från hästryggen. Både jag och Moro dröp om svett och arbetet gick åtminstone framåt en aning, tror jag. I morgon är det dags igen! 

Sen är det så bra att snika sig in på en plats med Sessan och Dressyrryttarrinnan som kan hjälpa mig att analysera rätt under och efter ridpasset. Uppskattar deras sällskap otroligt mycket, inte bara för att jag kan få några tips nu och då, utan också för att de är sådana härliga personer att ha och göra med! Puss på er! :D

Man lär sig alltid något nytt och idag hoppas jag på att dressyrsadeln kommer till Söråker! OCH att den passar!

Nu: Plugg.  

Psykologiuppgift ett:

Check!
Moro in action

Vinterbilder från ridturen

Vi mötte tre skotrar som överraskade Moro en aning, men värre än ett förvånat ryck blev det inte. Jag gick åt sidan och skotrarna for sakta men säkert förbi oss, blev imponerad över vilken respekt de hade. Tänk om billisterna också kunde ha den respekten?
Djävulens dryck!

Starten på ett nytt och bättre liv börjar idag, har jag bestämt. Vi får se hur länge det håller men för att minska mina dalar så måste jag få mer och bättre sömn. Det är alltså prio ett just nu, det blir till att packa ihop allt för sänggång runt 22:00 för att kliva upp senast 08.00. Jag ska fortsätta att träna på gym en gång i veckan till att börja med, tills jag känner att jag kommit i rullning med livet igen. Jag ska dessutom försöka att hålla mitt blodsocker i schak genom att se till att ha med mig mellanmål så att jag inte blir hysteriskt hungrig helt plötsligt och ser framför mig all läsk jag häller i mig. Min värsta dumhet!

Jag kommer med all säkerhet ha mina dalar ändå, men då gäller det bara att se framåt. Och hålla mig ifrån coca cola! Fy fan, vilken jäkla dumhet jag fallit in på! Från och med att jag började viktväkta förra året så övergick jag till pepsi max istället, nog för att det är en massa dumheter i det också men lightläsk innehåller inget socker. Men så har jag haft mina gånger där jag bestämt mig för att sluta med läsk helt, då det med all säkerthet påverkar min trötthet också. Har då tänkt att "Nää, jag avslutar med riktigt coca cola, som min sista läsk på länge", och hur det har gått? Jag tror kanske att det är så här en nykter alkolist skulle känna om denne tog sig ett glas alkohol mitt under sin nyktra period. Allvarligt. Det har bara blivit mer och mer!

Nu lite plugg innan stallet, idag är det ju "varmt" ute och jag ska passa på att klättra lite med prinsen! Djupsnö och backe lär ta ganska bra på honom, så i morgon blir det skritt och lite jogging i trav innan det är dags för tisdag då den obligatoriska ridning med de tre musketörryttarrinnorna.

Over and out!


PS. Idag ska jag köpa batterier till min digitalkamera som ska få följa med mig i fortsättningen DS.

Nyårslöften

Jag skulle inte avlägga några nyårslöften, men jag känner att jag måste ändå.


1. Fler bilder/filmer till bloggen!

- Finns det något speciellt ni skulle vilja se? Allt utom Modo hockey och Peter Forsberg välkomnas.


2. Lägga upp en riktig och hållbar budget!

- Jag och Jonny har alldeles för dålig koll på inkomster kontra utgifter, detta ska vi ändra.  


3. Gå och lägga mig i tid!

- En normal människa behöver 7-8 timmars sömn, jag behöver åtminstone 9-10 timmar.


4. Ta tag i smårenovering och göra klart skiten!

- Har dragit ut på detta alldeles för lång tid nu, mitt trapp- och hallprojekt kan inte fortsätta i ytterligare år nu. Det är liksom dags att göra något åt det här på riktigt så att vi kan ta oss ett snack med en mäklare för värdering av hus, samt bankmannen som har hand om huslånet för omläggning av det.


Övrig kommentar:

Detta ska väl inte vara så jäkla svårt? Jag måste se till att planera mina dagar bättre, så som jag gör nu är inte hållbart i längden. Lägga mig 01.00, kliva upp 07.00 vid hästutsläpp, eller mycket senare vid icke-planerad dag. Mina studier måste skötas bättre, vill inte vara tvungen att sitta till efter 19.00 på kvällen, om jag då försöker att studera effektivt mellan 13.00 och 19.00 så har jag tid att bara slappa på kvällen. Under helgerna vill jag också kunna vara ledig i största möjliga mån, men då måste jag kunna lägga in några timmars "renovering" med karln när han är ledig, annars om han jobbar får han lägga några timmar på veckan när jag är i stallet. Nu är det arbeta för Jonny i helgen som gäller, jag ska plugga eftersom jag varit helledig nu torsdag och fredag efter arbetshelgen kör vi igång.

Who's with me?!

Idiothäst blev älsklingskille!

År 2010, en början på ett fantastiskt år? Förhoppningsvis kommer min ridning att utvecklas ännu lite mer det här året. Förra året vid den här tiden var jag bara förtvivlad och hysteriskt ledsen över att jag köpt Moro, han var en idiothäst som jag aldrig skulle komma överrens med. Och oj, vad jag ångrade mitt köp!

Vi vet ju alla hur det slutade, att Sessan klev in i mitt liv och hjälpte mig att komma tillrätta. Var väldigt osäker på henne till en början, kände bara henne till namnet och trots att hon flera gånger erbjudit sig att hjälpa mig så drog jag ut på det länge och väl. Jag kanske inte ville visa att jag var en riktig mespropp till ägare med en häst som körde över mig totalt? Sen, när jag slutligen bestämde mig på riktigt för att sälja Moro tänkte jag att jag inte hade något att förlora på att ta hjälp av Sessan för att öka intresset. Jag hade skrittat, travat och galopperat lite lätt och oregelbundet så i någon form var han inte.

Tur att jag bestämde mig för att sälja honom, för annars hade han aldrig varit kvar idag. Det känns så skönt att åka till stallet och känna kärlek, det har jag verkligen saknat. Han är en riktigt irriterande illbatting då och då, men han är också världens myspropp som jag inte vill leva utan.

Det Nya året skall präglas med glädjande stunder!

RSS 2.0